Wednesday, August 24, 2011

ဒညင္းသီးနဲ႔ ဝက္သားေၾကာ္၊ အာလူးသီးေၾကာ္ခ်က္၊ ငံျပာရည္ခ်က္ႏွင့္ ပဲၾကာဇံဟင္းခ်ဳိ

ဝက္သားကို ဆား၊ ဆႏြင္းနယ္ျပီး ဆီပူထဲ ထည့္ေၾကာ္ထားတာပါ။ ဒညင္းသီးကေတာ့ အခြံခြာ၊ က်က္ေအာင္ျပဳတ္ျပီး တစ္ခ်ဳိ႕ကို အလုံးလိုက္ထား၊ တစ္ခ်ဳိ႕ကို လွီးျပီး ဝက္သားေၾကာ္ထားတဲ့အထဲ ထည့္ျပီး ဆက္ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။

ဒညင္းသီးေတြက စီးေနတာပဲ။ မစီးတာ တစ္လုံးတစ္ေလေတာင္ မပါဘူး။ အနံ႔ကအေတာ့ ထုံးစံအတိုင္း အေတာ္ျပင္းတယ္။ ဒညင္းသီးစားျပီး သခြားသီးစားရင္ ပါးစပ္မနံဘူးလို႔ အိမ္က အစ္မက ေျပာတယ္။ ဒါေပမယ့္ အိမ္မွာ အသင့္ မရွိလို႔ မစားလိုက္ရဘူး။

အာလူးသီးေၾကာ္ခ်က္

အာလူးသီး ေၾကာ္ခ်က္ကေတာ့ သိမ္းဟင္း ခ်က္လိုက္တာပါ။

ထမင္း၊ ဟင္း ခ်က္ခ်င္စိတ္မရွိတဲ့အခါမ်ဳိးမွာ စားဖို႔ အိမ္မွာ တစ္ခါတစ္ေလ သိမ္းဟင္း ခ်က္တတ္ပါတယ္။ ခ်က္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္သိမ္းထားျပီးမွ စားခါနီး (ထမင္းအိုး က်က္ခါနီး) ထမင္းအိုးထဲကို ပန္းကန္လုံးေလးနဲ႔ စားမေလာက္ ခပ္ထည့္ျပီး ေႏႊးစားတာပါ။

ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ေထာင္းထားတာကို ဆီပူအိုးထဲ ထည့္ေၾကာ္၊ ျပီးရင္ အဲ့ဒီ့အထဲကို ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ဝက္အသဲထည့္ေၾကာ္၊ ခဏၾကာရင္ ပန္းကန္သပ္သပ္နဲ႔ခပ္ျပီး ဖယ္ထားျပီး၊ အာလူး အတုံးေသးေလးေတြကို ထည့္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံထည့္ေမႊ၊ ေရထည့္ျပီး အာလူးေတြကို က်က္ေအာင္ ခ်က္ပါတယ္။

အိုးမကပ္ေအာင္ မၾကာမၾကာေမႊေပးရင္းနဲ႔ အာလူးေတြ လိုခ်င္တဲ့အေနရျပီဆိုရင္ ဝက္အသဲထည့္ေမႊျပီး မီးပိတ္ထားလို႔ ရပါျပီ။

ဘာမွ ေထြလီကာလီမပါဘဲ စားေကာင္းတဲ့ ဟင္းရံတစ္မ်ဳိးပါ။

ငံျပာရည္ခ်က္
အရင္ကတည္းက ရွိေနတဲ့ ဆီခ်က္ေတြက နည္းနည္းၾကာျပီမို႔ မသုံးခ်င္ေတာ့လို႔ ငံျပာရည္ခ်က္ ခ်က္လိုက္တာပါ။

ဆီခ်က္ေတြကို ျပန္ေၾကာ္ျပီး ပူလာျပီဆိုရင္ ငံျပာရည္ထည့္၊ ပုစြန္ေျခာက္ထည့္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔ထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္၊ အဲ့ဒါေတြကို လုံးဖို႔ ေရ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခန္းခ်က္လိုက္ရင္ ငံျပာရည္ခ်က္ ရပါျပီ။

