Friday, April 27, 2012

ဝက္ကလီစာ ဆန္ျပဳတ္၊ ငပိသုပ္ႏွင့္ စာေလးေခြေၾကာ္သုပ္

ထမင္းက တစ္ေယာက္စာပဲခ်က္ရင္ အိုးအရမ္းကပ္ပါတယ္။ အဲ့ေတာ့ မထူးဘူးဆိုျပီး တစ္ခါတစ္ေလမွာ တစ္နပ္ကို ထမင္းစားျပီး ေနာက္တစ္နပ္ကို ဆန္ျပဳတ္ျပဳတ္လိုက္ပါတယ္။ အလဟႆမျဖစ္ေတာ့ဘူးေပါ့။ :D

ဝက္သားဒုတ္ထိုးကို အေတာ္ၾကိဳက္လို႔ အားကိုးရတဲ့ ရန္ကုန္ကအစ္မကို သူလာရင္ ယူလာခဲ့ေပးဖို႔ တကူးတကမွာထားတာပါ။ တကယ္ေတာ့ မမွာလည္း သူက လူၾကဳံရွိရင္ လုပ္လုပ္ျပီး ထည့္ေပးတတ္တယ္။ သိပ္ခ်စ္စရာေကာင္းတယ္။ အဲ့လိုအစ္မမ်ဳိး ၃ေယာက္ေလာက္သာရွိရင္ ေလာကၾကီး သိပ္လွသြားမွာ..။ ^_^


ဆိုေတာ့.. ဝက္ကလီစာက အသင့္ရွိျပီးသားမို႔ သူ႔ကို အရြယ္ေတာ္အေနညွပ္ျပီး ဆန္ျပဳတ္အိုးထဲထည့္၊ ပဲငံျပာရည္နည္းနည္းထည့္၊ ဆားနည္းနည္းထည့္ျပီး ဆန္လုံးကြဲေအာင္ ျပဳတ္လိုက္တာနဲ႔ က်မအၾကိဳက္ အရသာရွိတဲ့ ဆန္ျပဳတ္တစ္အိုးရပါျပီ။

ငပိသုပ္

တကယ္ေတာ့ ငပိသုပ္လုပ္ဖို႔ အစီအစဥ္မရွိပါဘူး။ မႏွစ္တြန္႔ (ခ) မမြန္းေလး (ခ) မမ်ဳိးရဲ႕ ဖဘမွာ ေတြ႕ျပီး စားခ်င္စိတ္ေတြ ေပါက္သြားလို႔ ထသုပ္လိုက္တာပါ။ တကယ္ေတာ့ သူသုပ္တာက ေရွာက္သီးသုပ္လိုပဲ.. ဒါမယ့္ မ်က္စိထဲမွာ ငပိသုပ္ပဲ ျမင္မိလို႔.. ေနာက္ ေရွာက္သီးကလည္း ရွိမွ မရွိတာဆိုေတာ့.. (ေဆာရီးပါ အစ္မ.. :respect: )။


ငပိသုပ္ဖို႔အတြက္ ၾကက္သြန္နီ တစ္ဥ အခြံသင္၊ ပါးပါးလွီးထားတာရယ္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း တစ္ေတာင့္ ပါးပါးလွီးထားတာရယ္၊ ပုဇြန္ေျခာက္နည္းနည္းရယ္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔နည္းနည္းရယ္၊ ငပိကေတာ့ ေအာင္စိုးမိုး ျမိတ္ပုစြန္ငပိေထာင္းဆိုတဲ့ဗူးရွိေနလို႔ အဲ့ဒါကိုပဲ သုံးလိုက္ျပီး၊ ဆီနည္းနည္း၊ သံပုရာသီး တစ္ျခမ္းညွစ္ထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္သုပ္လိုက္တာပါ။


ငပိေထာင္းကို ဒီအတိုင္း မျမည္းၾကည့္မိဘဲ သုပ္လိုက္တာ နည္းနည္းေတာ့ ခါးေနတယ္။ ဒါေပမယ့္လည္း က်ိတ္မွိတ္ျပီး စားလိုက္ပါတယ္။ အာသာေျပေပါ့။

Inspired by Ma Myo ပါ။ ေက်းဇူးပါ အစ္မ။ :)

စာေလးေခြေၾကာ္သုပ္


စာေလးေခြေၾကာ္သုပ္ကေတာ့ ျပီးခဲ့တဲ့လတုန္းက ညီမေလးဆီ သြားလည္တုန္း သူသုပ္ေကၽြးလိုက္တာကို ၾကိဳက္သြားလို႔ သူ႔လုိသုပ္စားလိုက္တာပါ။ မဆိုးဘူး.. အေျပာင္းအလဲလည္း ျဖစ္တယ္.. အပ်င္းလည္း ေျပတယ္။

သူက ၾကက္သြန္နီ တစ္ဥ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း တစ္ေတာင့္ကို ပါးပါးလွီးျပီး စာေလးေခြေၾကာ္ထဲထည့္၊ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္၊ သံပုရာသီး တစ္ျခမ္းညွစ္ထည့္ျပီး သုပ္လိုက္႐ုံပါပဲ။ သုပ္နည္းက လြယ္သလို စားလို႔လည္း ေကာင္းပါတယ္။

စာေလးေခြေၾကာ္သုပ္ဆိုလို႔ စာေလးေခြေၾကာ္ေတြ အမ်ားၾကီး ဝယ္လာေပးခဲ့ဖူးတဲ့ မရီတာကိုေတာင္ သတိရမိေသးတယ္။

2 comments:

  1. စာေလးေခြေၾကာ္သုပ္ is my recipe right kekeke :P

    ReplyDelete