Saturday, May 15, 2010

ေျပာင္းဖူးေၾကာ္

ျပီးခဲ့တဲ့အပတ္က စေန၊ တနဂၤေႏြ အားလပ္ရက္မို႔လို႔ ခ်က္ျဖစ္တာေလးေတြကို ဘေလာ့ဂ္ေပၚမွာ ပုံေလးေတြနဲ႔ တင္ဦးမယ္ဆိုျပီး မတင္ျဖစ္တာ တစ္ပါတ္ေတာင္ ရွိသြားျပီ။ အဲဒါနဲ႔ အခုမွ ျဖစ္ေအာင္တင္ဦးမွပါဆိုျပီး ပ်င္းတဲ့စိတ္ကို ၾကိဳးစားဖယ္ျပီး ေရးလိုက္ပါတယ္။



ပထမဆုံး လုပ္ျဖစ္တာက ေျပာင္းဖူးေၾကာ္ပါ။ အရမ္းလြယ္ပါတယ္။ လြယ္လြန္းလို႔ ေမ႔ေတာင္ ေမ႔ခ်င္ေနျပီ.. ဘာေတြထည့္လဲဆိုတာ..။ ၾကက္ဥအကာေခါက္ျပီး ထည့္မိသလား မမွတ္မိေတာ့ပါဘူး။

၁။ အရင္ဆုံး ေျပာင္းဖူးေတြကို အေစ့ေျခြထားပါ။
၂။ ေကာ္မႈန္႔သင့္ရုံကို ေရနဲ႔ ေသခ်ာေပ်ာ္ေအာင္ေဖ်ာ္ပါ။
၃။ ေၾကာ္ျပီးျပီးျခင္း မစားျဖစ္ရင္ ေပ်ာ့မသြားဘဲ ၾကြပ္ေနေအာင္ ဆန္္မႈန္႔နဲနဲထည့္ေဖ်ာ္ပါ။
ဆားသင့္ရုံထည့္ပါ။

ျပီးရင္ အားလုံးေရာေမြထားပါ။ ေကာ္ရည္မ်ားလြန္းရင္ ဒါမွမဟုတ္ နည္းလြန္းရင္ မေကာင္းပါ။ မပ်စ္၊ မက်ဲ အေနေတာ္ျဖစ္ေနရပါမယ္။

၄။ ဆီအိုးတည္ျပီး ဆီက်က္လို႔ ပူလာရင္ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္ျပားထဲ ေျပာင္းဖူးနယ္ထားတာထည့္ျပီး အျပားလိုက္ျဖစ္ေအာင္ လက္နဲ႔ ညွိထားတာကို ေျဖးေျဖးျခင္း ေစာင္းထည့္ပါ။ ဆိုင္ေတြမွာ ေၾကာ္သလို အခ်ပ္လိုက္ေလးျဖစ္ေအာင္ အိုးထဲကို ထည့္တဲ့အခ်ိန္မွာ ထိန္းထည့္ေပးပါ။
က်က္ေလာက္ျပီဆိုရင္ အေပၚေအာက္လွန္ျပီး ေရႊ၀ါေရာင္သန္းလာေအာင္ ေၾကာ္ပါ။

၅။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆီစစ္ျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ စားလို႔ရပါျပီ။
၆။ အိမ္မွာေတာ့ အခ်ဥ္ကို လြယ္လြယ္ကူကူ ပုလင္းငရုတ္ဆီနဲ႔ပဲ စားပါတယ္။ အခ်ဥ္ေကာင္းေကာင္းလုပ္စားခ်င္ရင္ အျမန္ဆုံးက ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး သံပရာရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ငရုတ္ဆီ ထည့္ေရာလိုက္ရင္ ပိုေကာင္းတဲ့ အခ်ဥ္တစ္ခြက္ ရပါျပီ။



ဒီအာလူးေၾကာ္ကေတာ့ ဆီအိုးကို ၾကိဳျပီးမီးမပိတ္မိလိုက္ေတာ့ ဆီေတြက အရမ္းပူေနေသးတာနဲ႔ အာလူးသီးတစ္လုံး ေရေဆး၊ ပါးပါးလွီးျပီး ထည့္ေၾကာ္လိုက္တာပါ။ Bonus ဆိုပါေတာ့။ :)

No comments:

Post a Comment