တစ္ခါမွ မခ်က္ဖူးေတာ့ သူမ်ားေတြ ဘယ္လိုခ်က္လဲ လိုက္စနည္းနာဦးမွဆိုျပီး ၾကည့္လိုက္ေတာ့ ဗစ္စတာ က ေလာေလာလတ္လတ္ၾကီး ခ်က္ထားတာမို႔ သူ႔ကိုပဲ ေမးလုိက္ေတာ့ သူေျပာတဲ့နည္းက အရမ္းလြယ္ပါတယ္။ အဲ့ဒါနဲ႔ သူနည္းနဲ႔ ခ်က္လိုက္မယ္ဆုိျပီး ထုံးစံအတိုင္းနဲနဲကြန္႔တာကလြဲလို႔ သူေျပာသလိုပဲ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။
မွ်စ္ခ်ဥ္ေတြကို ေရေဆးျပီး ကိုယ္လိုခ်င္သေလာက္ အေနေတာ္အရြယ္ ဓါးနဲ႔ လွီးျဖတ္ထားပါတယ္။ ဗစ္က ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ေတြ မထည့္ခိုင္းေပမယ့္ အိမ္မွာ စားတုန္းက ပါသလားလို႔ ထင္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္လုံးကို အေစ့ထုတ္ျပီး ၁၂ပိုင္း ပိုင္းထည့္လိုက္ပါတယ္။
ဝက္သား သုံးထပ္သားကို ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္၊ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ ကုန္ေနတာနဲ႔ င႐ုတ္သီးေျခာက္ ၅ေတာင့္ကို ေရစိမ္ျပီး ညက္လုနီးပါးျဖစ္ေအာင္ ေထာင္းထည့္ပါတယ္။
ျပီးရင္ လက္အိပ္စြပ္ျပီး သမေအာင္ နယ္ပါတယ္။
ထမင္းေပါင္းအိုးထဲကို မွ်စ္ခ်ဥ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ဝက္သား၊ ဆီ အနည္းငယ္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္၊ ေရျမဳပ္လုနီးပါးထည့္ျပီး တည္ထားပါတယ္။ ညကတည္းက ခ်က္ထားတာမို႔ ေရကို နည္းနည္းခမ္းေအာင္ တည္လိုက္ပါတယ္။
မနက္ စားခါနီးမွ ေရထပ္ထည့္ျပီး ထပ္တည္ျပီးတဲ့အခါ ဆီက်န္၊ ေရက်န္ ခ်ဥ္၊ငံ၊စပ္ မွ်စ္ခ်ဥ္နဲ႔ ဝက္သားဟင္းတစ္ခြက္ကို သုံးေဆာင္ရန္ အသင့္ ရပါျပီရွင္။
အစပ္ေျပ ပဲနီေလးဟင္းခ်ဳိပါ။
ေမႊးတံဆိပ္ ပဲစိမ္းမႈန္႔နဲ႔ က်ဳိထားတဲ့ တိုဟူးကို ေၾကာ္ထားတာပါ။ ဒီတစ္ခါပဲ တိုဟူးေၾကာ္ကို ဆိုင္ေတြလိုနီးပါး အေနနဲ႔ ရဖူးေတာ့တယ္။ :)
တို႔ဟူးက်ဳိနည္းကို တစ္ခါက (ေမလတုန္းက) မ႐ုိ႕စ္က ေမးထားဖူးတယ္။ အခုေတာ့ မ႐ို႕စ္ နည္းရသြားျပီလား မသိဘူး။
ဒီတစ္ေခါက္ က်ဳိခဲ့တဲ့နည္းေလးက ပဲစိမ္းမႈန္႔နဲ႕ ေရကို ဆတူထည့္၊ ဆႏြင္းမႈန္႔ ပါေလ႐ုံထည့္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္ျပီး က်ိဳတာပါ။ အိုးထဲက ပဲရည္ေတြကို နာရီစက္တံလည္သလို ဆက္တိုက္ ပတ္္ေမႊြေပးေနပါတယ္။ ေျပာင္းျပန္ ျပန္မေမႊပါဘူး။ ေတာ္ေတာ္ကို ေမႊရခက္လာေလာက္ေအာင္ ပ်စ္လာျပီဆိုရင္ မီးပိတ္ျပီး ပန္းကန္ အပက္ထဲထည့္၊ မ်က္ႏွာျပင္ကို အတတ္ႏိုင္ဆုံးညွိေပးျပီး အေအးခံထားပါတယ္။ တိုဟူးထဲကို ဓားဦးခၽြန္စိုက္ၾကည့္လိုက္လို႔ ဘာမွကပ္ပါမလာဘူးဆိုရင္ တိုဟူးခဲ ရပါျပီ။