Tuesday, December 20, 2011

ဝက္သားခ်ဥ္သုပ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ႏွင့္ ငါးရံ႕ေျခာက္ဖုတ္္

ခုရက္ပိုင္း ခ်က္ခ်င္ျပဳတ္ခ်င္စိတ္က သိပ္မရွိတာေၾကာင့္ ဟင္းေသခ်ာမခ်က္ျဖစ္ဘဲ အလြယ္ေလးေတြပဲ လုပ္စားျဖစ္ေနတာ။ ဒီေန႔ေတာ့ လြယ္လည္းလြယ္၊ ခံတြင္းလည္း ျမိန္ေစမယ့္ အသုပ္ေလးေတြျဖစ္တဲ့ ဝက္သားခ်ဥ္သုပ္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။

ဝက္သားခ်ဥ္သုပ္


၁။ ဝက္သားခ်ဥ္ကို အရြယ္ေတာ္ အတုံးေလးေတြ လွီးထားပါတယ္။

၂။ ၾကက္သြန္နီ ၃ဥကို ပါးပါးလွီးျပီး အခိုး႐ိုက္ သက္သာေအာင္ ေရစိမ္ထားျပီး ေရျပန္စစ္ထားပါတယ္။

၃။ င႐ုတ္သီး ၄ေတာင့္ကို ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး ႏွစ္ပိုင္းပိုင္းထားပါတယ္။

၄။ အထက္ပါ အဆာေတြအားလုံးကို နယ္မယ့္ပန္းကန္ထဲထည့္၊ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ျပီးတဲ့အခါမွာေတာ့ အရသာရွိတဲ့ ဝက္သားခ်ဥ္သုပ္တစ္ပြဲ ရပါျပီ။

အိမ္မွာ နံနံပင္မရွိလို႔ နံနံပင္ မထည့္ျဖစ္လိုက္ပါဘူး။ ထည့္ရင္ေတာ့ ပိုေကာင္းမွာ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္


၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခပ္စိမ္းစိမ္း၂လုံးနဲ႔ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၂ေတာင့္ကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။

၂။ လက္ဖက္နဲ႔ စားတဲ့ အေၾကာ္စုံ စားခ်င္သေလာက္ကို ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ င႐ုတ္သီး ပန္းကန္ထဲထည့္၊ ပုဇြန္ေျခာက္ နည္္းနည္းထည့္၊ ပဲမႈန္႔၊ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္လိုက္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္တစ္ပြဲ ရပါျပီ။

ငါးရံ႕ေျခာက္ဖုတ္ ဆီဆမ္း


အသင့္ရွိေနတဲ့ ပင္ပ်ဳိရြက္ႏုက ငါးရံ႕ေျခာက္ဖုတ္ေလးကို ေျခြျပီး ဆီဆမ္းလိုက္ေတာ့ ေနာက္ ဟင္းတစ္ခြက္ ထပ္ျဖစ္သြားပါတယ္။


အခ်ဳိပြဲအျဖစ္ သလဲသီးေလးလည္း သုံးေဆာင္သြားပါရွင္။ =)

Friday, December 16, 2011

ငါးေသတၱာဟင္း၊ ပဲၾကာဇံသုပ္ႏွင့္ မႈိကန္ဇြန္းေၾကာ္

ငါးေသတၱာဗူးေတြကို ေရၾကီးတုန္းက ဝယ္ထားတာ မစားျဖစ္ဘဲရွိေနတာနဲ႔ ငါးေသတၱာဟင္းခ်က္စားျဖစ္လိုက္ပါတယ္။


၁။ ပုံမွန္ အသားဟင္းေတြ ခ်က္သလိုပဲ ၾကက္သြန္နီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဆီသတ္၊ ဆီသတ္တာ က်က္ျပီဆိုရင္ ငါးေသတၱာဗူးေဖာက္ထည့္၊ နည္းနည္းေမႊ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္အုပ္ျပီး အဖုံးအုပ္၊ မီးပိတ္ထားလိုက္ရင္ ခဏေလးနဲ႔ ငါးေသတၱာဟင္းတစ္ခြက္ကို သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါတယ္။

ပဲၾကာဇံသုပ္


ပဲၾကာဇံကို ၾကိဳက္လို႔ အိမ္မွာအသင့္ရွိတဲ့ အဆာပလာေတြ ထည့္ျပီး မၾကာမၾကာသုုပ္စားေလ့ရွိပါတယ္။ ဒီတစ္ခါေတာ့ ၾကြက္နားရြက္မႈိနဲ႔ ဝက္သားေတြ ရွိေနလို႔ အခုလို သုပ္လိုက္ပါတယ္။


