အိမ္မွာ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆီခ်က္ေတြ အမ်ားၾကီး ရွိေနတာနဲ႔ ဝက္သားငပိခ်က္ကို အဲ့ဒီဆီခ်က္ေတြနဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃လုံး ပါးပါးလွီး၊ ငပိစိမ္း စားပြဲဇြန္း ၂ဇြန္း ေရေဖ်ာ္ထည့္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံထည့္၊ ေရထည့္ျပီး လုံးခ်က္လိုက္တာ၊ ဆီေတာ့ ေတာ္ေတာ္မ်ားသြားလို႔ ခပ္ထုတ္ပစ္ရတယ္။ အခုလို ဆီခ်က္ေတြရွိေနေတာ့ ဟင္းခ်က္ရတာ အရမ္းကို လြယ္သြားပါတယ္။
ခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်ဳိ
ဝက္သားဟင္းနဲ႔ လိုက္ေအာင္ အအီေျပ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်ဳိေလးပါ။ ခေနာ တုံ႔ယမ္အတုံးႏွစ္တုံးထည့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းထည့္ျပီး ဟင္းရည္ပြက္ေအာင္ အရင္တည္ထားပါတယ္။ ဟင္းရည္ပြက္ရင္ မုန္ညင္းျဖဴထည့္၊ ၾကက္ဥ တို႔ဖူးထည့္၊ အရသာျမည္းၾကည့္ျပီး ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံထည့္ျပီး ဆက္တည္ထားပါတယ္။ ဟင္းရည္ဆူျပီဆိုရင္ နံနံပင္ခတ္ျပီး သုံးေဆာင္လို႔ ရပါျပီ။
မီနာလိုလိုက္တာ ေနာ္...မီစားရလို႕ပါမမေရ :)
ReplyDeleteဝက္သားငပိခ်က္ေလးက စားခ်င္စဖြယ္ပါလား
ReplyDeleteေကာင္းမွာေသခ်ာတယ္
ျဖစ္ကတတ္ဆန္းေတြလုုပ္ျပန္ျပီ ဆီခ်က္နဲ႔ ဟင္းခ်က္ရတယ္လိုု႔ ပဲ
ReplyDeleteတကယ့္ မိန္းမပဲ
အိန္ဂ်ယ္ပါ စားဖို႔ ခ်က္ထားတာ.. စားသြားေရာေပါ့။ :)
ReplyDeleteမေခ်ာ.. ေက်းဇူး အထူးပါ။ :)
တီခ်မ္း.. မိန္းမဆိုတာ အိမ္တြင္းမႈကို ၾကီးၾကီးက်ယ္က်ယ္ၾကီးေတြ ေလွ်ာက္လုပ္စရာ မလိုဘူး။ ရွိတာနဲ႔ အဆင္ေျပေအာင္ စီမံတတ္ရင္ ရျပီ။ ဒါလည္း မိန္းမတစ္ေယာက္ရဲ႕ အရည္အခ်င္းပဲ။ မသိေသး၊ မတတ္ေသးရင္ လာသင္ပါ။ ကုသိုလ္ျဖစ္ သင္ေပးမယ္။
ကန္းဇြန္းရိုးနီစားခ်င္ေနတာ.. းD...
ReplyDeleteစားခ်င္ စဖြယ္ေလးပါ.. ခုေနစားလုိက္ရရင္ ေကာင္းမွာ..
ReplyDelete