Monday, January 24, 2011
ဟင္းႏုနယ္၊ အာလူး၊ ေဆးဘဲဥ ေၾကာ္
ေစ်းမွာ ရွားရွားပါးပါး ဟင္းႏုနယ္ရြက္ေတြ႔တာနဲ႔ ဟင္းႏုနယ္၊အာလူး၊ေဆးဘဲဥေၾကာ္ ေၾကာ္စားလိုက္ပါတယ္။ ဒီဟင္းက ထမင္းပူပူေလးနဲ႔စားရင္ ေတာ္ေတာ္ေလး စားေကာင္းပါတယ္။
၁။ အရင္ဆုံး ဟင္းႏုနယ္ကို အရြက္သင္၊ အရိုးေတြကို အမွ်င္ဖယ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားပါ။
၂။ အာလူးကို အခြံခြာ၊ ေရေဆးျပီး အတုံးေလးေတြ တုံးထားပါ။
၃။ ေဆးဘဲဥကို ေလးစိတ္ စိတ္ထားပါ။
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွစ္ေျမွာင့္ေလာက္ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ။
၅။ ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီသတ္၊ ေဆးဘဲဥထည့္ (ေဆးဘဲဥကို အရင္ထည့္တာက မဟုတ္ရင္ အႏွစ္ေတြမက်က္ရင္ အရမ္းအေရာင္ေနာက္သြားမွာ စိုးလုိ႔ပါ။)၊ အႏွစ္နဲနဲက်က္ရင္ အာလူးထည့္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ထည့္၊ ခဏေနရင္ ဟင္းႏုနယ္ အရိုးနဲ႔ အရြက္ေတြထည့္၊ ေရာေမႊ၊ ျပီးရင္ ေရသင့္ရုံထည့္ျပီး အဖုံးအုပ္ထားပါ။
အရည္ေတြ ပြက္လို႔ အေငြ႔ေတြ ေထာင္းေထာင္းထေနျပီဆိုရင္ အရသာျမည္း၊ လိုရင္ လိုတာ ထပ္ျဖည့္၊ ေရစပ္စပ္အေနရျပီဆိုရင္ ဟင္းက်က္ပါျပီ။ (ဆားထည့္ရင္ နည္းနည္းသတိထားျပီး ထည့္ပါ။ ဟင္းႏုနယ္က နဂိုကတည္းက နဲနဲေလးတယ္လို႔ ထင္လို႔ပါ။)
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment