မဂၤလာ ႏွစ္သစ္ပါ။
ဘေလာ့ဂ္ေပၚမေရာက္ျဖစ္တာ အရမ္းကို ၾကာေနပါျပီ။ ဟင္းမခ်က္ျဖစ္လို႔ မဟုတ္ဘဲ အိမ္မွာ အင္တာနက္သုံးခ်ိန္ နည္းသြားလို႔ရယ္၊ စာလုပ္ေနရလို႔ရယ္၊ ဧည့္သည္ေတြမ်ားသြားလို႔ရယ္ေၾကာင့္ပါ။
ဟင္းခ်က္တိုင္းလည္း ဘေလာ့ဂ္ေပၚတင္မယ္ဆိုျပီး အျမဲလိုလို ဓါတ္ပုံရိုက္ထားပါတယ္။ တင္တဲ့ စခန္းကိုသာ မေရာက္တာပါ။
ဒီပို႔စ္က ၂၀၁၁ အတြက္ ပထမဆုံးတင္တဲ့ပို႔စ္ျဖစ္လို႔ ဒီေန႔မွ လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ခ်က္တဲ႔ ၾကက္သား၊မႈိဟင္းနဲ႔ စတင္ပါမယ္။ အရင္တုန္းကခ်က္ခဲ့တဲ့ဟင္းေတြကိုေတာ့ ေနာက္မွ ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ျပန္တင္ပါမယ္။
ဒီဟင္းက လုံးျပီးခ်က္တာမို႔ ခ်က္ရတာ ပုံမွန္ထက္ ပိုလြယ္ပါတယ္။ အခုအတိုင္းအဆေတြက ၾကက္ေပါင္ ႏွစ္ေပါင္အတြက္ပါ။
၁။ ၾကက္သားကို အရြယ္ေတာ္တုံးျပီး ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္နဲ႔ ေရာနယ္ထားပါ။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ေျမွာင့္ နဲ႔ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ကို အခြံသင္၊ ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ၾကက္သားနဲ႔ ေရာနယ္ပါ။
၃။ ၾကက္သြန္နီ တစ္ဥကို ၈စိတ္လွီးပါ။
၄။ မိႈေျခာက္ကို ေရစိမ္ျပီး မႈိေရႏူးျပီဆိုရင္ ကိုယ္လိုခ်င္တဲ့အရြယ္လွီးျဖတ္ထားပါ။
၅။ ခ်က္မယ့္အိုးထဲကို ၾကက္သားနယ္ထားတာရယ္၊ ၾကက္သြန္နီစိတ္ထားတာရယ္၊ ဆီ ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၁ဇြန္းခန္႔ရယ္ထည့္၊ ေရကို ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ပါ။
၆။ ၾကက္သားက်က္ရင္ လွီးထားတဲ့ မႈိထည့္ျပီး သမေအာင္ ေရာေမႊပါ။
၇။ ေရခန္းလို႔ ဆီျပန္ရင္ ဟင္းအိုးခ်လို႔ ရပါျပီ။
အားလုံးပဲ ႏွစ္သစ္မွာ ေပ်ာ္ရႊင္ ခ်မ္းေျမ့ၾကပါေစ။
ၾကက္သားမိႈဟင္းေလး စားသြားပါတယ္.. ထူးထူးျခားျခားေလးမို႔ အိမ္မွာ ခ်က္စားဦးမယ္..
ReplyDeleteစားေကာင္းမဲ့ပံုေလးေနာ္
ReplyDeleteလင့္ခ္ယူသြားတယ္ေနာ္
Sunny နဲ႔ Baby Taster ကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ ဒီဘေလာ့ဂ္ကို ဖတ္သူ မရွိဘူးထင္ေနတာ။ ျပတ္ေတာင္း၊ ျပတ္ေတာင္းပဲ ေရးျဖစ္ေနလို႔။ ခုလို အားေပးတဲ့အတြက္ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။
ReplyDelete