Monday, April 9, 2012

ငါးေသတၱာဟင္း၊ ျမင္းခြာရြက္သုပ္၊ သခြားသီး ပဲၾကာဇံဟင္းခ်ဳိ၊ ငပိရည္ႏွင့္ တို႔စရာ


၁။ ငါးေသတၱာဟင္းအတြက္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ခ်င္သေလာက္ ေရေဆး၊ ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။

၂။ ဆီသင့္ရုံထည့္ထားတဲ့ ဆီအိုးတည္ျပီး ဆီက်က္ရင္ ၾကက္သြန္ေတြကို ဆီသတ္၊ ၾကက္သြန္ေတြ ႏြမ္းရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္ျပီး လိတ္ေအာင္ ဆီသတ္ပါတယ္။

၃။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ရျပီဆိုရင္ ငါးေသတၱာဗူးတစ္ဗူး ေဖာက္ထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းပိုင္းထားတာေတြထည့္ျပီး ခဏေမႊပါတယ္။ ဆီက်န္ ေရက်န္ဟင္းခ်က္ခ်င္လို႔ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ေမႊပါတယ္။ ဆီျပန္လာရင္ မီးပိတ္ျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။


ျမင္းခြာရြက္သုပ္


၁။ ျမင္းခြာရြက္သုပ္အတြက္ ျမင္းခြာရြက္ေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ပါးပါးရိတ္ရိတ္လွီးထားပါတယ္။

၂။ ၾကက္သြန္နီဥၾကီး ၁လုံးကို အခြံသင္၊ ေရေဆး၊ ပါပါးလွီး၊ ေရစိမ္ျပီး ေရျပန္စစ္ထားပါတယ္။

၃။ ၾကက္သြန္နီဆီခ်က္ကေတာ့ အိမ္မွာ အသင့္ရွိျပီးသားမို႔ ထပ္ခ်က္စရာ မလိုေတာ့ပါဘူး။ မရွိေသးရင္ေတာ့ ခ်က္ရမွာပါ။

၄။ ေျမပဲမႈန္႔ထည့္ဖို႔မွာ အိမ္မွာ ေျမပဲအသင့္မရွိတာနဲ႔ ဘယ္လိုလုပ္ရမလဲ စဥ္းစားေနတုန္း ဥာဏ္ေကာင္းတဲ့အေဒၚက အိမ္မွာ အပ်င္းေျပစားဖို႔ ဝယ္ထားတဲ့ ေျမပဲရယ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴရယ္၊ ငါးေလးေတြရယ္ ေရာေၾကာ္ထားတဲ့ အထုပ္ကို ေထာင္းထည့္လိုက္ ျပီးတာပဲဆိုျပီး အထုပ္လိုက္ ငရုတ္က်ီေပြ႕နဲ႔ က်ိတ္ေပးပါတယ္။ အိမ္မွာ ပုစြန္ေျခာက္ကုန္ေနတာ၊ အဲ့အထဲမွာ ငါးေလးေတြပါေနတာနဲ႔ အေတာ္ပဲ ျဖစ္သြားတယ္။ :)

၅။ အေပၚက အစာပလာေတြ အားလုံးကို နယ္မယ့္ ဇလုံထဲထည့္၊ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ပဲမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ ရွာလကာရည္ သင့္ရုံထည့္၊ သမေအာင္ နယ္ျပီးတဲ့အခါမွာ ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ အရသာရွိတဲ့ ျမင္းခြာရြက္သုပ္ကို သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။


သခြားသီး ပဲၾကာဇံဟင္းခ်ဳိ


၁။ အရည္ေသာက္ဟင္းတစ္ခြက္အတြက္ အရင္ဆုံး ဟင္းရည္အိုးကို ခေနာတစ္ခဲထည့္ျပီး တည္ထားပါတယ္။

၂။ ဟင္းရည္ပြက္ရင္ သခြားသီးအတုံးေလးေတြထည့္ျပီး တစ္ခါထပ္ပြက္ေအာင္ တည္ပါတယ္။

၃။ သခြားသီးေလးေတြ အေရာင္ေျပာင္းျပီဆိုရင္ အရြယ္ေတာ္အေန ျဖတ္ထားျပီး၊ ေရစိမ္ထားတဲ့ ပဲၾကာဇံေတြကိုထည့္၊ အရသာ အေပါ့အငံျမည္းျပီး ဟင္းရည္ပြက္ရင္ မီးပိတ္လိုက္လို႔ ရပါျပီ။

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ခတ္ေသာက္လို႔ ရပါတယ္။


ငပိရည္ႏွင့္ တို႔စရာ


ဒါေလးကေတာ့ ဟိုးအရင္ကတည္းက က်ဳိျပီး ပုလင္းထဲထည့္၊ ေရခဲေသတၱာထဲထည့္သိမ္းထားတဲ့ ငပိရည္ကို စားမေလာက္ထုတ္၊ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ပြက္ေအာင္ ျပန္က်ဳိထားတာပါ။

တို႔စရာအတြက္ကိုေတာ့ သခြားသီး အေသးေလးေတြကိုပဲ ေလးစိပ္စိတ္ထားလိုက္ပါတယ္။

1 comment:

  1. ေက်းဇူးပါ..ဟင္းေလးေတြကဆန္းတယ္ေနာ္...
    ခ်က္လိုက္အံုးမယ္...
    ရွမ္းစာေလးေတြတင္ျပေပးပါလား...

    ReplyDelete