Monday, January 24, 2011

သီးစုံဟင္း





ဒန္႔သလြန္သီးေတြ႔တာနဲ႔ ခ်က္မစားျဖစ္တာ ၾကာျပီျဖစ္တဲ့ သီးစုံဟင္း ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။

သီးစုံဟင္းခ်က္ဖို႔ လိုတာေတြက အမ်ားၾကီးမို႔ ဒန္႔သလြန္သီး ရွိရုံနဲ႔ မျပီးဘဲ တစ္ျခား အဆာပလာေတြပါ စုံေအာင္ ဝယ္ရပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္းေတြက..
၁။ ဒန္႔သလြန္သီး
၂။ ခရမ္းသီး
၃။ အာလူး
၄။ ရုံးပေတသီး
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး
၆။ ငရုတ္သီး
၇။ ၾကက္သြန္ျဖဴ
၈။ ၾကက္သြန္နီ
၉။ နံနံပင္ တို႔ ျဖစ္ပါတယ္။





၁။ အရင္ဆုံး ဒန္႔သလြန္သီး အျပင္အခြံေတြကို ဓါးနဲ႔ျခစ္၊ ေရေဆးျပီး အပိုင္းေလးေတြ ပိုင္းထားပါ။

၂။ ခရမ္းသီး၊ အာလူး၊ ရုံးပေတသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ငရုတ္သီးနဲ႔ နံနံပင္တို႔ကို ေရေဆးျပီး သင့္သလို လွီးျဖတ္ထားပါ။



၃။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ၾကက္သြန္နီကို အတုံးအေသးေလးေတြတုံးျပီး ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ထည့္ ညက္ေအာင္ေထာင္းထားပါ။



၄။ ခ်က္စရာေတြ အကုန္ အဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုရင္ ခ်က္မယ့္အိုးထဲကို နံနံပင္ကလြဲလို႔ အသီးေတြ အကုန္ထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ ေထာင္းထားတာထည့္၊ ဆီ ဟင္းခ်က္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစာထည့္၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ထည့္၊ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ပါ။

၅။ ဟင္းရည္ ပြက္ရင္ အရသာျမည္းျပီး လိုရင္ လိုတာျဖည့္၊ နံနံပင္အုပ္၊ အဖုံးျပန္ပိတ္ျပီး မီးပိတ္လို႔ ရပါျပီ။

အခ်ဥ္ ၾကိဳက္တတ္ရင္ မက်ည္းမွည့္ရည္ေလးထည့္၊ ေမႊးခ်င္ရင္ မဆလာေလးထည့္လိုက္ရင္ သီးစုံကုလားဟင္း တစ္ခြက္ ရပါတယ္။

6 comments:

  1. သီးစံုဟင္း ၾကိဳက္တယ္ ဒန္႔သလြန္သီးကို ငါးရ့ံနဲ႔ ခ်က္လည္း
    ၾကိဳက္တာပဲ။ ဒီမွာေတာ့ အဲ့လိုလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ရဖို႔
    ခက္တယ္ ေနြရာသီမွာမွရတယ္။ ခရမ္းသီး အစိမ္းေရာင္လည္း
    မေတြ႔ဘူးေသးဘူး။

    ReplyDelete
  2. ခရမ္းသီးဆို ခရမ္းေရာင္မွ လွတယ္ထင္တာ။ ဒီမွာ အစိမ္းေရာင္ပဲ အေတြ႔မ်ားတယ္။ ဒန္႔သလြန္သီးကို ငါးရံ႕နဲ႔ခ်က္တာ တစ္ခါမွ မစားဖူးေသးဘူး။ ေနာက္တစ္ခါမွ စမ္းခ်က္ၾကည့္ဦးမယ္ အစ္မ။

    ReplyDelete
  3. သီးစံုဟင္းေလးက စားခ်င္စရာေလး.. ဒန္႔သလြန္သီးရမလားလို႔ ညေနက်ရင္ ကုလားဆိုင္မွာ ၀င္ရွာဦးမွ.. ခုေတာ႔ အနံ႔ေလးခံၿပီး ၿပန္ၿပီေနာ္..

    ReplyDelete
  4. သီးစုံပာင္းေလး လာစားတယ္ မစႏိုး။ ဒန္႕သလြန္သီး မစားရတာ ႏွစ္ေတာင္ အေတာ္ႀကာျပီ။

    ReplyDelete
  5. သီးစံုဟင္းေလးစားခ်င္စရာ :)

    ReplyDelete
  6. ေနာက္ ၃-၄ရက္ အၾကာမွာ က်န္ေနတဲ့ အဆာပလာေတြကို ရွင္းဖို႔ ခ်က္တဲ့ ဟင္းရည္ကိုပါ အပ်င္းနည္းနဲ႔ ဒုတိယေျမာက္ပုံေနရာမွာ ေပါင္းတင္လိုက္ပါတယ္။ :D

    ReplyDelete