Monday, April 9, 2012

ၾကက္ကင္သုပ္၊ ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္ႏွင့္ ဒန္႔သလြန္ရြက္ ဟင္းခ်ဳိ

တစ္ေယာက္ထဲဆို ဟုတ္တိပတ္တိ ခ်က္ျပဳတ္မစားျဖစ္ရာကေန အေဒၚ ခဏအလည္ေရာက္လာတာနဲ႔ ထမင္းဟင္း ေသခ်ာ ျပန္ခ်က္စားျဖစ္သြားတယ္။


အဲ့ဒီေန႔က အျပင္က ဝယ္လာတဲ့ ၾကက္ကင္ကို အတုံးေလးေတြ တုံးျပီး သခြားသီး၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႔နဲ႔ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္လိုက္ပါတယ္။ အျမန္နည္းနဲ႔ လုပ္လိုက္တဲ့ ၾကက္ကင္သုပ္ေလးပါ။



ၾကက္ဟင္းခါးသီးေၾကာ္


အဲ့တေလာက အျပင္ေတြပဲ ထြက္ေနတာနဲ႔ ေရခဲေသတၱာထဲ ဘာရွိလဲ ေသခ်ာ မၾကည့္မိတာေၾကာင့္ ဟင္းခ်က္ဖို႔ အသီးအရြက္ေတြကို ၾကည့္လိုက္ေတာ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးက အေတာ္ဝါေနျပီ။ အဲ့ဒါနဲ႔ အိမ္မွာရွိတဲ့ ငါးေသတၱားငါးဗူးထဲက ငါးေတြကို ေခ်ျပီး အရင္ေၾကာ္၊ ျပီးေတာ့ အေစ့ဖယ္ျပီး ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ၾကက္ဟင္းခါးသီးထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေတြ ပိုင္းထည့္ျပီး အလြယ္နည္းနဲ႔ ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။

ဒန္႔သလြန္ရြက္ ဟင္းခ်ဳိ


ဒန္႔ဒလြန္ရြက္ေတြလည္း အဲ့လိုပဲ နည္းနည္းဝါေနျပီမို႔ တစ္ခါထဲ အျပတ္ရွင္းတဲ့သေဘာနဲ႔ ဟင္းရည္အိုးတည္၊ ခေနာၾကက္သားအရသာ တစ္ခဲထည့္၊ ပြက္ေတာ့ အရြက္သင္၊ ေရေဆးထားတဲ့ ဒန္႔ဒလြန္ရြက္ေတြထည့္ျပီး ဟင္းရည္တစ္ခြက္ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။

(ပုံမွန္အားျဖင့္ေတာ့ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပား႐ိုက္ထားတာ ထည့္ေလ့ရွိပါတယ္။ အျမန္ခ်က္ခ်င္လို႔ ဘာမွ မထည့္ဘဲ ဒီလိုပဲ ခ်က္လိုက္တာပါ။)

No comments:

Post a Comment