Saturday, July 30, 2011

အာလူးထမင္းနယ္ႏွင့္ မုန္႔ဟင္းခါး မုန္႔ဖတ္သုပ္

ျပီးခဲ့တဲ့ အပါတ္က အိမ္မွာ ဆီခ်က္ေတြ အသင့္ရွိေနတာနဲ႔ အာလူးကို ႏူးေနေအာင္ျပဳတ္ျပီး အာလူးထမင္း လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။

အာလူးထမင္းအတြက္ ႏူးေနေအာင္ျပဳတ္ထားတဲ့ အာလူးေတြကို ပါးပါးလွီးထားျပီး ထမင္းထဲကို သင့္ရုံထည့္၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္နဲ႔ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ သင့္ရုံထည့္၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံထည့္ျပီး ေသခ်ာနယ္၊ ျပီးရင္ လုံးလိုက္ရုံပါပဲ။ ရွမ္း အာလူးထမင္းလို လုပ္တာ မဟုတ္ဘဲ ကုိယ့္ဘာသာကိုယ္ လုပ္ခ်င္သလို လုပ္ထားတဲ့ အာလူးထမင္းနယ္ကို ပဲေတာင့္ရွည္ေလးေတြနဲ႔ တြဲဖက္ျပီးသုံးေဆာင္လို႔ရပါျပီ။

မုန္႔ဟင္းခါး မုန္႔ဖတ္သုပ္
ဒါကေတာ့ မုန္႔ဟင္းခါးမုန္႔ဖတ္ကို ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္၊ ပဲသီးစိမ္း ပါးပါးလွီး၊ အာလူး၊ ပဲမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ဆား သင့္ရုံထည့္ျပီး သုပ္ထားတာပါ။

ဒါကေတာ့ ပိုလြယ္၊ ပိုရိုးပါတယ္။ မုန္႔ဟင္းခါးမုန္႔ဖတ္သုပ္ကို ဘယ္လိုလုပ္လုပ္ ၾကိဳက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္၊ ပဲမႈန္႔၊ ငံျပာရည္၊ ဆား သင့္ရုံနဲ႔ သမေအာင္ နယ္ျပီး အခုလို သုပ္တာမ်ဳိးကိုလည္း ၾကိဳက္တာပါပဲ။

မုန္႔ဟင္းခါးမုန္႔ဖတ္သုပ္နဲ႔ တြဲဖက္ သုံးေဆာင္ဖို႔ မုန္႔ဟင္းခါး ဟင္းရည္ပါ။ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္နည္းကေတာ့ အရင္ကလည္း ခဏ၊ ခဏတင္ဖူးလို႔ ထပ္မတင္ေတာ့ပါဘူးေနာ္။ လင့္ခ္ေလးပဲ ထည့္ေပးထားလိုက္ပါတယ္။

အသုပ္ေတြစားျပီး ရင္ပူေနတာ သက္သာေအာင္ အခ်ဳိပြဲအျဖစ္ နဂါးေမာက္သီးကို ႏို႔ဆီဆမ္းထားတာပါ။ သုံးေဆာင္သြားၾကပါရွင္။

6 comments:

  1. အေပၚက အာလူးထမင္းနယ္ေရာ.. မုန္႔ဖတ္သုတ္ေရာ.. နဂါးေမာက္သီးေရာ အကုန္ၾကိဳက္တယ္သိလား..
    ထမင္းသုပ္စားခ်င္ေနတာၾကာပီ။ အေဖာ္စပ္မရေသးလို႔ ေစာင့္ေနတာ..

    ReplyDelete
  2. နဂါးေမာက္သီးကို ႏို႔ဆီဆမ္းစားတယ္။ ဘုရားေရ။ တည့္လို႔လား။

    ReplyDelete
  3. မကူးေရ.. ၾကိဳက္ရင္ အကုန္စားသြားပါ။ :)

    ကိုကိုေဒးဗစ္ေရ.. တည့္ပါတယ္။ ယုံယုံၾကည္ၾကည္ စားၾကည့္ပါ။ အရသာက ခ်ဳိခ်ဳိေအးေအးေလး။

    ReplyDelete
  4. Yum...
    I am getting hungry seeing the dishes. gotta eat something now.
    Iora

    ReplyDelete
  5. အကုန္ၾကိုက္တယ္ ပူးပူးလဲ အကုန္စားသြားပီ ။ ဒါေပမဲ႔ နဂါးေမာက္သီးနဲ႔
    ႏုိ႔ဆီေတာ႔မစားရဲလုိ႔ စားခ်င္တဲ႔သူေတြအတြက္ၿပန္ခ်န္ေပးခဲ႔ပါတယ္။
    မုန္႔ဖက္သုတ္အရမ္းၾကုိက္တာ လုပ္စားအံုးမယ္... :)

    ReplyDelete
  6. မစားရပ္ဘူးဗ်ာ...ဒါေပမယ့္စားသြားတယ္..

    ReplyDelete