Friday, April 27, 2012

ၾကက္အသဲအျမစ္ဟင္း၊ ကန္ဇြန္းရြက္ ၾကက္အသဲအျမစ္ေၾကာ္ႏွင့္ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း


ၾကက္အသဲအျမစ္ဟင္းကို အသားဟင္းထက္ ပိုၾကိဳက္လို႔ အရင္ကေတာ့ မၾကာမၾကာခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။ ခုေနာက္ပိုင္း မခ်က္ျဖစ္တာၾကာျပီမို႔ ျပီးခဲ့တဲ့ပိတ္ရက္က ေစ်းေရာက္တုန္း လိုအပ္မယ့္ အဆာပလာေတြ ဝယ္လာခဲ့လိုက္တယ္။

၁။ ျမန္မာဟင္း ထုံးစံျဖစ္တဲ့ ဟင္းအႏွစ္အတြက္ လိုအပ္မယ့္ ၾကက္သြန္နီ ၃ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၉ေျမွာင့္၊ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၄ေတာင့္နဲ႔ ရွမ္းနံနံတစ္ပင္ကို အသင့္ျပင္ထားပါတယ္။


၂။ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ဂ်င္းကို ပါးပါးလွီးျပီး ျပန္ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားပါတယ္။ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ရွမ္းနံနံကို လိုခ်င္တဲ့ အေန အပိုင္းပိုင္းျဖတ္ထားပါတယ္။


၃။ ဟင္းခ်က္မယ့္အိုးထဲကို ဆီလိုသေလာက္ထည့္ျပီး (က်မေတာ့ ဆီထည့္တာ ပုံမွန္ထက္ မ်ားသြားတယ္) ဆီက်က္ရင္ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ သူ႔အဆင့္အတိုင္းထည့္ျပီး ၾကက္သြန္ေတြ ဝါေရာင္သမ္းျပီး က်က္တဲ့အထိ ဆီသတ္ပါတယ္။


၄။ ျပီးရင္ အရြယ္ေတာ္ပိုင္းထားတဲ့ အသဲ၊ အျမစ္ေတြထည့္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ရွမ္းနံနံထည့္၊ ခဏေမႊျပီး ေရနည္းနည္းထည့္၊ အရသာအတြက္ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္ျပီး ခ်က္ပါတယ္။ ေရခန္းလို႔ ဆီျပန္ျပီဆိုရင္ ၾကက္အသဲအျမစ္ဟင္းတစ္ခြက္ ရပါျပီ။

ကန္ဇြန္းရြက္ ၾကက္အသဲအျမစ္ေၾကာ္


ကန္ဇြန္းရြက္ ၾကက္အသဲအျမစ္ေၾကာ္ကေတာ့ ၾကက္အသဲအျမစ္ဟင္းက ဆီေတြနဲ႔ အႏွစ္နည္းနည္းရယ္၊ အသဲအျမစ္နည္းနည္းရယ္ကို ယူျပီး နည္းနည္းျပန္ေၾကာ္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ အရြက္သင္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးထားတဲ့ ကန္ဇြန္းရြက္ေတြထည့္၊ ဆားနည္းနည္းထည့္ျပီး ေၾကာ္လိုက္႐ုံပါပဲ။

အရမ္းလြယ္သလို စားလို႔လည္း အေတာ္ေကာင္းပါတယ္။

ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း


ရန္ကုန္က ေရာက္ေနတဲ့ စားစရာေတြထဲမွာ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္လည္းပါလို႔ ငါးကင္စားတဲ့ေန႔တုန္းက ပိုေနတဲ့ ငါးကင္တစ္ျခမ္းနဲ႔ ေနာက္ရက္မွာ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ခ်ဥ္ဟင္း ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ 

ဟင္းခ်က္ဇြန္းနဲ႔ ခ်ဥ္ေပါင္ေၾကာ္တစ္ဇြန္းယူျပီး အရည္ေသာက္တစ္ခြက္စာေရထဲထည့္၊ ငါးကင္နဲ႔ ငါးေခါင္းထည့္၊ ပြက္ေအာင္တည္၊ အရသာျမည္းၾကည့္ျပီး ဆားလိုသေလာက္ထည့္လိုက္တာနဲ႔ အရသာရွိတဲ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ခ်ဥ္ဟင္းတစ္ခြက္ရပါျပီ။

ဒီဟင္းကို ဓါတ္ပုံရိုက္ဖို႔ကို ဘယ္လိုမွ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ခ်ဥ္ဟင္း ပုံေပၚေအာင္ မရိုက္ႏိုင္လို႔ ေနာက္ဆုံး ငါးေလးကိုပဲ ေခါင္းေထာင္ခိုင္းလိုက္ရတယ္။ မသိရင္ ငါးေခါင္းဟင္းခ်ဳိလိုလို ဘာလိုလို..။ :D

4 comments:

  1. မေလး ေလ႔လာသြားပါတယ္။
    ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ခ်ဥ္ဟင္း ပုံေပၚေအာင္ မရိုက္ႏိုင္လို႔ ေနာက္ဆုံး ငါးေလးကိုပဲ ေခါင္းေထာင္ခိုင္းလိုက္ရတယ္.. ဆိုတာေလး သေဘာက်တယ္ း))

    ReplyDelete
  2. ခ်က္ေနရတာၾကာပါတယ္ေလ
    (တစ္ခါထဲ အ၀တီးခဲ႔ပါျပီ)
    စားခ်င္စရာေလးပုံေတြၾကည္႔ရတာ

    ReplyDelete