၂။ ၾကက္သြန္နီ ၆လုံးကို အခြံသင္၊ ေရေဆးျပီး ေလးစိပ္စိတ္ထားပါတယ္။
၃။ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္သာသာေလာက္ကို အခြံသင္ျပီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
၄။ ဆီအိုးထဲကို ဆီ ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၂ဇြန္းစာေလာက္ထည့္ျပီး ဆီပူရင္ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီေတြကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါတယ္။
၅။ ဆီသတ္ထားတာေတြ နည္းနည္း ဝါေရာင္သန္းလာျပီဆိုရင္ ဝက္သားထည့္ျပီး နည္းနည္း ဆီသတ္ပါတယ္။
၆။ ျပီးရင္ ဝက္သားကို ေရအနည္းငယ္ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခန္းေအာင္ တည္ထားပါတယ္။
၇။ ေရခန္းခါနီးရင္ ဝက္သားကို ဇြန္းဖ်ားနဲ႔ ဖိၾကည့္လို႔ မႏူးေသးရင္ ေရနဲနဲထပ္ထည့္ျပီး တည္ထားပါ။ ႏူးျပီဆိုရင္ေတာ့ ဆီျပန္ေအာင္ ေမႊေပးျပီး ေရခန္းလို႔ ဆီျပန္ျပီဆိုရင္ ရပါျပီ။
မွ်စ္စိမ္း ခ်ဥ္စပ္ဟင္းခ်ဳိ
ဝက္သားအခ်ဳိခ်က္က အီမွာမို႔ အအီေျပ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္အေနနဲ႔ မွ်စ္စိမ္းဟင္းခ်ဳိကို တြဲဖက္ျပဳလိုုက္ပါတယ္။ (ဝန္ခံခ်က္ ။ ။ တကယ္ေတာ့ ခ်က္ရင္းနဲ႔မွ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္ ျဖစ္သြားတာပါ။ )
ေရေျပာင္းကို သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က ေၾကာ္ေကၽြးမယ္ေျပာဖူးတုန္းကမွ စၾကားဖူးတာ၊ ေနာက္ အန္တီခ်မ္းနဲ႔ ေတြ႕ျပီး သူညစာေကၽြးေတာ့ ေရေျပာင္းဟင္းပါ ပါေတာ့မွ အဲ့ဒါေရေျပာင္းပါလားလို႔ သိေတာ့တာ။ ဒါေတာင္ ပုံပန္းသ႑ာန္ သိပ္ကြဲျပီး မသိေသးဘူး။ မွ်စ္လိုမ်ဳိး ဒါေပမယ့္ အပိတ္လို႔ေတာ့ ေျပာတယ္။
ဒီလိုနဲ႔ စမ္းသပ္ခ်င္စိတ္ေတြက ရွိေနေတာ့ တစ္ရက္ ေစ်းသြားရင္းနဲ႔ ေရေျပာင္းလို႔ စိတ္ကထင္တာတစ္ခုကို ေတြ႕တယ္။ အဲ့ဒါနဲ႔ပဲ တစ္ခုယူမယ္ေျပာေတာ့ ဆိုင္ရွင္က ခ်က္တတ္လို႔လားတဲ့.. :D.. မခ်က္တတ္ဘူး.. စမ္းၾကည့္မလို႔ ဆိုေတာ့ သူက ရီျပီး ဒါနဲ႔ ဘာဟင္းေတြ ခ်က္လို႔ရတယ္.. ဘာညာ.. ေျပာျပတယ္။ သိပ္ေတာ့နားမလည္ဘူး.. ဒါေပမယ့္ ေခါင္းညိတ္ျပီးပဲ ယူခဲ့လိုက္တယ္။
အိမ္ေရာက္ေတာ့ အစ္မနဲ႔ ႏွစ္ေယာက္သား ဝိုင္းျပီး စမ္းသပ္ၾက၊ ခြာၾကေပါ့ေနာ္။ သူ႔အခြံမွာ အေမႊးေသးေသးေလးေတြပါတယ္။ အဲ့ဒါေတြက စူးျပီး ယားေစသလိုပဲ။ ေနာက္ဆို လက္အိတ္နဲ႔ကိုင္မွလို႔ စိတ္ထဲမွာ မွတ္ထားလိုက္တယ္။ အဲ့ဒါက ခြာလည္းျပီးေရာ ဘာမွေတာင္ သိပ္မရသလိုပဲ။ အရင့္ေတြ ဖယ္လိုက္တာ ဒီဟင္းတစ္ခြက္စာပဲ ရတယ္။ မျမင္ဖူးေသးတဲ့သူေတြအတြက္ ပုံပါ တင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
