Monday, April 9, 2012
မာလာဟင္းႏွင့္ ဆူကီ
တစ္ေယာက္ထဲ ျဖစ္သလို စားေသာက္ေနစဥ္ ကာလတုန္းက သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ အိမ္လာလည္တာနဲ႔ အဲ့ဒီေန႔က မာလာဟင္း လုပ္စားျဖစ္သြားတယ္။
မာလာဟင္းကို တေလာကပဲ တီခ်မ္းဆီမွာ တဝၾကီး စားလာခဲ့တာ။ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ အိမ္မွာ တစ္ခါ ထပ္လုပ္စားလည္း မရိုးႏိုင္ပါဘူး။ ၾကိဳက္တာပဲ။
အိမ္မွာေတာ့ အဲ့ေန႔က အမွတ္တရ တံဆိပ္ အသင့္စားအထုတ္ထဲက ပါလာတဲ့ အဆာပလာေတြကို ျပဳတ္၊ အိမ္မွာရွိတဲ့ ကန္ဇြန္းရြက္၊ မုန္ညင္းရြက္၊ ေက်ာက္ပြင့္နဲ႔ မာလာေခါက္ဆြဲ (ပဲေခါက္ဆြဲ အမဲ)ကို ျပဳတ္၊ အသင့္ပါျပီးသား အဆာပလာေတြနဲ႔ သုပ္ျပီး အရသာ အေပါ့အငံျမည္း၊ ျပင္လိုက္ရုံနဲ႔ စားေကာင္းတဲ့ မာလာဟင္းတစ္ပြဲ ရပါျပီ။
ဆူကီ
တစ္ေယာက္ထဲစာ ခ်က္ရတာ အလြယ္ဆုံးကေတာ့ ဆူကီပဲ ျဖစ္မယ္။
အိမ္မွာ ၾကက္ေပါင္ တစ္ေပါင္ ပိုေနေသးတာနဲ႔ အဲ့ဒါကို အတုံးေသးေသးေလးေတြတုံး၊ ေကာ္မႈန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္အၾကည္နဲ႔ ေရနယ္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေနတဲ့ ဟင္းရည္အိုးထဲ အလုံးေလးေတြလုံးျပီးထည့္၊ ခေနာတစ္တုံးထည့္၊ ရွစ္စိတ္ပိုင္းထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး တစ္လုံးထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၃ေတာင့္ ႏွစ္ပိုင္းပိုင္းထည့္၊ ပြက္လာရင္ ပိုင္းထားတဲ့ ေဂၚဖီရယ္၊ သင္ထားတဲ့ ကန္ဇြန္းရြက္ရယ္၊ ေရစိမ္ျပီး ျဖတ္ထားတဲ့ ပဲၾကာဇံရယ္ထည့္ျပီး တစ္ခါ ထပ္ပြက္ေအာင္တည္၊ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္၊ ျပီးရင္ ရပါျပီ။
တစ္ပန္းကန္စာ မွန္းျပီး လုပ္တာေတာင္ အဆာပလာေတြ ပိုေနေသးလို႔ ပန္းကန္နဲ႔ သတ္သတ္ခြဲထည့္ထားရတယ္။ အိမ္မွာရွိတဲ့ ငရုတ္ဆီပုလင္းေလးနဲ႔ တို႔စားရတာ အရသာပဲ။ ဘဝဆိုတာ ကိုယ္ေက်နပ္သလို ေနေနရရင္၊ ေနေနရတဲ့ဘဝကို ေက်နပ္တတ္ရင္ စိတ္ခ်မ္းသာစရာ ေကာင္းတာပါပဲ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
မဆိုုးဘူး တိုုးတက္လာတယ္ တီခ်မ္း ဆီက crash course ေတြက အလုုပ္ျဖစ္တယ္ေပါ့ေလ ခိ
ReplyDelete