ပဲၾကာဇံဟင္းခ်ဳိ
အရည္ေသာက္အတြက္ ပဲၾကာဇံဟင္းခ်ဳိပါ။ အရင္ကလည္း ဒီမွာ ေရးခဲ့ဖူးလို႔ ထပ္မေရးေတာ့ပါဘူးေနာ္။

ခုတစ္ေလာ စိတ္ေတြ မရွည္ျဖစ္လြန္းလို႔ စာေတြကို ေသခ်ာ မေရးျဖစ္တာ ေဆာရီးပါ။ ေနာင္ အာ႐ုံစုစည္းလို႔ရရင္ ေသခ်ာျပန္ေရးပါ့မယ္ရွင္။ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္။ =)

6 comments:

  1. ဓညင္းသီး လြမ္းလုိက္တာ စႏိုးရယ္...။ မစားရတာ အေတာ္ႀကာျပီ။ တို႔စရာေလးနဲ႔ဆို ေတာ္ေတာ္ ေကာင္းမွာ။ ဘေလာ့ဂ္ေဒးပို႔စ္ေလးမွာ စႏိုးကို တက္ဂ္ထားတယ္ေနာ္။ အဆင္ေျပရင္ ေရးေပးပါေနာ္။

    ReplyDelete
  2. ဓညင္းသီးနဲ႔သာ စားရရင္ အသားဟင္းေတာင္ လိုမယ္ မထင္
    ငံျပာရည္ခ်က္ကေတာ႔ ရွယ္ဘဲေနာ္
    ထမင္းနဲ႔ နယ္စားခ်င္တာ

    ReplyDelete
  3. ခ်က္ထားတာေတြ အားလံုးႀကိဳက္တယ္ Snow ေရ။ ၿမိန္ရာဟင္းေကာင္း ဆိုသလို ဟင္းေကာင္းနဲ႔ေတြ႔ျပန္ေတာ့ ထမင္းက စားလို႔ ၿမိန္ျပန္ေရာေနာ္ း))
    စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  4. မ႐ို႕စ္: အိမ္ခ်င္းသာ နီးမယ္ဆိုရင္ အစ္မကို လာပို႔ေပးပါတယ္။ တကယ္။ ဒီမွာလည္း အရင္က ဒညင္းသီးေရာင္းတာ မေတြ႕ဖူးဘူး။ ပိတ္ရက္တုန္းက ျမန္မာေတြ စုေနတဲ့ေနရာကို သြားေတာ့ အဲ့ဒီမွာေတြ႕တာနဲ႔ ဝယ္လာတာ။
    ဘေလာ့ဂ္ေဒးအတြက္ တဂ္ထားတာ ေက်းဇူးပါ အစ္မ။ တတ္သေလာက္၊ မွတ္သေလာက္ ၾကိဳးစားေရးၾကည့္ပါဦးမယ္။ =)

    မေခ်ာ: အစ္မလည္း ဒညင္းသီးၾကိဳက္တယ္လား။ ၾကိဳက္ရင္ အကုန္စားသြားပါ။ အိမ္မွာ က်န္ေနေသးတယ္။ တစ္ခါစားရင္ ၁လုံး၊ ၂လုံးထက္ ပိုမစားႏိုင္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္နဲ႔ မကုန္ႏိုင္ဘူးရယ္။

    အန္တီတင့္: ဟုတ္ အန္တီ။ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ ခ်က္ထားတာေတြဆိုေတာ့ သူမ်ားအတြက္ေတာ့ မသိ၊ ကုိယ္တိုင္ကေတာ့ ဟုတ္တယ္ ထင္ေနတာပါပဲ။ အန္တီတို႔လို စနစ္တက်ခ်က္တတ္ဖို႔ေတာ့ အေလ့အက်င့္ေတြ လိုေနဦးမွာ။

    လာေရာက္အားေပးၾကသူမ်ား အားလုံးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။

    ReplyDelete
  5. ဗိုုက္ဆာသြားျပီစႏိုုးေရ..
    ဓညင္းသီးဘူးဖြင့္ျပီး ရွိတဲ့၀က္သားဟင္းနဲ ့ေရာျပီး စားလိုုက္အုုန္းမယ္။

    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  6. ဒီမွာပဲ စားသြားတာ မဟုတ္ဘူး အိုင္အိုရာကလည္း။ =D

    ReplyDelete