၂။ ေကာက္ညွင္း ငခ်ိတ္က အေၾကာမာလို႔ ေရတစ္ည ၾကိဳျပီး စိမ္ထားပါတယ္။
၃။ ေနာက္တစ္ေန႔ မနက္မွာ အိုးထဲကို ေရထည့္၊ ေပါင္းခံအိုးထဲမွာ ေရညွိခင္းျပီး ေကာက္ညွင္းေတြ ထည့္ေပါင္းပါတယ္။
၄။ ေကာက္ညွင္းေတြကို သြားသြား စမ္းၾကည့္ျပီး အိျပီဆိုရင္ မီးပိတ္ထားလိုက္ပါတယ္။
ေကာက္ညွင္းေပါင္းကို ႏွမ္းေထာင္းေလး ျဖဴးျပီး အေၾကာ္ေတြနဲ႔ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
မတ္ပဲ ဗယာေၾကာ္
၁။ ေမႊး မတ္ပဲ ဗယာေၾကာ္မႈန္႔ အထုပ္ကို ေရ ဆတူထည့္ျပီး ၃-၄နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါတယ္။
၂။ မတ္ပဲမႈန္႔ေတြ ပြလာျပီဆိုရင္ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ေလာက္ ေထာင္း၊ အရည္ညွစ္ထည့္၊ ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္ဥ ပါးပါးလွီးထည့္၊ ဆား သင့္ရုံထည့္ျပီး ဆီပူပူထဲ ထည့္ေၾကာ္လို႔ ရပါျပီ။
မတ္ပဲ ဗယာေၾကာ္ (ကန္ဇြန္းရိုး ပါးပါးလွီးထည့္)
၁။ ေနာက္တစ္မ်ဳိးကေတာ့ ေမႊး မတ္ပဲ ဗယာေၾကာ္မႈန္႔ထဲကို ၾကက္သြန္နီတို႔ ဂ်င္းရည္တို႔ မထည့္ဘဲ ကန္ဇြန္းရိုးကို ပါးပါးလွီးျပီး အေၾကာ္မႈန္႔၊ ကုလားမဆာလာထည့္ ေၾကာ္ထားတာပါ။ ေလွ်ာက္ျပီး စမ္းလုပ္ၾကည့္တာ။ စားလို႔ေတာ့ ျဖစ္ပါတယ္။ နဲနဲေတာ့ ပအာသလိုပဲ။ ေနာက္ လုပ္မစားေတာ့ဘူးဆိုတဲ့အထဲကို ထည့္လိုက္ပါတယ္။ :D
ေက်ာက္ဖရုံသီးေၾကာ္
၁။ ေက်ာက္ဖရုံသီးကို ဟင္းခ်ဳိခ်က္ေသာက္ရင္ ရင္ေအးတယ္လို႔ ၾကားဖူးလို႔ ဝယ္လာတာ။ ေတာ္ေတာ္နဲ႔ ခ်က္တာ မႏူးလို႔ စိတ္မရွည္တာနဲ႔ ေနာက္မခ်က္ေတာ့ဘူးဆိုျပီး က်န္ေနတဲ့ ေက်ာက္ဖရုံသီးေတြကို အခြံသင္၊ ျခစ္တံနဲ႔ ျခစ္၊ အေၾကာ္မႈန္႔နဲ႔ နယ္၊ ဆားသင့္ရုံထည့္ျပီး အေၾကာ္ေၾကာ္စားပစ္လိုက္တယ္။ စားလို႔ေကာင္းေပမယ့္ ဆီသိပ္မ်ားသလိုပဲ။ ဆီစုပ္တစ္သ်ဴးမခံမိလို႔လားေတာ့ မေျပာတတ္ဘူး။
အာလူး၊ ဝက္သားလုံးေၾကာ္
၁။ အာလူးတစ္လုံးကို အခြံသင္ျပီး ျခစ္ထားပါတယ္။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ေျမွာင့္ကို စကာစိတ္ လွီးထားပါတယ္။
၃။ ဝက္သားကို အတုံး ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားပါတယ္။
၄။ အာလူး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဝက္သားေတြထဲကို ၾကက္ဥ တစ္လုံး၊ ေကာ္မႈန္႔ စားပြဲဇြန္း ၅ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း၊ ဆား သင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ထားပါတယ္။
၅။ ဆီအိုးထဲကို ဆီ ခပ္မ်ားမ်ားထည့္ျပီး အေနေတာ္အရြယ္ ဝက္သားလုံးေတြ ဇြန္းႏွစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ လုံးျပီး ထည့္ေၾကာ္ပါ။
ခဏၾကာရင္ ဟိုဘက္၊ ဒီဘက္ အက်က္ညီေအာင္ လွန္ေပးပါ။ ႏွစ္ဖက္လုံး ညိဳေရာင္သန္းလာျပီဆိုရင္ ဆီစစ္ဇကာထဲ ထည့္ျပီး စစ္ထားပါတယ္။ ဆီစစ္ျပီးသြားျပီဆိုရင္ ဝက္သားလုံးေၾကာ္ ရပါျပီ။
