Monday, January 31, 2011

ဗူးသီးေၾကာ္၊ ေျပာင္းဖူးေၾကာ္





ခုတေလာ Diet လုပ္မယ္ဆိုျပီး တတ္ႏိုင္သေလာက္ အသီးမ်ားမ်ားစားျပီး ဆီေၾကာ္ေတြေရွာင္ေနတာ တစ္ပတ္ေတာင္မခံပါဘူး။ အေၾကာ္စားခ်င္စိတ္ အရမ္းေပါက္လာလို႔ ဗူးသီးေလးလုံး (ေသးေသးေလးေတြ၊ လက္သီးဆုပ္ေလာက္ပဲ ရွိတယ္။ ဗူးသီးၾကီးၾကီးက ျမန္မာျပည္မွာပဲ ရွိတာလားလို႔ေတာင္ ထင္မိတယ္။) နဲ႔ ေျပာင္းဖူးနဲ႔ ဝယ္လာျပီး ေၾကာ္စားလိုက္တယ္။

အရင္က အေၾကာ္ဆိုင္ေတြလို ေၾကာ္တာ ခက္တယ္ထင္ေနတာ၊ တကယ္လုပ္ၾကည့္ေတာ့ သိပ္မခက္ဘူး။

၁။ အရင္ဆုံး ဗူးသီးကို အခြံခြာ၊ လက္ညႈိးေလာက္ အေခ်ာင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္ ျဖတ္ပါတယ္။

၂။ ေျပာင္းဖူးကို အေစ့ေျခြထားပါတယ္။



၃။ အေၾကာ္မႈန္႔ကို ခပ္ပ်စ္ပ်စ္အေနရေအာင္ ေဖ်ာ္ျပီး ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံထည့္ပါတယ္။ (မုန္႔ႏွစ္ မပ်စ္ရင္ ေၾကာ္လိုက္တဲ့အခါ ဗူးသီးမွာ ကပ္မေနေတာ့ဘဲ ျပန္႔က်ဲသြားတတ္ပါတယ္။)



၄။ ေၾကာ္မယ့္အိုးထဲကို ဆီခပ္မ်ားမ်ားထည့္ပါ။ ဆီေတြပူလာလို႔ အေငြ႔ထြက္လာရင္ ဗူးသီးေခ်ာင္းေတြကို တစ္ေခ်ာင္းခ်င္းစီ မုန္႔ႏွစ္ထဲ ႏွစ္ျပီး အိုးထဲထည့္ပါ။ ဗူးသီးကို သစ္သားတူနဲ႔ညွပ္ျပီး ထည့္ရင္ ပိုအဆင္ေျပပါတယ္။ အိုးထဲကို ဗူးသီးေခ်ာင္းေတြ သိပ္မနည္းမမ်ားထည့္ျပီး ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးပါ။ ေရႊညိဳေရာင္ေလးျဖစ္လာရင္ ဆယ္လို႔ရပါျပီ။ က်မကေတာ့ ဆယ္ခါနီးရင္ မီးပိတ္ျပီးမွ ဆယ္ပါတယ္။ အရမ္း အက်က္လြန္ျပီး တူးတဲ့ဘက္ကုိ ေရာက္မွာစိုးလို႔ပါ။ အကုန္ဆယ္ျပီးမွ ေနာက္တစ္သုတ္ ထပ္ထည့္ျပီး မီးျပန္ဖြင့္ပါတယ္။ အိမ္မွာ ဆီစစ္ဇကာမရွိလို႔ ဆယ္ထားတဲ့ ဗူးသီးေၾကာ္ေတြကို တစ္သ်ဴးေတြခံထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီး ဆီစစ္လိုက္ပါတယ္။

