မ႐ုိ႕စ္က ဘေလာ့ဂ္ေဒး (၃၁ရက္ ၾသဂုတ္လ ၂၀၁၁) အတြက္ဆိုျပီး ၾသဂုတ္လ ၂၄ရက္ေန႔ကတည္းက တဂ္ထားတာ အလုပ္ေတြ႐ႈပ္၊ အ႐ႈပ္ေတြလုပ္နဲ႔ ခုဆို ဘာလိုလိုနဲ႔ ၃လေလာက္ေတာင္ရွိသြားျပီ။ အဲ့ဒီတဂ္ပို႔ မေရးျဖစ္မခ်င္း တျခားပို႔စ္ေတြ မေရးဘူးလို႔ ဆုံးျဖတ္ထားတာ ရက္က လသာေျပာင္းသြားတယ္ မေရးျဖစ္၊ မေရးျဖစ္ပဲ ျဖစ္ေနလို႔ ဒီေန႔ေတာ့ ျဖစ္ေအာင္ေရးမွပါဆိုျပီး အားခဲျပီး ေရးလိုက္ပါတယ္။
က်မ ဘေလာ့ဂ္ စလုပ္ျဖစ္တဲ့ အေၾကာင္းက ျမန္မာလိုေရးခ်င္လို႔ပါ။ အရင္က အမ်ားစုေရးၾကတဲ့ ဝဘ္ဆိုဒ္တစ္ခုမွာ အေပ်ာ္ေရးဖူးပါတယ္။ က်မေရးထားတာေတြကို အစ္မကို ျပေတာ့ သူက ေနာက္မေရးပါနဲ႔လား.. ေရးထားတာေတြက မေကာင္းေတာ့ ရွက္စရာၾကီးလို႔ အားေပးရွာတယ္။ ဒါေပမယ့္ ဘယ္သူပဲ ဘယ္လိုပဲေျပာေျပာ ေရးခ်င္တဲ့စိတ္ကရွိေနေတာ့ ဆက္ေရးတာပါပဲ။
ေနာက္ပိုင္း အားတဲ့အခ် ျမန္မာဘေလာ့ဂ္ေတြ ဖတ္ေတာ့
မႏိုင္းႏိုင္းစေနက က်မအတြက္ ေန႕စဥ္ထုတ္သတင္းစာလိုပဲ။ တေန႔မဖတ္ရ မေနႏိုင္ဘူး။
ကိုညီလင္းဆက္၊ ကိုရန္ေအာင္၊ မခြန္ျမလႈိင္၊ မအိမ့္ခ်မ္းေျမ႕၊ မမိုးခ်ဳိသင္း ဘေလာ့ဂ္ေတြလည္း သြားဖတ္ျဖစ္တယ္။ တျခားဘေလာ့ဂ္ေတြေတာ့ သိပ္မဖတ္ျဖစ္ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း ဘေလာ့ဂ္ေတြ လုပ္ၾကတာမ်ားေတာ့ ကိုယ္လည္းလုပ္ခ်င္လာတယ္။ အဲ့ဒီေတာ့ က်မ စိတ္အဝင္စားဆုံး၊ ေရးမယ္ဆိုရင္ေခါင္းထဲကေနစာထြက္လာတာ အလြယ္ဆုံးျဖစ္မယ့္ အစားအေသာက္အေၾကာင္းကို ေရးမယ္လို႔ ဆုံးျဖတ္လိုက္တယ္။
ကိုယ့္ကုိယ္ကို အစားအေသာက္ အဲ့ေလာက္စိတ္ဝင္စားမယ္လို႔ အရင္က မထင္ခဲ့မိဘူး။ ကိုယ့္ႏိုင္ငံအျပင္ေရာက္လို႔ ကိုယ္တိုင္မွ မခ်က္ရင္ စားခ်င္တာမစားရတဲ့ဘဝေရာက္မွ ထမင္း၊ ဟင္းကို ေသခ်ာစခ်က္ျဖစ္ခဲ့တယ္။ ေနာက္ပိုင္းက်ေတာ့ ဟင္းခ်က္ရတာကို ေပ်ာ္လာျပီး ေလွ်ာက္လက္တည့္စမ္းေတာ့တာပဲ။ သူငယ္ခ်င္းေတြကေျပာတယ္.. က်မက ဟင္းခ်က္တာမဟုတ္ဘူး experiment ေလွ်ာက္လုပ္ေနတာလို႔။ ဘယ္လိုပဲျဖစ္ျဖစ္ ခ်က္ျပီးရင္ စားေပးမယ့္သူေတြရွိတာ ေတာ္ေတာ္ကံေကာင္းတယ္ ေျပာရမယ္။တစ္ေယာက္ထဲရွိတဲ့အခ်ိန္ဆိုရင္ ခ်က္ခ်င္တာ ခ်က္ဖို႔ သိပ္မလြယ္ဘူး။ တစ္ေယာက္စာခ်က္တာ သိပ္လက္ေပါက္ကပ္တာဆိုေတာ့ ပုံမွန္အတိုင္းပဲခ်က္၊ ဗူးထဲထည့္၊ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္သိမ္း၊ ေနာက္ေန႔ျပန္ေႏြးစားနဲ႔ သိပ္အလုပ္႐ႈပ္တာပဲ။