၁။ ပဲၾကာဇံတစ္ထုပ္ (အေသး)ကို ေရစိမ္၊ ႏူးရင္ အရြယ္ေတာ္အပိုင္းေလးေတြ ျဖတ္ထားပါတယ္။

၂။ ဝက္သား ထည့္ခ်င္သေလာက္ကို ေတာက္ေတာက္စင္းျပီး ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔သင့္႐ုံထည့္ျပီး နယ္ထားပါတယ္။

၃။ ၾကြက္နားရြက္မႈိေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။

၄။ ဆီ ပါေလကာထည့္ထားတဲ့အိုးထဲကို ဝက္သားေတြထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။

၅။ ဝက္သားေတြ က်က္လုျပီဆိုရင္ ၾကြက္နားရြက္မႈိထည့္၊ ေရကို မႈိႏူး႐ုံ နည္းနည္းထည့္ျပီး က်က္ေအာင္လုပ္ပါတယ္။

၆။ ျပီးရင္ ပဲၾကာဇံထည့္၊ ေရပါေလ႐ုံထည့္ျပီး က်က္ေအာင္လုပ္ပါတယ္။

၇။ ေနာက္ဆုံးမွာ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီး၊ သံပုရာရည္တို႔ ေရာေမႊထားတဲ့ ေဆာ့စ္အရည္ကိုဆမ္းျပီး သမေအာင္ ေမႊျပီးတဲ့အခါ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ ပဲၾကာဇံသုပ္တစ္ပြဲရပါျပီ။

မႈိကန္ဇြန္းေၾကာ္


အရြက္ေၾကာ္အတြက္ အိမ္မွာ အသင့္ရွိေနတဲ့ မႈိနဲ႔ ကန္ဇြန္းရြက္ကို ၾကက္သြန္ျဖဴ မထည့္ေတာ့ပဲ ဆီပါေလကာေလးထဲ့လွိမ့္ျပီး ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔သင့္႐ုံထည့္၊ ငရုတ္သီးစိ္မ္းေလးအုပ္ျပီး အလြတ္ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။

Wednesday, December 7, 2011

ၾကက္ဥဟင္းႏွင့္ မုန္ညွင္းျဖဴဟင္းခ်ဳိ



အသားေတြပဲစားရတာ ျငီးေငြ႕လာတဲ့အခါမ်ဳိးမွာ အေျပာင္းအလဲအျဖစ္ ၾကက္ဥဟင္း ခ်က္စားရတာ တစ္မ်ဳိးစားေကာင္းပါတယ္။

ၾကက္ဥကို ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းလို မန္က်ည္းမွည့္ထည့္ခ်က္တာကို သိပ္မၾကိဳက္လို႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နဲ႔ ပုံမွန္ အသားဟင္းေတြ ခ်က္တဲ့ ပုံစံနဲ႔ပဲ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။

၁။ ၾကက္ဥေတြကို က်က္ေအာင္ျပဳတ္ျပီး အခြံခြာ၊ ဆီပူထဲမွာ အျပင္အကာၾကြပ္ေအာင္ အရင္ေၾကာ္ထားပါတယ္။


၂။ ျမန္မာဟင္းေတြ ခ်က္မယ္ဆိုရင္ မခ်က္ခင္ အျမဲ အသင့္ျပင္ထားရတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။


၃။ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးကေတာ့ စားခ်င္ရင္ စားလို႔ရေအာင္ နည္းနည္းထည့္ဖို႔ အညွာေျခြထားပါတယ္။

၄။ ၾကက္သြန္ေတြကို ဆီသတ္ျပီး က်က္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို လိတ္တဲ့အထိ ဆီထည့္သတ္ပါတယ္။

၅။ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္ပါတယ္။ (အေရာင္တင္မႈန္႔ကို ၾကက္သြန္ဆီသတ္တုန္းထည့္ရင္ မႊန္တတ္လို႔ ေနာက္မွပဲ ထည့္လုိက္ပါတယ္။)

၆။ အႏွစ္ေတြ ရျပီဆိုရင္ ၾကက္ဥ ျပဳတ္ ေၾကာ္ေတြကို ဓါးနဲ႔မႊမ္းျပီး ထည့္၊ ေရနည္းနည္း ျမဳပ္ေအာင္ထည့္၊ အိုးမကပ္ေအာင္ မၾကာ၊ မၾကာေမႊေပးျပီး ေရခန္း၊ ဆီျပန္တဲ့အထိ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။