၅။ ဗူးသီးေၾကာ္ျပီးေတာ့ ပိုေနတဲ့ မုန္႔ႏွစ္နဲ႔ပဲ ေျပာင္းဖူးဆက္ေၾကာ္ပါတယ္။ မုန္႔ႏွစ္နည္းေနလို႔ အေၾကာ္မႈန္႔ထပ္ထည့္၊ ေရပိုထည့္၊ ေျပာင္းဖူးထည့္၊ အရသာ သင့္ေအာင္ ဆားနည္းနည္းထပ္ျဖည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊလိုက္ပါတယ္။ ေျပာင္းဖူးက မုန္႔ႏွစ္သိပ္ပ်စ္ဖို႔မလိုပါဘူး။ ျပီးေတာ့ ပန္းကန္ျပားအေသးေလးေပၚ ေရာထားတဲ့ေျပာင္းဖူးေတြ ျဖန္႔ခင္းျပီး ဆီအိုးထဲ အလိုက္သင့္ ေလာင္းခ်မွာမို႔ မုန္႔ႏွစ္နည္းနည္းက်ဲမွ ပိုေကာင္းပါတယ္။ အဲ့လိုလုပ္မွ ေျပာင္းဖူးေၾကာ္ အခ်ပ္လိုက္ ျပန္႔ျပန္႔ေလး ရပါတယ္။

၆။ ေျပာင္းဖူးေၾကာ္ကိုလည္း ဟိုဘက္၊ဒီဘက္လွန္ျပီး နဲနဲညိုျပီး အက်က္ညီရင္ ဆယ္လို႔ရပါျပီ။

၇။ ၾကက္သြန္ေၾကာ္စားခ်င္ရင္လည္း ေျပာင္းဖူးေၾကာ္တဲ့ ပုံစံအတိုင္း ေၾကာ္လို႔ရပါတယ္။ ဒါဆို အိမ္မွာပဲ ဆီသန္႔အေၾကာ္စုံ ပူပူေလးကို သုံးေဆာင္လို႔ ရပါျပီ။

7 comments:

  1. အေျကာ္မွုန္.က ဘာသံုးလဲဟင္..

    ReplyDelete
  2. Gold Label and Kanor. Actually any kind of tempura powder is fine. :)

    ReplyDelete
  3. မမ၊ အခ်ဥ္ေရ မပါပဲ စားတာလား။ အခ်ဥ္လုပ္နည္းေလးပါ ေရးသင့္တယ္ ထင္တယ္။ ကၽြန္ေတာ္က အျခားအမ တစ္ေယာက္ blog ကေန လိုက္လာတာပါ။

    ReplyDelete
  4. @Hnin: အဲ့ဒီ့ေန႔တုန္းက အခ်ဥ္မပါဘဲပဲ စားလိုက္ၾကတာ။ အရင္တုန္းကေတာ့ အခ်ဥ္ပုလင္းနဲ႔ စားၾကတယ္။ ေနာက္တစ္ခါမွ အခ်ဥ္လုပ္နည္းေလးနဲ႔ တြဲတင္လိုက္ပါမယ္ေနာ္။ အၾကံေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးပါ။ :)

    ReplyDelete
  5. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)February 15, 2011 at 11:03 PM

    ေျပာင္းဖူးေၾကာ္ကို မႏၱေလးေရာက္မွ စျပီးစားဖူးတာ
    အသက္ ၁၆ႏွစ္ေလာက္မွ ဆိုပါေတာ႔
    သိပ္ၾကိဳက္တာဘဲ
    ဘယ္ေတာ႕စားစားမရိုးဘူး
    ဘူးသီးေၾကာ္ေတာ႔ ငယ္ကတည္းက စားဖူးေတာ႔ ဒီေလာက္မဟုတ္ဘူး
    ေျပာင္းဖူးကို ဘယ္လိုလုပ္စားစားၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  6. သိျပီ သိျပီ
    ရွင္ စေနလာရင္ ဘူးသီး ေၾကာ္ေၾကာ္လာခဲ့ ေပေတာ့
    က်ဳပ္ ပဲေၾကာ္ေတာ့ မွာျပီးျပီ ရမရ မေသခ်ာဘူး

    ReplyDelete
  7. အခ်ဥ္လုပ္နည္းေလးေျပာမယ္ေနာ္ မန္က်ည္းသီးအနွစ္မပ်စ္တပစ္ေဖ်ာ္ ငရုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ဂ်င္း(အနည္းငယ္) ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထည့္ နံနံပင္ေလးလီွးထည့္ ဟင္းခ်ိဳမႈန္႔ နဲ႔ ငံျပာရည္ကို ကိုယ္လိုသေလာက္ထည့္ ရပါၿပီ

    ReplyDelete