ရန္ကုုန္ျပန္ေရာက္ျပီးေနာက္ပိုုင္း မ်ားေသာအားျဖင့္ ဟင္းခ်က္ရင္ အလြယ္ ပလိန္းေတြပဲ ခ်က္ျဖစ္ေနရာက ဒီေန႔ေတာ့ ပလိန္းမခ်က္ဘဲ ဟင္းအႏွစ္ေလးနဲ႔ ဆီျပန္ဟင္းခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ က်မခ်က္တဲ့ ပလိန္းဆိုုတာက အရြက္ေၾကာ္ဆိုုရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီမသတ္ဘဲ၊ ဆီက်က္ရင္ ၾကက္ဥထည့္ရင္ၾကက္ဥကိုု အရင္ထဲ့ေမႊေၾကာ္၊ မထဲ့ရင္ ဒီအတိုုင္း အရြက္ထည့္၊ အရသာထည့္ျပီး ေၾကာ္လိုုက္တာကိုု ေျပာတာပါ။
ဝက္သား အခ်ဳိခ်က္
- ဝက္သား ၂၀သား
(အရြယ္ေတာ္ တုုံးျပီး ဆား၊ ဆႏြင္း၊ သၾကား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ၾကက္သားမႈန္႔အနည္းငယ္နဲ႔ သမေအာင္နယ္ထားျပီး ခဏထားပါ။)
- ၾကက္သြန္နီ ၇ဥ
(၄ဥ ကိုု ၾကိတ္ျပီး ၃ဥကိုု ေလးစိတ္စိပ္ထားပါ။)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၈ေျမွာင့္
(၄ေျမွာင့္ကိုု ေရာၾကိတ္ျပီး၊ ၄ေျမွာင့္ကိုု ထက္ျခမ္းျခမ္း၊ ဓါးျပားရိုုက္ထားပါ။)
ၾကိတ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္ေတြကိုု ဆီဟင္းခ်က္ဇြန္း ၄ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး က်က္ေအာင္တည္ထားတဲ့ အိုုးထဲထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။
ဆီသတ္တာ ရျပီဆိုုရင္ ဝက္သားထည့္လုုံးျပီး နည္းနည္းတင္းလာေအာင္ ေၾကာ္ပါ။
ပိုုင္းထားတဲ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ၾကက္သြန္နီေတြထည့္၊ ခဏလုုံးျပီး ေရ ဟင္းခ်က္ဇြန္း၃-၄ဇြန္းေလာက္ထည့္ျပီး မီးေအးေအးနဲ႔ တည္ထားပါ။
ေရခန္းလိုုက္၊ ေမႊလိုုက္၊ ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္လိုုက္နဲ႔ ၃ခါေလာက္ရွိရင္ ဝက္သားလည္း ႏူးျပီမိုု႔ ဆီျပန္ေအာင္တည္ျပီး မီးပိတ္ထားလိုု႔ ရပါျပီ။
ငပိရည္က်ဳိ၊ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းရည္ေလးနဲ႔ဆိုု အင္မတန္လိုုက္ဖက္မယ့္ ဟင္းတစ္မယ္ပါ။