Wednesday, May 25, 2011

မုန္႔ဟင္းခါး

ဒီေန႔ အိမ္ကို သူငယ္ခ်င္းေတြ ေရာက္လာလို႔ ထမင္း၊ ဟင္းခ်က္ရင္ ၾကာေနမွာစိုးလို႔ ျမန္ေအာင္ စံျပေဒၚၾကည္ မုန္႔ဟင္းခါး ဟင္းရည္ထုပ္နဲ႔ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္စားလိုက္ပါတယ္။

၁။ ဟင္းရည္ခ်က္နည္းကို အထုပ္ေပၚမွာ ျပထားတဲ့အတိုင္းပဲ ခ်က္ျပီး ၾကက္ဥ ၃လုံးကို ျပဳတ္ျပီး ပါးပါးလွီးထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ေတြ ထပ္ျဖည့္ထည့္ပါတယ္။

၂။ ပဲသီး ၅ေတာင့္ကို ခပ္ေသးေသးညွပ္ထားပါတယ္။

၃။ မုန္႔ဖတ္ကို အဆင္သင့္ ဝယ္ထားတာ မရွိလို႔ ရွမ္းေခါက္ဆြဲခ်က္တဲ့ ဆန္ေခါက္ဆြဲမ်ဳိး အေျခာက္ထုပ္ကို ေရစိမ္၊ ျပဳတ္္ျပီး သုံးပါတယ္။

၄။ ပန္းကန္ထဲကို မုန္႔ဖတ္ထည့္၊ ဟင္းရည္ထည့္၊ ပဲသီးစိမ္းနဲ႔ ငရုတ္သီး အေလွာ္မႈန္႔ထည့္ျပီးရင္ အေတာ္အသင့္စားေကာင္းတဲ့ မုန္႔ဟင္းခါးတစ္ပြဲကို သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

4 comments:

  1. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)May 27, 2011 at 12:57 AM

    ပဲသီးေလးပါေတာ႕ စားခ်င္စရာေလး
    စိတ္ကူးထဲမွာ မနက္ဖန္ ခ်က္စားမယ္လို႔ေတာင္ စိတ္ကူးလိုက္မိတယ္

    ReplyDelete
  2. စားခ်င္လိုက္တာေနာ္...ဟင့္ ငိုေတာင္ ငိုခ်င္တယ္မမ:):)

    ReplyDelete
  3. ခ်က္ရတာ အရမ္းလြယ္ပါတယ္ Angle။ မုန္႔ဟင္းခါးၾကိဳက္ရင္ ခ်က္စားၾကည့္ပါလား။ ငါးနဲ႔ စပါးလင္ ဝယ္လို႔ရရင္ အထုပ္မရွိလည္း ခ်က္လို႔ ရတာပဲ။
    တစ္ခါတုန္းက မုန္႔ဟင္းခါးကို ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ အစအဆုံး ခ်က္ၾကည့္ဖူးတယ္။ သိပ္မဆုိးဘူး။ စားလို႔ အဆင္ေျပတယ္။
    ဝါသနာပါရင္ စမ္းၾကည့္ဖို႔.. http://snowrecipe.blogspot.com/2011/02/blog-post.html
    :)

    ReplyDelete
  4. စပလင္လည္းမရွိဘူး ရယ္ဒီမိတ္လည္း မရွိဘူး ဘယ္လုိခ်က္စားရမလဲဟင္

    ReplyDelete