မုန္ညွင္းျဖဴဟင္းခ်ဳိကေတာ့ အရမ္းကို လြယ္ျပီး ျမန္ပါတယ္။

၁။ မုန္ညွင္းျဖဴေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆး၊ အရြယ္ေတာ္အေနျဖတ္ထားပါတယ္။

၂။ ေရလုိသေလာက္ ထည့္ထားတဲ့အိုးထဲကို ခေနာ မႈိဟင္းရည္အခဲတစ္ခဲထည့္ျပီး ဟင္းရည္ပြက္ေအာင္ တည္ပါတယ္။

၃။ ဟင္းရည္ပြက္ရင္ မုန္ညွင္းေတြထည့္ျပီး အဖုံးပိတ္ထားပါတယ္။ ခဏၾကာရင္ မုန္ညွင္းေတြလည္း က်က္ျပီမို႔ မီးပိတ္ျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

Monday, December 5, 2011

ၾကက္ကလီစာေၾကာ္၊ မရမ္းျပား ငပိေထာင္းႏွင့္ အရြက္ တို႔စရာ


ဒီေန႔ ထိုင္းဘုရင္ၾကီး ေမြးေနမို႔ ႔႐ုံးပိတ္တာနဲ႔ အိမ္မွာ ေအးေအးေဆးေဆး အခ်ိန္ယူျပီး ဟင္းခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။

မေန႔ကပဲ အသိ ညီမေလးတစ္ေယာက္က မရမ္းျပား ငပိေထာင္းလုပ္နည္း ေျပာျပတာေၾကာင့္ အိမ္မွာရွိေနျပီး ေတာ္ေတာ္နဲ႔မကုန္ႏိုင္တဲ့ မရမ္းျပားေတြကို ငပိေထာင္း ေထာင္းျဖစ္သြားတယ္။ ေနာက္ အရြက္တစ္ခ်ဳိ႕ကို တို႔စရာအျဖစ္ စီစဥ္ျပီး ၾကက္ကလီစာေတြကို ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ကပ္ျပီး ဂ်င္းေခ်ာင္းေလးေတြနဲ႔ အၾကြပ္ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။

ၾကက္ကလီစာေၾကာ္


၁။ ၾကက္အသဲ၊ အျမစ္နဲ႕ ႏွလုံးေတြကို အေနေတာ္ အရြယ္အစားေလးေတြ ျဖတ္ျပီး၊ ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံနယ္ျပီး ခဏႏွပ္ထားပါတယ္။

၂။ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ေလာက္ကို အေခ်ာင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားပါတယ္။

၃။ ေၾကာ္ခါနီးေတာ့မွ ကလီစာေတြကို ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ေတြနဲ႔ ကပ္ထားပါတယ္။

၄။ ဆီပူအိုးထဲမွာ ဂ်င္းေတြကို အရင္ ၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါတယ္။

၅။ ျပီးရင္ ၾကက္ကလီစာေတြကို ၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။

၆။ ၾကက္ကလီစာေၾကာ္ေတြကို တစ္သ်ဴးခံထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲ ဆယ္ထည့္ထားျပီး ဆီေတြ စုပ္သြားျပီဆိုရင္ ဟင္းပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္၊ အေပၚက ဂ်င္းေၾကာ္ေလးျဖဴးျပီး သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။


မရမ္းျပား ငပိေထာင္း




မရမ္းျပား ငပိေထာင္းအတြက္ လိုအပ္တဲ့ အစာပလာေတြက င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ မရမ္းျပား၊ ငပိနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ အနည္းငယ္တို႔ ျဖစ္ပါတယ္။


၁။ နည္းေပးတဲ့ ညီမေလးက င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အစိမ္းအတိုင္းထည့္ဖုိ႔ေျပာေပမယ့္ ဗိုက္နာမွာစိုးတာနဲ႔ အရင္ ေလွာ္လိုက္ပါတယ္။

၂။ ေလွာ္ထားတဲ့ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညက္ေအာင္ေထာင္းပါတယ္။

၃။ ျပီးရင္ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငပိနဲ႔ မရမ္းျပားထည့္ေထာင္းပါတယ္။

အားလုံး သမေအာင္ ေထာင္းျပီးရင္ အရသာျမည္းျပီး အဆင္ေျပရင္ ပန္းကန္ထဲထည့္၊ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။ ဂိတ္ဆုံး ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ မရမ္းျပား ငပိေထာင္းပါ။

