Thursday, August 4, 2011

ဆန္ျပဳတ္၊ ၾကက္သားေၾကာ္

ဒီေနာက္ပိုင္းမွာ ကိစၥ၊ ဝိစၥေတြ ႐ႈပ္ေနတာနဲ႔ ပို႔စ္ေတြ သိပ္မတင္ျဖစ္တာ မ်ားလာရာကေန အပ်င္းေရာဂါစြဲကပ္သြားျပီး ပို႔စ္တင္စရာ ဟင္းေတြ အမ်ားၾကီးကို ဓါတ္ပုံေတြ ရိုက္ထားရက္နဲ႔ စာေရးဖို႔ အာရုံစိုက္မရေတာ့ဘူး ျဖစ္ျဖစ္ေနတယ္။

ဒါေပမယ့္ လုပ္တုန္းက လုပ္ထားျပီးမွေတာ့ ဆက္လုပ္မွပါေလဆိုျပီး အားတင္းျပီး ေရးလိုက္ပါတယ္။ ျပတ္ေတာင္း ျပတ္ေတာင္း ျဖစ္ေနတဲ့အတြက္ ပုံမွန္ လာဖတ္သူ ရွိ၊ မရွိ မသိေပမယ့္ စာဖတ္သူေတြကိုု အားနာစြာနဲ႔ ေတာင္းပန္ပါတယ္။

ဒါကေတာ့ က်မအၾကိဳက္ ဆန္ျပဳတ္ပါ။ ဆန္ျပဳတ္ကို အရင္ကဆို ဆန္၂လုံးေလာက္ကို ေရထည့္၊ ဝက္သား (သို႔) ၾကက္သားကို ၾကက္သြန္နီ၊ ငံျပာရည္တို႔နဲ႔ ဆီသတ္ထားတာထည့္ ျပဳတ္ထားျပီး တစ္ေနကုန္ စားတတ္ပါတယ္။ ေနာက္ပိုင္း အခန္းေဖာ္ သူငယ္ခ်င္းေတြက မၾကိဳက္တာနဲ႔ သိပ္မစားျဖစ္ေတာ့တာ။

ဆန္ျပဳတ္ကို အသင့္စား အထုပ္ေတြလည္း ၾကိဳက္တာပါပဲ။ ဒါေပမယ့္ ခေနာတံဆိပ္က စားတာ မ်ားလာေတာ့ သူ႔အနံ႔ကို သိပ္မၾကိဳက္ေတာ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း မာမားတံဆိပ္ ဆန္ျပဳတ္ထုပ္ကို ေတြ႕ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ သေဘာက်သြားတယ္။ အခု ဒီဆန္ျပဳတ္ကို မားမား အထုပ္နဲ႔ သူ႔အညႊန္းအတိုင္း ျပဳတ္ျပီး ၾကက္ဥ တစ္လုံးေဖာက္ထည့္ျပီး ျပဳတ္ထားတာပါ။ အရမ္းကို စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။

ၾကက္သားေၾကာ္ႏွင့္ မန္က်ည္းရည္ အခ်ဥ္ၾကက္သားေၾကာ္ကေတာ့ ၾကက္သားကို အရြယ္ သင့္ရုံတုံး၊ ဆား၊ ဆႏြင္း သင့္ရုံနယ္ျပီး Gogi တံဆိပ္ Easy Kentucky Style ဆိုတဲ့ အေၾကာ္မႈန္႔ သင့္ရုုံထည့္၊ ဆားနည္းနည္းထည့္၊ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး အၾကြပ္ေၾကာ္ထားတာပါ။
အခ်ဥ္ရည္အတြက္ မက်ည္းမွည့္ ကြမ္းသီးတစ္လုံးစာေလာက္ကို ေရေႏြးထည့္ျပီး မန္က်ည္းရည္ယူ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၆ေတာင့္ ပါးပါးလွီး၊ သံပုရာသီး တစ္လုံးကို အရည္ညွစ္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္ျပီး ေဖ်ာ္လိုက္ပါတယ္။ နံနံပင္ေလးပါ ပါရင္ေတာ့ ပိုေကာင္းမွာ။ ဒါေပမယ့္ အခုအတိုင္းလည္း ေတာ္ေတာ္ စားေကာင္းပါတယ္။

3 comments:

  1. အခ်ဥ္ရည္ေလးက လွလိုက္တာ စားခ်င္စိတ္ခ်က္ျခင္းေပါက္တယ္
    တကယ္
    ဆန္ျပဳတ္ေတာ႔ ၾကိဳက္မွၾကိဳက္
    ငယ္ငယ္က ဖ်ားျပီဆို သိပ္ေပ်ာ္တာ
    ဆန္ျပဳတ္ေသာက္ရေတာ႔မယ္ဆိုျပီးေလ း)

    ReplyDelete
  2. ဒါဆိုု အတူတူပဲ မေခ်ာ။ ဆန္ျပဳတ္ေသာက္ဖို႔ အေဖာ္ေတာ့ရျပီ။ :)

    ReplyDelete
  3. ဆန္ျပဳတ္ ကိုယ္လည္း ၾကိဳက္တာ .. :D
    ညေနဆို စားစရာမရွိရင္ ဆန္ျပဳတ္ပဲ ျပဳတ္ေသာက္လုိက္တယ္ .. ၾကက္ဥ ၁လံုးနဲ႕ .. :D

    ReplyDelete