အစားအေသာက္နဲ႔ပါတ္သတ္တဲ့ ဘေလာ့ဂ္ေလးကို စလုပ္ျဖစ္ျပီး ေနာက္ပိုင္းမွာ ကိုယ့္လိုပဲ အခ်က္အျပဳတ္ဝါသနာရွင္ ဘေလာ့ဂါေတြကိုေတြ႕၊ သူတို႔ဆီက နည္းေတြယူ၊ ေလွ်ာက္စမ္းလုပ္ၾကည့္နဲ႔ ေတာ္ေတာ္ေပ်ာ္စရာေကာင္းပါတယ္။ မ်ားေသာအားျဖင့္ သြားျဖစ္တဲ့ဘေလာ့ဂ္ေတြက
မ႐ို႕ (မ႐ို႕ဆီက မုန္႔ဖုတ္တာေတြဖတ္ျပီး အိမ္မွာ စမ္းလုပ္ၾကည့္တာ ၂ခါ၊ ၃ခါေလာက္၊ စိတ္မွန္းနဲ႔ပဲလုပ္ျပီး အေသအခ်ာခ်ိန္မလုပ္ေတာ့ အကုန္ပ်က္တာပဲ။ အဲ့လိုပ်က္တာကိုလည္း စားမယ့္သူရွိတယ္။ :D)၊ ေနာက္
မအိုင္ဗီ၊ မ႐ို႕ရွာရြန္၊ မေခ်ာ၊ မေဘဘီ၊ မစႏၵကူး၊ စူးႏြယ္၊ အန္တီတင့္၊ အန္တီဦး၊ အက္ဒီခ်မ္း၊ မမိုးေကာင္းသူ၊ မလုလု၊ ေနာက္ဘယ္သူေတြရွိေသးလဲ ေသခ်ာေတာင္ မမွတ္မိေတာ့ဘူးရယ္။ အဆက္ျပတ္တာလည္း နည္းနည္းၾကာသြားလို႔။ က်န္သြားတဲ့သူေတြကို ေဆာရီးပါ။ စိတ္ဝင္စားတာက အစားအေသာက္ဆိုေတာ့ အစားအေသာက္အေၾကာင္းေရးတဲ့သူေတြဆီပဲ သြားျဖစ္တာမ်ားေနတယ္။ အဲ့ဒီကေနမွ နည္းေတြလည္း သြားသြားယူရတာဆိုေတာ့။ မွတ္မွတ္ရရ မစႏၵကူးရဲ႕ မွ်စ္ေထာင္းေလးကို ေတာ္ေတာ္သေဘာက်ဖူးတယ္။ တျခားဟင္းခ်က္နည္းေတြ ေရေရရာရာမသိရင္လည္း အေပၚကဘေလာ့ဂ္ရွင္ေတြဆီပါတ္သြား၊ လိုက္ရွာျပီး ခ်က္ၾကည့္ရတယ္။ ၾကည့္တာေတြက မ်ားသြားရင္ ဘယ္သူဆီကနည္းကို ယူခဲ့လဲ မမွတ္မိေတာ့ဘူး။ ဒီလိုနဲ႔ အျပင္မွာ မျမင္ဖူးေပမယ့္ အြန္လိုင္းကေနပဲ ဘေလာ့ဂ္ေတြသြားလည္ရင္း အြန္လိုင္းကေန ခင္မင္စရာေကာင္းတဲ့သူေတြ အေတာ္မ်ားမ်ားနဲ႕ ေတြ႕ခဲ့ရပါတယ္။
အခုဆိုရင္ ဘေလာ့ဂ္ေဒးကို ေက်ာ္သြားတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာတာ တစ္ေၾကာင္း၊ က်မက လူမႈေရး အားနည္းလို႔ရယ္၊ ဘေလာ့ဂ္လည္ အားနည္းလို႔ရယ္ေၾကာင့္က တစ္ေၾကာင္း ဘယ္သူအသစ္၊ ဘယ္သူအေဟာင္းဆိုတာကို မသိလို႔ ဘေလာ့ဂါအသစ္၅ေယာက္ကို ေရးမျပႏိုင္တာလည္း ေဆာရီးပါရွင္။
အင္တာနက္စာမ်က္ႏွာေပၚမွ စာေရးသူမ်ားအားလုံး (ခ) ဘေလာ့ဂါမ်ား အားလုံး မိမိႏွစ္သက္ရာ စာေတြေရးရင္း ေပ်ာ္ရႊင္ၾကပါေစ...
ဝန္ခံခ်က္။ ။ဓါတ္ပုံကို
Purple Vine ထံမွ ေတာင္းယူပါတယ္။