Wednesday, January 12, 2011

မႈိ၊ကန္ဇြန္းေၾကာ္






အရင္က ေရစိမ္ျပီး သုံးေနက် မႈိေျခာက္အမ်ဳိးအစားကို ေစ်းမွာ အစိုေတြ႔တာနဲ႔ ကန္ဇြန္းရြက္ေၾကာ္တဲ့အထဲ စမ္းသုံးၾကည့္တာ စားရတာ ပိုေကာင္းပါတယ္။

၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၂ေျမွာင့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၂ေတာင့္ကို ဒါးျပားရိုက္ထားပါ။

၂။ မႈိကို အရြယ္ေတာ္ အတုံးေလးေတြ တုံးထားပါ။

၃။ ကန္ဇြန္းရြက္ကို အရိုးသတ္သတ္၊ အရြက္သတ္သတ္ သင္ထားပါ။

၄။ ဆီအိုးတည္ျပီး ဆီက်က္ရင္ ဒါးျပားရိုက္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ပါ။

၅။ မႈိနဲ႔ ကန္ဇြန္းရိုးေတြကို အရင္ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံထည့္ပါ။

၆။ မႈိနဲ႔ ကန္ဇြန္းရိုးေတြ နဲနဲက်က္ျပီဆိုရင္ ကန္ဇြန္းရြက္ထည့္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံထပ္ထည့္၊ ေမႊျပီး က်က္ရင္ ရပါျပီ။

4 comments:

  1. မိႈကန္စြန္းေလး ၾကိဳက္တယ္..

    ReplyDelete
  2. ဗိုက္ဆာတယ္
    ထမင္းျဖဴနဲ႔ နယ္စားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  3. မိႈ ကန္စြန္းေလး စားသြားတယ္။ ကန္စြန္းရြက္ဆို သိပ္ႀကိဳက္တာ။ ဘာ အသားပာင္းမွ မပါဘဲ ကန္စြန္းရြက္ေႀကာ္ေလးနဲ႕ ထမင္းျဖဴကို ေန႕တိုင္း စားႏိုင္တယ္။ ဒီမွာေတာ့ ကန္စြန္း တစ္စည္းကို ထိုင္းဆိုင္မွာပဲ ၀ယ္လို႕ရျပီး ေစ်းကလည္း ႀကီးေသးတယ္။ စကားမစပ္ေလ ရို႕စ္ ဘေလာ့ဂ္ကိုလည္း အလည္လာဖို႕ ဖိတ္ပါတယ္ေနာ္ း)

    ReplyDelete
  4. ကန္စြန္းရြက္ေလးေတြက စိမ္းေနတာပဲ.. စားခ်င္စရာ...

    ReplyDelete