Monday, April 9, 2012

ေရညွိထမင္းလိပ္၊ ဆယ္လ္မြန္သုပ္၊ ကင္မ္ခ်ီႏွင့္ ၾကက္သားစြပ္ျပဳတ္

ျပီးခဲ့တဲ့လက ညီမေလးအိမ္ကို အလည္သြားျဖစ္တုန္း သူ႔အိမ္မွာတစ္ခုခု တူတူလုပ္စားၾကမယ္ဆိုေတာ့ သူက ဆူရွီလုပ္စားၾကည့္ခ်င္တယ္ဆိုတာနဲ႔ က်မတို႔ အတူတူ ကိုယ့္နည္းကိုယ့္ဟန္နဲ႔ လုပ္ခ်င္သလို လုပ္စားၾကပါတယ္။

လုပ္နည္း အေသးစိတ္ကို ဒီမွာ ေရးခဲ့ဖူးပါတယ္။


ထမင္းလိပ္ထဲကို သခြားသီး၊ ဝက္အူေခ်ာင္းေၾကာ္နဲ႔ ၾကက္ဥေၾကာ္ထည့္လိပ္ပါတယ္။


လိပ္ျပီးေတာ့ ဒီလိုပုံေလးေတြ ျဖစ္သြားေရာ။ သိပ္အက်စ္ၾကီးေတာ့ မျဖစ္ဘူး။ စားလို႔ေတာ့ အဆင္ေျပပါတယ္။


ေနာက္ အေဒၚက ဆယ္လ္မြန္ငါးဝယ္လာတာနဲ႔ အဲ့ငါးကို အစိမ္းသုပ္ၾကည့္ၾကမယ္ဆိုပီး စမ္းသုပ္ျပန္ပါတယ္။ ဆယ္လ္မြန္ကို တစ္ခါမွ မသုပ္ဖူးေတာ့ ထင္ရာ၊ ျမင္ရာေတြ ေလွ်ာက္လုပ္လိုက္တာ ခုလိုပုံဆိုး ပန္းဆိုးေလး ထြက္လာတယ္။ :D

ဓါးမထက္တာေၾကာင့္ေရာ၊ လူမေတာ္တာေၾကာင့္ပါ ငါးအသားလႊာတာ မလွမပျဖစ္သြားတယ္။ ငါးသုပ္ဖို႔ ေဆာ့စ္ကို သံပုရာသီး၊ ငံျပာရည္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏုတ္ႏုတ္စင္း၊ ဆားနည္းနည္းနဲ႔ သမေအာင္ ေမႊျပီး ငါးကို ဖြဖြနယ္ျပီး သုပ္လိုက္ပါတယ္။ ဆိုင္ေတြမွာေလာက္ မေကာင္းေပမယ့္ စားမရေလာက္ေအာင္ေတာ့ မဆိုးသြားပါဘူး။


ညီမေလးက ကင္မ္ခ်ီစမ္းလုပ္ၾကည့္ခ်င္တယ္ ဆိုတာနဲ႔ တူတူစမ္းလုပ္ၾကည့္ၾကမယ္ဆိုျပီး စမ္းၾကည့္ၾကတယ္။ က်မက လုပ္ထားတာ အေတာ္ၾကာျပီမို႔ လုပ္နည္းေတာင္ ေမ့ေတ့ေတ့ျဖစ္ေနလို႔ ဘေလာ့ဂ္မွာ ျပန္ရွာၾကည့္ရတယ္။ အဲ့လိုဆိုေတာ့လည္း ဒီဘေလာ့ဂ္ေလးလုပ္ထားတာက အသုံးဝင္သားလို႔ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ ပီတိေတြ ျဖစ္လို႔။ :)

ကင္မ္ခ်ီလုပ္နည္းကို ဒီမွာ သြားၾကည့္လို႔ ရပါတယ္။


၁။ ေနာက္ အရည္ေသာက္အတြက္ ၾကက္႐ိုးစြပ္ျပဳတ္လုပ္မယ္ဆိုျပီး အရင္ဆုံး ဟင္းရည္အတြက္ ေရေႏြးတည္၊ ဆားနည္းနည္း၊ ငံျပာရည္နည္းနည္းထည့္ျပီး ပြက္ေအာင္တည္ပါတယ္။
(ညီမေလးအိမ္မွာ အခ်ဳိမႈန္႔တို႔ ၾကက္သားမႈန္႔တို႔ မသုံးလို႔၊ က်မအိမ္မွာဆိုရင္ေတာ့ ခေနာခဲထည့္ေလ့ရွိပါတယ္။)

၂။ ဟင္းရည္ပြက္ရင္ တုံးထားတဲ့ ၾကက္႐ိုးေတြထည့္ျပီး ခပ္ၾကာၾကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ပါတယ္။

၃။ ျပီးရင္ ခပ္ေသးေသးတုံးထားတဲ့ မုန္လာဥနီနဲ႔ သခြားသီးေတြ ထည့္၊ က်က္ရင္ မီးပိတ္ျပီး သုံးေဆာင္လို႔ ရပါျပီ။

ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ကို ၾကိဳက္တတ္ရင္ မီးပိတ္ျပီး နည္းနည္းထည့္လို႔ ရပါတယ္။

3 comments:

  1. aku dee kim chi tway ma kone thay bu.sar loe kaung ma kaung bal:)

    ReplyDelete
  2. လာလည္သြားပါတယ္။ကၽြန္ေတာ္တို႔blogေလးကိုလည္းလာလည္ပါေနာ္။http://setanashin.blogspot.com/

    ReplyDelete