ဒီဟင္းက အရမ္းကို လြယ္ပါတယ္။ ျပဳတ္ထားတဲ့အူေတြကို လိုခ်င္တဲ့အေန လွီးထားျပီး ၾကက္သြန္နီ ၃လုံး ပါးပါးလွီး၊ ဆီသတ္၊ အူထည့္၊ ငံျပာရည္ထည့္ျပီး လုံးလိုက္ရုံပါပဲ။ အရင္ကလည္း ဆီျပန္ဟင္း ခ်က္နည္းေတြ ခဏခဏေရးဖူးလို႔ အေသးစိပ္ မေရးေနေတာ့ပါဘူးေနာ္။
ၾကာစြယ္ေၾကာ္
အိမ္မွာ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္ဖို႔ ဝယ္လာတဲ့ ၾကာစြယ္ေတြ ပိုေနလို႔ ၾကာစြယ္ကို ဝက္သည္း၊ ၾကက္ျမစ္တို႔နဲ႔ ေရာေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။ ေလွ်ာက္ခ်က္လိုက္တာျဖစ္ေပမယ့္ အေတာ္စားလို႔ အဆင္ေျပတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္ပါ။
၁။ ၾကက္သြန္နီ တစ္ျခမ္း ကို ပါးပါးလွီးျပီး ဆီသတ္ပါတယ္။
၂။ ျပီးရင္ ခပ္ေသးေသးတုံးထားတဲ့ ၾကက္ျမစ္ေတြ ထည့္ေၾကာ္ပါတယ္။ ၾကက္ျမစ္က အက်က္ေႏွးလို႔ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ၾကက္ျမစ္ေတြ ႏူးေအာင္ ခဏအုပ္ထားပါတယ္။
၃။ ၾကက္ျမစ္ ႏူးျပီဆိုရင္ အေနေတာ္တုန္းထားတဲ့ ၾကာစြယ္ေတြထည့္ျပီး ဆက္ေၾကာ္ပါတယ္။ ေရလိုရင္ ေရနည္းနည္းထည့္ပါတယ္။ ဆား၊ ငံျပာရည္ သင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊပါတယ္။
၄။ ၾကာစြယ္ေတြ က်က္လို႔ ေရခန္းျပီဆိုရင္ ခပ္ေသးေသးတုံးထားတဲ့ ဝက္အသဲထည့္ျပီး ခဏေမႊေၾကာ္ပါတယ္။
ဝက္အသည္းက ခဏနဲ႔ က်က္တာမို႔ ျပီးရင္ ပူစီနံေလးနဲနဲအုပ္ျပီး ပန္းကန္ထဲ ထည့္ခပ္ထားလိုက္ပါတယ္။ (ပူစီနံက ရွိေနလို႔ ထည့္လိုက္တာပါ။ မထည့္လည္း ရပါတယ္။)
ငရုတ္သီးေထာင္း
ထမင္းျမိန္ေအာင္ ငရုတ္သီးေထာင္းေလး စားရရင္ ေကာင္းမွာပဲဆိုျပီး ငရုတ္သီးစိမ္း ၆ေတာင့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ေျမွာင့္၊ ပုဇြန္ေျခာက္ စားပြဲဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲကို ဆားေလး နည္းနည္းထည့္ျပီး ေထာင္းလိုက္ပါတယ္။ အရမ္းကို လြယ္သေလာက္ စားလို႔ တကယ္ေကာင္းတဲ့ ဟင္းရံကေလးပါ။ :)
ၾကာဆြယ္ေလးလဲၾကိဳက္တယ္.. ငရုတ္သီးေထာင္းကေတာ့မပါမျဖစ္ထမင္းျမိန္ ေစမွာအမွန္ဘဲ... း))
ReplyDeleteအားပါးပါး ထမင္းၿမန္လိုက္မယ့္ၿဖစ္ၿခင္း...ဗိုက္ဆာလယ္....မမေရ.:):)
ReplyDeleteၾကာစြယ္ကို မုန္႔ဟင္းခါးထဲ ထည္႔ခ်က္လုိ႔ရမွန္း မသိဘူး။
ReplyDeleteလာလည္တဲ့ မကူးနဲ႔ အိန္ဂ်ယ္ကို ေက်းဇူးပါ။ :)
ReplyDeleteမEvy: ၾကာစြယ္ကို ငွက္ေပ်ာအူ အစားသုံးၾကည့္တာ သူက ပိုစားေကာင္းလို႔ ေနာက္ၾကာစြယ္နဲ႔ပဲ ခ်က္ေတာ့တာ။ ၾကံဳရင္ စမ္းၾကည့္ပါ အစ္မ။ :)
ဒီကေန႔ ဘာဟင္းခ်က္ရပါ့လို႔ စဥ္းစားမိတဲ့ သကာလ Snow ရဲ႕ ဘေလာ့ဂ္ေလးဖက္ကို ေျခဦးလွည့္ေရာက္လာပါတယ္ကြယ္။ ခ်က္နည္းေလးယူၿပီး ျပန္သြားၿပီေနာ္။ ေက်းဇူးပါ။
ReplyDeleteေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
အုိး ရွယ္ပဲအကုန္ၾကဳိက္တယ္
ReplyDeleteဘီယာေလးနဲ႕ဆုိပုိေကာင္း
Delete