Thursday, January 6, 2011
ၾကက္သားဆီျပန္ဟင္း
မေန႔က ေစ်းသြားေတာ့ ငပိရည္အထုတ္ေတြ႕တာနဲ႔ ငပိရည္က်ဳိပါတယ္။ ငပိရည္က ဆီျပန္ဟင္းနဲ႔မွ လိုက္တာမို႔ အိမ္မွာ ၾကက္သားလည္း က်န္ေနေသးတာနဲ႔ ၾကက္သားဆီျပန္ဟင္း ခ်က္လိုက္ပါတယ္။
၁။ အရင္ဆုံး ၾကက္ေပါင္ႏွစ္ေပါင္ကို ႏွစ္ပိုင္းစီ အရုိးႏုေနရာကေန ပိုင္းလိုက္ပါတယ္။
၂၊ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္နဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ၁၀ေျမွာင့္ကိုငရုတ္သီးအေရာင္တင္မႈန္႔ ဟင္းခတ္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစာ ထည့္ျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
၃။ ၾကက္သြန္နီကို စကာစိတ္လွီးျပီး ထည့္ေထာင္းပါ။ (ျမန္ျမန္ညက္ေအာင္လို႔။)
၄။ ညက္ရင္ ၾကက္သားကို ဂ်င္း၊ၾကက္သြန္ေထာင္း၊ ဆားသင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ထားပါ။
၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးပါ။
၆။ ဆီအိုးတည္ျပီး ဆီက်က္ရင္ နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သားကို အရင္ထည့္၊ နဲနဲေမႊျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၊ ငံျပာရည္ထည့္၊ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖုံးပိတ္ျပီး တည္ထားပါ။
၇။ မၾကာမၾကာဖြင့္ၾကည့္ျပီး လိုသလို ေမႊေပးပါ။ လုံးခ်က္တာက အနံသက္သာျပီး ျမန္ျမန္က်က္ပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအဖတ္ေလးေတြေက်၊ ေရခန္းျပီး ဆီျပန္ျပီဆိုရင္ ဟင္းက်က္ပါျပီ။ မဆလာ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ ၾကိဳက္သလို အိုးခ်ခါနီးမွာ ထည့္လို႔ရပါတယ္။ က်မကေတာ့ ကုလားေလးမဆလာ အဆင္သင့္ရွိေနတာေၾကာင့္ မဆလာပဲ ထည့္လိုက္ပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment