ဟင္းေသခ်ာခ်က္မစားျဖစ္တာ ၾကာျပီမို႔ အရမ္းၾကိဳက္ေပမယ့္ ခ်က္မစားျဖစ္တာ ေတာ္ေတာ္ၾကာေနျပီျဖစ္တဲ့ ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းကို ဒီေန႔ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။
၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေလးလုံးကို အေစ့ေတြဖယ္ျပီး ပါးပါးလွီးပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေစ့က အမ်ဳိးသမီးေတြအတြက္ အရိုးပြေစတယ္လို႔ ၾကားဖူးလို႔ေရာ၊ ဟင္းစားရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးအေစ့ေတြကို ဝါးမိတာကို မၾကိဳက္လို႔ပါ အျမဲဖယ္စားပါတယ္။
၂။ ၾကက္သြန္နီ ဥၾကီး ၂ဥကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
၃။ ငရုတ္သီးစိမ္းေတြကို မလွီးဘဲ အေတာင့္လိုက္ ေရေဆးထားပါတယ္။ စပ္တာ မစားခ်င္ရင္ ဖယ္စားလို႔ ရေအာင္လို႔။
၄။ ၾကက္ဥ ၆လုံးကို ျပဳတ္၊ အခြံခြာျပီး အပ္ခ်ည္ၾကိဳးနဲ႔ ႏွစ္ျခမ္း ျခမ္းထားပါတယ္။
၅။ အိုးထဲကို ဆီသင့္ရုံထည့္ျပီး ဆီပူရင္ ၾကက္သြန္နီေတြကို ေျခာက္ေအာင္ ေၾကာ္ပါတယ္။
၆။ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ရရင္ ငရုပ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ ဟင္းခတ္ဇြန္းနဲ႔ ၁ဇြန္း၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ငရုပ္သီးစိမ္းကိုထည့္ျပီး လိတ္ေအာင္ခ်က္ပါတယ္။
၇။ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ နဲ႔ ငံျပာရည္ သင့္ရုံထည့္၊ မက်ည္းမွည့္ စားပြဲဇြန္း ၁ဇြန္းကို အရည္ေဖ်ာ္ထည့္ပါတယ္။
၈။ ဟင္းပြက္ရင္ ျခမ္းထားတဲ့ ၾကက္ဥေတြကို ေမွာက္ထည့္၊ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ဆူေအာင္ တည္ပါတယ္။
၉။ အရသာျမည္းျပီး၊ ဟင္းက ဆီျပန္ေရက်န္ေလးျဖစ္ျပီဆိုရင္ ရပါျပီ။
ဟင္းထဲမွာ မက်ည္းမွည့္ထည့္ခ်က္ထားလို႔ အိုးမေပါက္ေအာင္ ဟင္းက်က္တာနဲ႔ ပန္းကန္ထဲခပ္ထည့္ထားလိုက္ပါတယ္။
ထမင္းပူပူ၊ ငါးေျခာက္ေထာင္းေၾကာ္ေလးနဲ႔စားလို႔ အရမ္းကို ေကာင္းပါတယ္။
ဗိုက္ေတာင္ ဆာသြားတယ္ :D
ReplyDeleteဟယ္ ဟုတ္ပ ၾကည္႕ရင္ ဗိုက္ေတာင္ အသံျမည္ေအာင္ ဆာသြားတယ္
ReplyDeleteဆာလိုက္တာ တကယ္
ထမင္းသြားစားဥိီးမွ
ဗိုက္ဆာလို႕ ဒီမွာပဲ စားသြားလိုက္တယ္မမ:):)
ReplyDeleteစားေကာင္းမယ့္ပံုပဲ
ReplyDeletegood
ReplyDelete