မရမ္းျပား ငပိေထာင္းနဲ႔ တြဲစားဖို႔ တို႔စရာ ကန္ဇြန္းရြက္ျပဳတ္၊ နံနံပင္နဲ႔ ပူစီနံပါ။

Saturday, December 3, 2011

ၾကက္သားေၾကာ္၊ မန္က်ည္းမွည့္ အခ်ဥ္ရည္ ႏွင့္ မွ်စ္ေထာင္း

ျပီးခဲ့တဲ့အပါတ္တုန္းက ႐ုံးပိတ္ရက္တရက္မွာ ျမိဳ႕ျပင္ဘက္ ထြက္ျဖစ္တာနဲ႔ အဲ့ဒီမွာ မွ်စ္ႏုေလးေတြ ေတြ႕လို႔ မလုပ္စားျဖစ္တာ ၾကာျပီျဖစ္တဲ့ မွ်စ္ေထာင္းလုပ္စားဦးမယ္ဆိုျပီး တစ္ထုပ္ဝယ္လာခဲ့လိုက္တယ္။ ေနာက္ဟင္းတစ္ခြက္အတြက္ ၾကက္သားကို အေၾကာ္မႈန္႔နဲ႔ ေၾကာ္ျပီး မန္က်ည္းမွည့္နဲ႔ အခ်ဥ္ရည္ေလးေဖ်ာ္လိုက္ပါတယ္။

ၾကက္သားေၾကာ္၊ မန္က်ည္းမွည့္ အခ်ဥ္ရည္


ၾကက္သားေၾကာ္ဖို႔ အတြက္ ၾကက္သားကို အတုံးခပ္ေသးေသးေလးေတြ တုံးျပီး၊ ၾကက္ဥ ၂လုံး ေဖာက္ထည့္၊ အေၾကာ္မႈန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္အေနာက္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ထားပါတယ္။

ျပီးရင္ ဆီပူအိုးထဲကို ဇြန္းေလးနဲ႔ ခပ္ခပ္ထည့္ျပီး ဟိုဘက္၊ ဒီဘက္ ညိဳေရာင္သန္းလာတဲ့အထိေၾကာ္၊ ျပီးရင္ တစ္သ်ဴးခံထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲကို ဆီစစ္ျပီး ဆယ္ထည့္ထားလိုက္ပါတယ္။

အခ်ဥ္ရည္အတြက္ကို မန္က်ည္းမွည့္ လက္တစ္ဆစ္ခြဲေလာက္ အလုံးေလး တစ္လုံးကို ေရေဆးျပီး ေရေႏြးစိမ္ျပီး အရည္ေတြယူ၊ အဖတ္ေတြ ပစ္ျပီး အဲ့ဒီအထဲကို ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးႏုတ္ႏုတ္ေလး စင္းထည့္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္ျပီး ေဖ်ာ္လိုက္ပါတယ္။


မွ်စ္ေထာင္း

မွ်စ္ေထာင္းအတြက္ နည္းကို မစႏၵကူးဆီက စေတြ႕ဖူးတာ။ ဟင္းအသစ္အဆန္းေလးေတြကို စိတ္ဝင္စားလို႔ မကူးဆီ သြားသြားျပီး နည္းေတြယူ၊ လုပ္ခ်င္သလို ေလွ်ာက္လုပ္ေနက်။ မွ်စ္ေထာင္းကို တစ္ခါ စမ္းလုပ္ၾကည့္ျပီးကတည္းက အရမ္းကို ၾကိဳက္သြားခဲ့တာ။

အရင္ဆုံး မွ်စ္ေတြကို ေရေဆးျပီး ႏူးေနေအာင္ ျပဳတ္ထားပါတယ္။ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ပုဇြန္ေျခာက္၊ မွ်စ္ျပဳတ္တို႔ကို အစဥ္အတိုင္း ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ငံျပာရည္ သင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္ ဆက္ေထာင္းပါတယ္။ (တကယ္က ေျမပဲနဲ႔ ငပိလည္း ထည့္ေထာင္းပါတယ္။ အဲ့ဒီအခ်ိန္တုန္းက အိမ္မွာ အသင့္မရွိေနတာနဲ႔ မထည့္ေထာင္းေတာ့တာ။)

ေထာင္းျပီးလို႔ ျမည္းၾကည့္ေတာ့ တခုခုလိုေနသလို ျဖစ္ေနတာနဲ႔ သံပုရာသီး တစ္လုံးကို အရည္ညွစ္ထည့္လိုက္ေတာ့မွ အရသာက ေတာ္ေတာ္ေလး အဆင္ေျပသြားတာနဲ႔ ပန္းကန္ထဲခပ္ျပီး ဆီစမ္းလိုက္ပါတယ္။


မွ်စ္ေထာင္းထဲ ထည့္တဲ့ အဆာပလာေတြ..

