Friday, January 7, 2011
ဗယာေၾကာ္
ဗယာေၾကာ္ကို တကယ္ေတာ့ ကုလားပဲ ေရစိမ္၊ ေထာင္းျပီး ေၾကာ္တာမ်ဳိးကို ပိုၾကိဳက္ပါတယ္။ ကိုယ္တိုင္ေတာ့ တစ္ခါမွ အဲ့လို လုပ္မၾကည့္ဖူးဘူး။ ကုလားပဲအစိမ္းကို တစ္ခါမွ မမွာဘူးေတာ့ လုပ္စရာ ပဲမရွိတာလည္း ပါပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ရန္ကုန္က လုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္ေဟာင္း အစ္မတစ္ေယာက္လာတုန္းက ဝယ္လာေပးတဲ့ ေမႊးတံဆိပ္ ကုလားပဲဗယာေၾကာ္မႈန္႔နဲ႔ အာသာေျပ ဗယာေၾကာ္ ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။ ေမႊးတံဆိပ္ ကုလားပဲဗယာေၾကာ္မႈန္႔က သုံးရတာ ေတာ္ေတာ္အဆင္ေျပပါတယ္။
၁။ ကုလားပဲမႈန္႔ကို သူ႔အခ်ိန္အဆအတိုင္း ေရထည့္ျပီး ၾကာၾကာႏွပ္ထားပါ။ အညႊန္းက ၄၅မိနစ္လို႔ ေရးထားေပမယ့္ ၾကာၾကာထားမွ ပိုစားေကာင္းတယ္လို႔ ထင္လို႔ ၃နာရီေလာက္ စိမ္ထားလိုက္ပါတယ္။
၂။ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပူစီနံ (နံနံပင္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္ လြယ္တာ၊ ရွိတာကို ၾကံဳသလို ထည့္ပါတယ္။) တို႔ကို ပါးပါးလွီးျပီး ေလသလပ္ခံထားပါတယ္။ ေျခာက္ေအာင္လို႔ပါ။
၃။ ကုလားပဲေတြ ပြလာျပီဆိုရင္ ငရုတ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ပူစီနံ ပါးပါးလွီးထားတာနဲ႔ေရာ၊ မဆလာ၊ ဆားသင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ပါ။
၄။ ဆီအိုးထဲ ဆီမ်ားမ်ားထည့္ျပီး ဆီက်က္ရင္ ထမင္းစား ဇြန္းႏွစ္ေခ်ာင္းကိုသုံးျပီး အိုးထဲကို အရြယ္ေတာ္ ဗယာေၾကာ္ေတြ ထည့္ပါ။ ဇြန္းသံုးျပီး ထည့္ရင္ အရြယ္ညီျပီး ပုံစံလွပါတယ္။
၅။ ဗယာေၾကာ္ေလးေတြ ညိဳလာျပီဆိုရင္ ဟိုဘက္ဒီဘက္လွန္ေပးျပီး အက်က္ညီရင္ ဆယ္လို႔ရပါျပီ။ ဆီအိုးကို အရမ္းပူလာရင္ မီးအေလွ်ာ့အတင္း လုပ္ေပးပါ။ မဟုတ္ရင္ တူးသြားတတ္ပါတယ္။
၆။ တစ္သ်ဴးခံထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲထည့္ရင္ ဆီစုပ္ျပီးသားျဖစ္လို႔ ပိုအဆင္ေျပမယ္ ထင္ပါတယ္။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ဒီလို ေမႊးရယ္ဒီမိတ္ ဗယာေၾကာ္မႈန႔္
ReplyDeleteတခါမွ မျမင္ဖူးဘူးသိလား
ဗယာေၾကာ္ၾကိဳက္၏
ဗယာေၾကာ္ လုပ္စားၾကည့္ဦးမယ္.. လင့္ခ်ိတ္ထားလိုက္မယ္ေနာ္..
ReplyDeleteက်မလည္းေမႊးပဲသံုးတယ္။ ျမန္ျမန္နဲ ့ေကာင္းလည္းေကာင္းတယ္ေနာ္။
ReplyDelete