Saturday, May 15, 2010
ဘိုစားပဲသီးႏွင့္ ပုစြန္ေၾကာ္
ဟင္းခ်က္တဲ့ျမန္မာဘေလာ့ေတြ ေတာ္ေတာ္မ်ားမ်ားရွိေနျပီး က်မက မေတာက္တစ္ေခါက္ပဲခ်က္တတ္ေတာ့ ေရးရတာေတာင္ နဲနဲအားနာပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ စိတ္၀င္တစားအလုပ္ဆုံးက ဒါပဲဆိုေတာ့ ဒါမွမေရးရင္ ေရးစရာက သိပ္မရွိ၊ ရွိရင္လည္း အာရုံက သိပ္မ၀င္စားလို႔ ဒီရက္ပိုင္း ဟင္းခ်က္တာေတြပဲ ဆက္ေရးျဖစ္ပါတယ္။
ဘိုစားပဲသီးနဲ႔ ပုစြန္ေၾကာ္က လြယ္ျမန္ေကာင္း ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။
၁။ ဘိုစားပဲသီးကို ေဘးက အမွ်င္ေတြသင္ျပီး ခပ္ေစာင္းေစာင္ေလးေတြ လွီးထားပါ။
၂။ ေခါင္းျဖဳတ္၊ အခြံႏႊာထားျပီးသား ပုစြန္ေတြကို ဆား၊ ဆႏြင္းနယ္ထားပါ။
၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ေထာင္းထားပါ။
၄။ ဆီအိုးတည္ျပီး ဆီက်က္ရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ ဆီသတ္ပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴေလးေတြက ခဏဆို ၀ါေရာင္သန္းျပီး က်က္ပါတယ္။
၅။ ပုစြန္ေတြထည့္ျပီး ဆီထဲမွာ ခဏလိွမ့္ေပးပါ။ ပုစြန္ကလည္း အရမ္း အက်က္ျမန္ပါတယ္။
၆။ ေနာက္ဆုံးမွာေတာ့ ဘိုစားပဲသီးထည့္၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္ အသင့္အတင့္ ထည့္ေၾကာ္ျပီး က်က္ရင္ မီးပိတ္လိုက္လို႔ ရပါျပီ။ စိမ္းစိမ္းေလး စားခ်င္ရင္ေတာ့ အိုးထဲမွာ ၾကာၾကာမထားဘဲ ပန္းကန္ထဲ ခပ္ထည့္ထားလိုက္ပါ။
အရသာရွိတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ ရပါျပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment