Saturday, May 29, 2010
ခရမ္းသီးႏွပ္
ခရမ္းသီးမစားျဖစ္တာ ၾကာေနတာေၾကာင့္ေရာ ေစ်းမွာ လတ္တတ္ဆတ္ဆတ္ ခရမ္းသီးေတြ ေတြ႔တာေၾကာင့္ေရာ ခရမ္းသီးႏွပ္ျဖစ္ပါတယ္။
ခရမ္းသီးႏွပ္ဖို႔ ပုစြန္ေျခာက္ လက္တစ္ဆုပ္ေလာက္၊ ငပိလက္ႏွစ္ဆစ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ႏွစ္လုံး၊ ၾကက္သြန္နီ တစ္ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖူ သုံးေျမွာင့္တို႔ လိုအပ္ပါတယ္။
အရင္ဆုံး ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ပါးပါးလွီးထားတာေတြကို တစ္ခုခ်င္းစီ အစဥ္လိုက္ထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါတယ္။ အစပ္စားရင္ ငရုတ္သီး အၾကမ္းဖတ္ (သို႔) ငရုတ္သီးစိမ္းေတြ ေထာင္းထည့္ပါ။
ဆီသတ္လို႔ က်က္ျပီဆိုရင္ ေထာင္းထားတဲ့ ပုစြန္ေျခာက္ထည့္၊ ငပိထည့္ျပီး သမျပီဆိုရင္ အရြယ္ေတာ္ တုံးထားတဲ့ ခရမ္းသီးေတြထည့္၊ ဆားသင့္ရုံထည့္၊ ေရအနည္းငယ္ထည့္ ေရာေမႊျပီး အိုးအဖုံးခဏပိတ္ထားပါ။ ဟင္းအုိးကို မကပ္ေအာင္ မၾကာမၾကာေမႊေပးပါ။ ေရခမ္းလို႔ ဆီျပန္လာျပီဆိုရင္ေတာ့ ခရမ္းသီးႏွပ္ တစ္ခြက္ ရပါျပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ၾကိုတယ္။
ReplyDelete