Monday, August 8, 2011

ဝက္သား ေခါက္ဆြဲျပဳတ္၊ နဂါးေမာက္သီး ဂ်ယ္လီ

ရွမ္းျပည္ဘက္က သူငယ္ခ်င္းေတြက ရွမ္းေခါက္ဆြဲေျခာက္ထုပ္ေတြ ေပးထားတာနဲ႔ ရွမ္းခါက္ဆြဲကို အဲ့ဒီတေလာက အမ်ဳိးမ်ဳိး ခ်က္စားျဖစ္ေနတယ္။

၁။ ရွမ္းေခါက္ဆြဲကို ေရစိမ္၊ ျပဳတ္၊ က်က္ျပီဆိုရင္ ေခါက္ဆြဲေတြ ကပ္မကုန္ေအာင္ ေရေအးထဲ ခဏစိမ္ျပီး သတ္သတ္စစ္ထားပါတယ္။ ေရစစ္ရင္ ဆီေလး နည္းနည္းထည့္ျပီး ေမႊထားပါတယ္။

၂။ ဝက္သားကို ေတာက္ေတာက္စင္းထားျပီး အိမ္မွာ နည္းနည္းက်န္ေနတဲ့ ဝက္အသည္းကိုပါ ေတာက္ေတာက္စင္း၊ ေကာ္မႈန္႔ သင့္ရုံ၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္နဲ႔ ေရာနယ္ထားပါတယ္။

၃။ အရင္ရက္က ျပဳတ္ျပီး ျပန္ေၾကာ္ထားတဲ့ ဝက္အူေတြနဲ႔ ပဲျပားကို အေနေတာ္ အပိုင္းေလးေတြ ျဖတ္ထားပါတယ္။

၄။ ဟင္းရည္အိုးအတြက္ ခေနာၾကက္ျပဳတ္ရည္ အသင့္သုံးအခဲ ၂ခဲကို ေရသင့္ရုံထည့္ျပီး တည္ထားပါတယ္။

၅။ ဟင္းရည္ပြက္ရင္ နယ္ထားတဲ့ ဝက္သားေတြကို ဇြန္းနဲ႔ အေနေတာ္အရြယ္ ခပ္ခပ္ျပီး အိုးထဲကို ထည့္ပါတယ္။ ဟင္းရည္အပူေၾကာင့္ ဝက္သားလုံးေတြ ခဏေလးနဲ႔ က်က္သြားတတ္ပါတယ္။

၆။ ဝက္သားလုံးေတြ အကုန္ထည့္ျပီးျပီဆိုရင္ ပဲျပားနဲ႔ ဝက္အူကို ထည့္ပါတယ္။ ခဏေနရင္ ၾကက္ဥကို ေဖာက္ထည့္ျပီး အရသာ အေပါ့ အငံျမည္း၊ ျပင္ျပီး ေခါက္ဆြဲေတြကို ထည့္လိုက္ပါတယ္။

ရွမ္းေခါက္ဆြဲအသားက ေကာင္းသလို၊ ဟင္းရည္ကလည္း ခ်ဳိေနေတာ့ ေတာ္ေတာ္အရသာရွိတဲ့ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္တစ္ပြဲ ျဖစ္လာပါတယ္။ အခ်ဥ္ကိုေတာ့ Heinze တံဆိပ္ ပုလင္းအခ်ဥ္နဲ႔ပဲ စားလိုက္ပါတယ္။

(ဝက္သားနဲ႔ ဝက္အသည္းကို စမ္းျပီးေရာၾကည့္တာ နည္းနည္းညွီတယ္။ ေနာက္မွ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းတို႔ထည့္ျပီး ထပ္စမ္းၾကည့္ၾကည့္ပါဦးမယ္။ အခုေတာ့ သိပ္မဆိုးေပမယ့္ အနံ႔ေတာ့ရွိေနတယ္။)

နဂါးေမာက္သီး ဂ်ယ္လီ

တကယ္ေတာ့ နဂါးေမာက္သီး ဘလူးဘယ္ရီ ဂ်ယ္လီလို႔ ေျပာရမယ္။ ဘလူးဘယ္ရီ ဂ်ယ္လီအထုပ္ကို သူ႔အညႊန္းအတိုင္းက်ဳိျပီး နဂါးေမာက္သီးထည့္ အေအးခံထားတာပါ။ လြယ္လြယ္ေလးနဲ႔ စားေကာင္းတဲ့ ဂ်ယ္လီေလးပါ။ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထည့္ထားတာကို ၾကာၾကာထားမိေတာ့ ျပန္ေပ်ာ္သြားတယ္။ ဒါေၾကာင့္ လုပ္ျပီး သိပ္မၾကာခင္မွာ စားမွ အဆင္ေျပပါတယ္။

1 comment:

  1. နဂါးေမာက္သီးဂ်ယ္လီေလးကစားခ်င္စရာေလး.......

    ReplyDelete