Wednesday, January 19, 2011
ၾကက္ဟင္းခါးသီး ဝက္သား အစာသြပ္ဟင္း
ၾကက္ဟင္းခါးသီးထဲကို ဝက္သား အစာသြပ္ျပီးခ်က္ရင္ တစ္မ်ဳိးစားေကာင္းပါတယ္။ ထုိင္းဟင္းကို ကိုယ့္ဘာသာ ၾကိဳက္သလို ျပင္ခ်က္တဲ့ဟင္း ျဖစ္ပါတယ္။
၁။ အရင္ဆုံး ဝက္သားကို ေတာက္ေတာက္စင္းပါ။
၂။ ပဲၾကာဇံကို ေရစိမ္ျပီး ေပ်ာ့သြားရင္ ခပ္တုိတိုျဖစ္ေအာင္ ျဖတ္ထားပါ။
၃။ ဝက္သားေတာက္ေတာက္စင္းထဲကို ျဖတ္ထားတဲ့ ပဲၾကာဇံထည့္၊ ဆား၊ ငံျပာရည္ သင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ပါ။
၄။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးကို လက္သုံးလုံးေလာက္အရြယ္ အပိုင္းေလးေတြ ပိုင္းျပီး အထဲက အေစ့ေတြ ထုတ္ထားပါ။
၅။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ေျမွာင့္ေလာက္ကို ဓါးျပားရိုက္ထားပါ။
၆။ ၾကက္ဟင္းခါးသီး အပိုင္းေလးေတြထဲကို ဝက္သားအစာသြပ္ပါ။ အရမ္းဖိသိပ္ျပီးသြပ္ရင္ က်စ္ျပီး သိပ္စားမေကာင္းျဖစ္တတ္ပါတယ္။
၇။ ဆီအိုးတည္ျပီး ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီသတ္၊ ျပီးရင္ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေတြထည့္၊ ေရတစ္ဝက္ေလာက္ ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး တည္ထားပါ။ ပြက္လာရင္ ဟိုဘက္၊ဒီဘက္လွန္ျပီး ထပ္တည္ထားပါ။ ေရကို လိုမယ္ထင္ရင္ ထပ္ထည့္ပါ။ ၾကက္ဟင္းခါးသီးႏူးရင္ ဟင္းက်က္ပါျပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
စားခ်င္စဖြယ္ေလး
ReplyDeleteလုပ္ေတာ႔စားဖူးသည္
ၾကာဇံမထည္႔ဖူးပါ
ေက်းဇူး
ၾကက္ဟင္းခါးသီး မစားျဖစ္တာ ၾကာျပီ.. စိတ္၀င္စားစရာေလး.. လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္..
ReplyDelete