Wednesday, February 26, 2014

ေက်ာက္ပြင့္သုုပ္



ဘေလာ့နဲ႔ အဆက္ျပတ္သြားခဲ့တာ ေတာ္ေတာ္ေတာင္ ၾကာသြားခဲ့ျပီ။ ဟင္းခ်က္ျဖစ္ရင္ေတာင္ ဓါတ္ပုုံ သိပ္မရိုုက္ျဖစ္ေတာ့ေလာက္ေအာင္ကိုု အဆက္ျပတ္သြားခဲ့တာ။

 ျပီးခဲ့တဲ့အပါတ္ကေတာ့ မြန္ျပည္နယ္ဘက္ေရာက္ျပီး စက္စဲကေန ေက်ာက္ပြင့္အမဲေလးေတြေတြ႕လိုု႔ ဝယ္လာရာကေန ဟင္းအဆန္းေလးေတြ ဘေလာ့ေပၚ ျပန္တင္ခ်င္စိတ္ျဖစ္လာတာနဲ႔ပဲ ေရာက္ေအာင္ ျပန္လာခဲ့လိုုက္ပါတယ္။

ေက်ာက္ပြင့္သုုပ္


- ေက်ာက္ပြင့္အမဲ စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း
   (ေရစိမ္လိုုက္ရင္ အမ်ားၾကီး ပြားသြားပါတယ္။ ေရကိုုေတာ့ သဲေတြ၊ အမႈိက္ေတြ ပါတတ္လိုု႔ ၇-၈ထပ္ေလာက္ ေသခ်ာ ေဆးေပးရပါတယ္။ )

- ၾကက္သြန္နီ ၂ဥ
   (ပါးပါးလွီး၊ ေရခဏစိမ္ျပီး ေရစစ္ထားပါ။)

- မရမ္းျပား ၁၀ျပားခန္႔
   (အခ်ဥ္ကိုု ၾကိဳက္တဲ့အေနေလာက္ တိုုး၊ ေလ်ာ့ ထည့္ပါ။)

- ငပိေထာင္း လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
   (ေဒၚေရႊမိုုး ငပိေထာင္းဗူးကိုု သုုံးပါတယ္။ သုုံးဖူးတဲ့အထဲမွာ သူ႔ကိုု အၾကိဳက္ဆုုံးပါပဲ။)

- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၁လုုံး
   (ခပ္ေသးေသး အေနေတာ္ လွီးထားပါ။ ဒါကေတာ့ သတ္သတ္ ထည့္ခ်င္လိုု႔ ထည့္တာပါ။ မြန္သုုပ္မွာေတာ့ မထည့္ၾကပါဘူး။ Your kitchen, your rules!. =) )

အထက္ပါ အမယ္ေတြကိုု ဇလုုံတစ္လုုံးထဲ ေရာထည့္၊ ငပိနဲ႔ မရမ္းျပားကိုု ေထာင့္ေလးမွာ ထည့္ျပီး ဆီနည္းနည္းနဲ႔ သမေအာင္ အရင္နယ္၊ ျပီးမွ က်န္တာေတြကိုု ခပ္ဖြဖြေရာနယ္၊ အရသာ အခ်ဳိ၊ အေပါ့၊ အငံ ၾကိဳက္သလိုုျမည္းျပီး သုုံးေဆာင္ႏိုုင္ပါတယ္။ ငပိေထာင္းထဲမွာ ငရုုတ္သီးပါျပီးသားမိုု႔ ငရုုတ္သီး သတ္သတ္ ထပ္မထည့္ေတာ့ပါဘူး။ အိမ္မွာသုုပ္တာကေတာ့ ငပိေထာင္းထဲမွာ အရသာက အကုုန္အဆင္ေျပျပီးသားမိုု႔ ၾကက္သားမႈန္႔ေလး နည္းနည္းပဲ ထပ္ထည့္လိုုက္ပါတယ္။ ေက်ာက္ပြင့္ေရေဆးရတာကလြဲလိုု႔ လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔ ခံတြင္းျမိန္ေစမယ့္ ခ်ဥ္ငံစပ္ အသုုပ္ေလးပါ။


2 comments:

  1. Wait light ya tar for new post Ko over a year. Want to eat that black seaweed:) ngone

    ReplyDelete
  2. ခုုမွ ဒီcomment ကိုု ေတြ႕တယ္။ လူၾကဳံရွိရင္ ပိုု႔ေပးမယ္ေနာ္ ငုုံး..။

    ReplyDelete