လက္ဖက္သုပ္၊ ေဆးဘဲဥသုပ္ႏွင့္ ကန္ဇြန္းဥ သာကူယို

ပုံမွန္ဟင္းေတြနဲ႔ပဲ စားေနရာကေန အေျပာင္းအလြဲလုပ္ခ်င္တဲ့အခါမ်ဳိးေတြမွာ အသုပ္အနယ္ေလးေတြက လုပ္ရတာလြယ္သလို ထမင္းလည္း ျမိန္ေစလို႔ က်မတို႔က ရံဖန္ရံခါ အသုပ္ေတြနဲ႔ပဲ ထမင္းစားၾကပါတယ္။ အဲ့ဒီတုန္းက အစ္မက ေဂၚဖီကို ပုံမွန္အျဖဴမဝယ္လာဘဲ ခရမ္းေရာင္စမ္းဝယ္လာတာနဲ႔ လက္ဖက္သုပ္ကို ခရမ္းေရာင္ေဂၚဖီနဲ႔ သုပ္စားျဖစ္သြားတယ္။


လက္ဖက္သုပ္အတြက္ ေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ပါးပါးလွီး၊ ပုဇြန္ေျခာက္ အနည္းငယ္၊ လက္ဖက္အသား၊ အေၾကာ္စုံ၊ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ငံျပာရည္သင့္႐ုံတို႔နဲ႔ သမေအာင္ ေရာနယ္ပါတယ္။


ေနာက္ အမယ္တစ္မ်ဳိးအျဖစ္ အိမ္မွာ ေရၾကီးမယ္ဆိုတုန္းက ဝယ္ေလွာင္ထားတဲ့ ေဆးဘဲဥကိုပဲ သုပ္လိုက္ပါတယ္။

ေဆးဘဲဥသုပ္အတြက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီး၊ ပုဇြန္ေျခာက္ အနည္းငယ္၊ ေဆးဘဲဥေတြကို ပါးပါးလွီး၊ သံပုရာရည္ အနည္းငယ္၊ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ငံျပာရည္သင့္႐ုံတို႔နဲ႔ သမေအာင္ ခပ္ဖြဖြေရာနယ္ပါတယ္။


အခ်ဳိပြဲအတြက္ ေစ်းကေန ကန္ဇြန္းဥေတြ ဝယ္လို႔ရလာတာနဲ႔ အသင့္ရွိေနတဲ့ သာကူေစ့နဲ႔ ေရာက်ိဳလိုက္ပါတယ္။

၁။ ပုံမွန္အားျဖင့္ သူမ်ားေတြ ဘယ္လိုက်ဳိၾကသလဲ မသိတာနဲ႔ ကိုယ့္ဖာသာကိုယ္ စိတ္မွန္းနဲ႔ပဲ က်ိဳၾကည့္လိုက္မယ္ဆုိျပီး အရင္ဆုံး အိုးထဲကို ေရလိုခ်င္သေလာက္ထည့္၊ သၾကားနဲ႔ ဆား သင့္႐ုံမွန္းထည့္ျပီး ပြက္ေအာင္က်ိဳပါတယ္။

၂။ ကန္ဇြန္းဥေတြကို အခြံသင္ျပီး အတုံးေသးေလးေတြ တုံးထားပါတယ္။

၃။ သာကူေစ့ေတြကို ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ႏူးေအာင္ စိမ္ထားပါတယ္။

၄။ သၾကားရည္ ရျပီဆိုရင္ ကန္ဇြန္းဥအတုံးေလးေတြထည့္ျပီး နည္းနည္းက်က္ေအာင္ ျပဳတ္ပါတယ္။

၅။ ကန္ဇြန္းဥေလးေတြ က်က္ခါနီးရင္ သာကူေစ့ေတြကို စိမ္ထားတဲ့ ေရပါထည့္ျပီး က်ဳိပါတယ္။

သာကူေစ့ အျဖဴေရာင္ေလးေတြ ေပ်ာက္လို႔ ၾကည္သြားရင္ မီးပိတ္လိုက္လို႔ရပါျပီ။

စားခါနီးမွ အုန္းႏို႔ဗူး အသင့္ရွိေနတာနဲ႔ အုန္းႏို႔နည္းနည္းထည့္စားပါတယ္။ မထည့္ဘဲ ဒီအတိုင္းစားလည္း စားေကာင္းပါတယ္။