(ေနာက္မွ သူမ်ားေတြ ေျပာလို႔သိတာ.. ဒါက ေရေျပာင္း မဟုတ္ဘူး။ မွ်စ္ေပါက္ကေလးတဲ့။ ဒါေၾကာင့္ အခု ေရေျပာင္းလို႔ ေရးထားသမွ်ေနရာတိုင္းကို မွ်စ္စိမ္းလို႔ ျပင္လိုက္ပါတယ္။ လာျပင္ေပးသူေတြ အားလုံးကို ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ရွင္။)
၁။မွ်စ္စိမ္းကို အခြံခြာ၊ အႏုေတြပဲ ယူ၊ ဆားနည္းနည္းနဲ႔ ေရေဆး၊ ပါးပါးလွီးျပီး အရွည္လိုက္ အေခ်ာင္းေလးေတြ ျပန္လွီးျပီး ေရစိမ္ထားပါတယ္။ (ေရစိမ္တာကေတာ့ ဒီအတိုင္း စိမ္ထားရင္ ေကာင္းမယ္ထင္လို႔ စိမ္လိုက္တာပါ။)
၂။ ဟင္းအိုးထဲ ဆီအနည္းငယ္ထည့္၊ ၾကက္သြန္နီ ဆီခ်က္ခ်က္ထားတဲ့အထဲက ၾကက္သြန္ေၾကာ္ နည္းနည္းထည့္ျပီး ဆီအိုးတည္ထားပါတယ္။ ဆီပူလာေတာ့ မွ်စ္စိမ္းေတြကို ဆယ္ထည့္ျပီး ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။
၃။ တကယ္က မွ်စ္ေၾကာ္လိုမ်ဳိး ပလိန္းေၾကာ္ၾကည့္မလို႔၊ ဒါေပမယ့္ ျမည္းၾကည့္လိုက္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္သက္ေနတာနဲ႔ ဒီဟင္းကို ဘဝေျပာင္းမွ ျဖစ္ေတာ့မယ္ဆိုျပီး ငပိလက္တစ္ဆစ္ေလာက္ကို ေရေဖ်ာ္ျပီးထည့္၊ ပုစြန္ေျခာက္ စားပြဲဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲေလာက္ထည့္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ေတာင့္ကို ထက္ဝက္ အရွည္လိုက္ ျခမ္းျပီး ထည့္၊ ေရထည့္ျပီး တည္ထားလိုက္ပါတယ္။
၄။ ဟင္းရည္ပြက္ေတာ့ အရသာျမည္းၾကည့္ျပီး ဆားသင့္ရုံထပ္ထည့္ျပီး ခဏဆူေအာင္ ထားလိုက္ပါတယ္။ မွ်စ္စိမ္းကို ျမည္းၾကည့္ေတာ့ သိပ္မသက္ေတာ့တာနဲ႔ စားလို႔ရျပီလို႔ ေအာက္ေမ့လိုက္ပါတယ္။
၅။ ဟင္းကို ပန္းကန္ထဲ ခူးျပီးမွ သံပုရာသီးေလး ညွစ္ထည့္လိုက္ရင္ ခ်ဥ္စပ္ဟင္းရည္ေလးျဖစ္သြားမွာပဲဆိုျပီး သံပုရာသီး တစ္လုံးကို အရည္ညွစ္ထည့္လိုက္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ကို အဆင္ေျပသြားပါတယ္။
ဒီလိုနဲ႔ မွ်စ္စိမ္း ခ်ဥ္စပ္ ဟင္းခ်ဳိတစ္ခြက္ကို ရင္တမမနဲ႔ ေအာင္ျမင္စြာ ခ်က္ျပဳတ္၊ စားေသာက္ႏိုင္လိုက္ပါတယ္။ ရင္တမမျဖစ္ရတာက အစာ အဆိပ္မ်ား သင့္မလားလို႔။ ေသခ်ာသိျပီး လုပ္တာမဟုတ္ေတာ့ လူက လန္႔ေနတာ။ အခု စားျပီး ဘာမွ မျဖစ္လို႔ ခ်က္နည္းကို ဘေလာ့ဂ္ေပၚတင္ျပီး ေဝငွလိုက္ပါတယ္။ ဒီမွ်စ္စိမ္းဟင္းေလးက အရမ္းကို ထမင္းျမိန္ျပီး စားေကာင္းပါတယ္။ သုံးေဆာင္ၾကပါ။
အန္တီစိတ္ထင္မွ်စ္ေပါက္ေလးလို.ထင္ပါတယ္။မွားေကာင္းမွားႏုိင္ပါတယ္။
ReplyDeleteမွ်စ္စိမ္းေတြကေရစိမ္႐ံုတင္မက၃-၄ေရျပဳတ္လိုက္၊သြန္လိုက္
လုပ္ပစ္ရတယ္။ႏို.မို.ေတာက္တတ္တယ္။တာလေပါဟင္း(သို.)
သၼီးခ်က္သလိုခ်ဥ္စပ္ေလးခ်က္တာသိတ္စားေကာင္းပါတယ္။
ဟုတ္မယ္ထင္တယ္ အန္တီ။ သူ႔ပုံစံက ဝါးေပါက္ေလးနဲ႔ တူတယ္။ ေတာ္ပါေသးတယ္.. စားျပီး ဘာမွ မျဖစ္လို႔..။ ေနာက္ဆိုရင္ အန္တီေျပာသလို ေရ ၄ခါေလာက္ ျပဳတ္ျပီးမွ ခ်က္ၾကည့္လိုက္ပါဦးမယ္။
ReplyDeleteရွင္လဲ လုုပ္ခ်င္တာ လုုပ္တာပဲေနာ္
ReplyDeleteအဲ့တာ မွ်စ္ပဲ မမ ေရေျပာင္း မဟုုတ္ေသးဘူး
ေရေျပာင္းက ပိုုႀကီးတယ္ (ထင္တယ္)
အဲ.. ေတာ္ေသးတာေပါ့။ နတ္ျပည္ေတြ ဘာေတြ မေရာက္သြားတာ။
ReplyDeleteေရေျပာင္းကို ေတြ႔ရင္ ဒါ့ပုံ ရိုက္ျပပါ။ ခ်က္နည္းလည္း ေျပာျပပါ။ ခ်က္စမ္းၾကည့္ခ်င္လို႔။ :D
အဲဒါ မ်ွစ္ေပါက္ေလးပါ။ ဒါေၾကာင့္ယားတာ။
ReplyDeleteေရေျပာင္းက စပါးပင္လိုုလိုု ျမက္ပင္တုုတ္တုုတ္လိုု လိုု ့ထင္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့ စိမ့္တယ္။
လင့္ေလးယူသြားမယ္ေနာ္။ ခြင့္ျပဳပါ။
အိုုင္အိုုရာ
ေက်းဇူးပါ အိုင္အိုရာ။ ေရေျပာင္းရွာပုံေတာ္ကို ေနာက္မွ ထပ္ဖြင့္လိုက္ဦးမယ္။ အဲ့က်မွ ေနာက္တစ္ေခါက္ ထပ္ျပီး စမ္းခ်က္ၾကည့္ဦးမွ။ :D
ReplyDeleteမွ်စ္စိမ္းက အေနေတာ္အတံုးေလးေတြတံုးၿပီး ဆန္ေဆးေရေလး...တစ္ရက္ေလာက္စိမ္ထားရင္အခါးလဲသက္သာၿပီး..အဆိတ္အေတာက္လဲေျပပါတယ္....စားလို႔လဲပိုအရသာရွိပါတယ္...
ReplyDeleteအခုမွလာဖတ္ဘူးတာ
ReplyDeleteကိုယ့္အၾကိဳက္ဟင္းေတြခ်ည္းပဲ
က်ေနာ္တို႕အညာမွာေတာ့
မ်စ္စိမ္းကို ငရုတ္သီးစိမ္း ပင္စိမ္းနဲ႕ အျဖူထည္အရည္ေသာက္ဆမ္းခ်က္က်တယ္
မပါမျဖစ္ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတာ့
တလံုးေလာက္ထည့္ပါတယ္
လုံးခ်က္ေလးေပါ့ ဆီေလးနည္းနည္းပဲထည့္ျပီးက်က္ရင္ ေတာ့ အသားမပါလည္း စားလို႕ေကာင္းျပီးသားပဲ
" ရွလြတ္ "
ေရေျပာင္းခ်က္နည္းေရးေပးပါ။ ေက်းဇူး...
ReplyDelete