၂။ မတ္ပဲမႈန္႔ေတြ ပြလာျပီဆိုရင္ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ေလာက္ ေထာင္း၊ အရည္ညွစ္ထည့္၊ ၾကက္သြန္နီ ႏွစ္ဥ ပါးပါးလွီးထည့္၊ ဆား သင့္ရုံထည့္ျပီး ဆီပူပူထဲ ထည့္ေၾကာ္လို႔ ရပါျပီ။
မတ္ပဲ ဗယာေၾကာ္ (ကန္ဇြန္းရိုး ပါးပါးလွီးထည့္)
၁။ ေနာက္တစ္မ်ဳိးကေတာ့ ေမႊး မတ္ပဲ ဗယာေၾကာ္မႈန္႔ထဲကို ၾကက္သြန္နီတို႔ ဂ်င္းရည္တို႔ မထည့္ဘဲ ကန္ဇြန္းရိုးကို ပါးပါးလွီးျပီး အေၾကာ္မႈန္႔၊ ကုလားမဆာလာထည့္ ေၾကာ္ထားတာပါ။ ေလွ်ာက္ျပီး စမ္းလုပ္ၾကည့္တာ။ စားလို႔ေတာ့ ျဖစ္ပါတယ္။ နဲနဲေတာ့ ပအာသလိုပဲ။ ေနာက္ လုပ္မစားေတာ့ဘူးဆိုတဲ့အထဲကို ထည့္လိုက္ပါတယ္။ :D
ေက်ာက္ဖရုံသီးေၾကာ္
၁။ ေက်ာက္ဖရုံသီးကို ဟင္းခ်ဳိခ်က္ေသာက္ရင္ ရင္ေအးတယ္လို႔ ၾကားဖူးလို႔ ဝယ္လာတာ။ ေတာ္ေတာ္နဲ႔ ခ်က္တာ မႏူးလို႔ စိတ္မရွည္တာနဲ႔ ေနာက္မခ်က္ေတာ့ဘူးဆိုျပီး က်န္ေနတဲ့ ေက်ာက္ဖရုံသီးေတြကို အခြံသင္၊ ျခစ္တံနဲ႔ ျခစ္၊ အေၾကာ္မႈန္႔နဲ႔ နယ္၊ ဆားသင့္ရုံထည့္ျပီး အေၾကာ္ေၾကာ္စားပစ္လိုက္တယ္။ စားလို႔ေကာင္းေပမယ့္ ဆီသိပ္မ်ားသလိုပဲ။ ဆီစုပ္တစ္သ်ဴးမခံမိလို႔လားေတာ့ မေျပာတတ္ဘူး။
အာလူး၊ ဝက္သားလုံးေၾကာ္
၁။ အာလူးတစ္လုံးကို အခြံသင္ျပီး ျခစ္ထားပါတယ္။
၂။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃ေျမွာင့္ကို စကာစိတ္ လွီးထားပါတယ္။
၃။ ဝက္သားကို အတုံး ေသးေသးေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားပါတယ္။
၄။ အာလူး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဝက္သားေတြထဲကို ၾကက္ဥ တစ္လုံး၊ ေကာ္မႈန္႔ စားပြဲဇြန္း ၅ဇြန္း၊ ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္း၊ ဆား သင့္ရုံထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ထားပါတယ္။
၅။ ဆီအိုးထဲကို ဆီ ခပ္မ်ားမ်ားထည့္ျပီး အေနေတာ္အရြယ္ ဝက္သားလုံးေတြ ဇြန္းႏွစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ လုံးျပီး ထည့္ေၾကာ္ပါ။
ခဏၾကာရင္ ဟိုဘက္၊ ဒီဘက္ အက်က္ညီေအာင္ လွန္ေပးပါ။ ႏွစ္ဖက္လုံး ညိဳေရာင္သန္းလာျပီဆိုရင္ ဆီစစ္ဇကာထဲ ထည့္ျပီး စစ္ထားပါတယ္။ ဆီစစ္ျပီးသြားျပီဆိုရင္ ဝက္သားလုံးေၾကာ္ ရပါျပီ။
ေဝးခဲ႕တာ အေတာ္ၾကာေပါ့ မမေရ..:):)
ReplyDeleteအဟဲ..အာလူး၀က္သားေၾကာ္ကိုေတာ့မွတ္သြားလိုက္ပါတယ္
ReplyDeleteခင္ဗ်ာ.အဲ့ဒီပစၥည္းေတြကေတာ့အရန္သင့္ရွိတယ္..
အလုပ္ထဲေရာက္မွစမ္းေၾကာ္ၾကည့္အံုးမယ္...:D
Snow ေရ တကယ့္ကို ဖြယ္ဖြယ္ရာရာ စံုစံုလင္လင္ေလး ေၾကာ္ထားတာပဲေနာ္ ။ စိတ္ရွည္လို္က္တာကြယ္။ ေပ်ာ္ရႊင္ပါေစေနာ္။
ReplyDeleteေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္