Friday, May 21, 2010
မွ်စ္သုတ္
ရာသီဥတုက ပူေတာ့ စားခ်င္၊ ေသာက္ခ်င္စိတ္က သိပ္မရွိဘူး ျဖစ္တတ္တယ္။ အဲဒီ့ေတာ့ ခံတြင္းလိုက္ေအာင္ မွ်စ္သုတ္ေလး လုပ္စားဖို႔ စိတ္ကူးရလို႔ ဟိုတစ္ေန႔က ေစ်းကေန မွ်စ္ႏုတစ္ထုပ္ ၀ယ္လာခဲ့တယ္။
၁။ မွ်စ္သုပ္ဖို႔ အရင္ဆုံး မွ်စ္ေတြကို ႏူးေအာင္ ၾကာၾကာျပဳတ္လိုက္တယ္။
မွ်စ္ႏူးေတာ့ ဆယ္ျပီး ေသးေသးမွ်င္မွ်င္ေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ခက္ရင္း (သို႔) အပ္ခ်ိတ္နဲ႔ ျခစ္ပါတယ္။
ျခစ္ျပီးသား မွ်စ္ေတြကို တစ္လက္မ အရြယ္ေလာက္အပိုင္းေလးေတြပိုင္းျပီး အဖန္ရည္ေတြထြက္ေအာင္ ညွစ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္နီ သုံးလုံးေလာက္ ပါးပါးလွီးျပီး တစ္လုံးစာေလာက္ဖယ္၊ ေရေဆးျပီး ေရညွစ္ထားပါ။
က်န္တဲ့ၾကက္သြန္နီေတြကို ဆီခ်က္ခ်က္ထားပါ။
၃။ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီအစိမ္းနဲ႔ မွ်စ္တို႔ကို သုပ္မယ့္ပန္းကန္ထဲ ထည့္ျပီး ပါးပြတ္လွီးထားတဲ့ သံပုရာသီး တစ္စိတ္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ပဲမႈန္႔၊ ဆီခ်က္တို႔ စိတ္ၾကိဳက္ထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ပါ။
အရသာ အရမ္းမျပင္းေအာင္ေတာ့ သတိထားပါ။ ဒီေန႔ သုပ္လိုက္တာ သံပုရာရည္မ်ားသြားလို႔ ငံျပာရည္လိုက္ထည့္လိုက္၊ ပဲမႈန္႔လိုက္ထည့္လိုက္နဲ႔ အရင္တစ္ခါသုပ္တာေလာက္ စားမေကာင္းဘူး ျဖစ္သြားတယ္။
၄။ အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္ျပီဆိုရင္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ထည့္ျပီး ဖြဖြေလး ထပ္နယ္ပါ။
အစကတည္းက ထည့္နယ္ရင္ ေပ်ာက္သြားမွာ၊ ေပ်ာ့သြားမွာစိုးလို႔။ ဘယ္သူမွ ေျပာလို႔ေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ ထင္လို႔။ အဲလို ျဖစ္ခ်င္မွလည္း ျဖစ္မွာပါ။
၅။ မွ်စ္သုတ္ကို ဟင္းပန္းကန္ထဲ ထည့္ျပီးရင္ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ေလး နည္းနည္းထပ္ျဖဴးျပီး သုံးေဆာင္လို႔ ရပါျပီ။
ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ျဖဴးတာ မ်ားသြားေတာ့ မိုးၾကိဳးပစ္ မွ်စ္သုတ္ပုံ ျဖစ္သြားတယ္။ ကိုယ္တိုင္ေတာင္ မွ်စ္သုတ္ဟုတ္ရဲ႕လားလို႔ မနည္းၾကည့္ယူလိုက္ရတယ္။ =D
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment