Tuesday, May 25, 2010
မႈိ၊ ပဲသီး၊ ဝက္သားလုံးေၾကာ္
မေန႔က ေၾကာ္ထားတဲ့ ဝက္သားလုံးေတြရွိတာနဲ႔ ဟိုတစ္ေန႔က ဝယ္ထားတဲ့ မႈိနဲ႔ ဘိုစားပဲသီးကို ေရာျပီး ဟင္းတစ္ခြက္ျဖစ္ေအာင္ ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။
အရင္ဆုံး ဘိုစားပဲသီးကို ေရေဆးျပီး ေဘးက အမွ်င္ေတြ သင္ပါတယ္။ အမွ်င္ေတြ မဖယ္ရင္ စားတဲ့အခါ ရင့္သလို ျဖစ္လို႔ပါ။ ျပီးရင္ ပဲသီးေတြကို ခပ္ေစာင္းေစာင္းအေနနဲ႔ တစ္ဝက္စီ ပိုင္းလိုက္ပါတယ္။
ေရေဆးျပီးသား မႈိကို တစ္ေစာင္းအေနနဲ႔ ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
ဝက္သားလုံးေတြကို္လည္း ေလးပိုင္းေလာက္ ေဒါင္လိုက္လွီးထားပါတယ္။ အလုံးလိုက္ဆိုရင္ အသီး၊အရြက္ေတြနဲ႔ မသမမွာစိုးလို႔ပါ။
ဆီအိုးတည္ျပီး ဝက္သားကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ ခပ္ၾကြတ္ၾကြတ္အေနရရင္ ပဲသီးနဲ႔ မႈိကို ထည့္၊ ေရနည္းနည္းထည့္၊ ပဲငံျပာရည္ အၾကည္ နည္းနည္းထည့္ျပီး ေရာေမႊေၾကာ္ပါ။
ပဲသီးနဲ႔ မႈိက်က္ျပီး ေရခန္းလို႔ ဆီနည္းနည္းျပန္လာျပီဆိုရင္ မီးပိတ္ျပီး အဖုံးခဏအုပ္ထားပါ။ ၁မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ေမႊးၾကိဳင္ျပီး အရသာရွိတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ကို သံုးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
THANK YOU ပါခင္ဗ်ာေနာက္လည္းမ်ား၂ ခ်က္နိုင္ပါေစ
ReplyDelete