Tuesday, May 25, 2010

အာလူး ဝက္သားလုံးေၾကာ္



အိမ္မွာ အာလူးေတြ ဝယ္ထားတာ ၾကာျပီ။ ဘာမွလည္း မလုပ္ျဖစ္ဘူး။ အဲ့ဒါနဲ႔ ဝက္သားလုံးေၾကာ္တဲ့အထဲ ထည့္ေၾကာ္လိုက္မယ္လို႔ စိတ္ကူးရလို႔ အခုလို ေၾကာ္ျဖစ္လိုက္ပါတယ္။

အရင္ဆုံး အာလူးကို စကာစိတ္သလို ခပ္ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားလိုက္တယ္။

ဝက္သား ၾကိတ္သားကို အေၾကာ္မႈန္႔ သင့္ရုံထည့္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ထည့္၊ အာလူးေတြထည့္၊ ဘဲဥတစ္လုံး ေခါက္ထားတာကို ထည့္ျပီး သမေအာင္ ေရာနယ္ပါတယ္။

ဒီက ေမာလ္ေတြမွာ ဝယ္တဲ့ ၾကိတ္ျပီးသား အသားေတြက အရသာထည့္ျပီးသားမို႔ ဘာမွ ထပ္ထည့္စရာ မလိုပါဘူး။ ထည့္လိုက္ရင္ ငံသြားတတ္ပါတယ္။

ဆီအိုးတည္ျပီး ဆီပူလာရင္ ဇြန္းေလးနဲ႔ ခပ္ခပ္ထည့္ျပီး အိုးထဲဆီရွိသေလာက္ထဲမွာ ျပည့္ေအာင္ စီထည့္လိုက္ပါ။ အိုးကို လႈပ္ၾကည့္လို႔ အသားတုံးေလးေတြ ေရြ႕လိုက္လာရင္ ဟိုဘက္၊ ဒီဘက္လွန္ေပးပါ။

ႏွစ္ဘက္လုံး ညိဳဝါေရာင္သန္းလာျပီဆုိရင္ ဆယ္ယူျပီး ဆီစစ္ဇကာထဲထည့္ ဆီစစ္ထားပါ။ ဇကာမသုံးတဲ့သူမ်ား တစ္သွ်ဴးအမာစားခံထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီး ဆီစစ္လည္း ရပါတယ္။ ဆီမ်ားရင္ စားမေကာင္းမွာ စိုးလို႔ပါ။

အားလုံးျပီးရင္ေတာ့ ဆီ၊ ဆားနယ္ထားတဲ့ ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ တြဲဖက္သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။ အခ်ဥ္ၾကိဳက္တတ္ရင္ ပုလင္း ငရုတ္ဆီေလးနဲ႔ စားလို႔ ရပါတယ္။

No comments:

Post a Comment