Saturday, May 28, 2011

ရခိုင္မုန္႔တီ

ဒီေန႔ မနက္စာအတြက္ ျပီးခဲ့တဲ့ရက္ မုန္႔ဟင္းခါးခ်က္တုန္းက သူငယ္ခ်င္းဝယ္လာေပးတဲ့ မုန္႔ဖတ္ေတြ ရွိေနေသးတာနဲ႔ အန္တီခ်မ္းေပးထားတဲ့ အိမ့္စည္းစိမ္ ရခိုင္မုန္႔တီထုပ္နဲ႔ မုန္႔တီခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္။
၁။ မုန္႔တီဟင္းရည္ကို အိမ့္စည္းစိမ္ အထုပ္ ၂ထုပ္ထဲက အစာေတြနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ေျမွာင့္၊ ငါးေသတၱာငါး (ဗူးထဲက) ၃ေကာင္၊ ငရုတ္ေကာင္း လက္ဘက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္းကို ေရာျပီး ညက္ေအာင္ေထာင္း၊ ေရသင့္ရုံထည့္ျပီး တည္ပါတယ္။

၂။ အိမ္မွာ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ေတြ ရွိေနတာနဲ႔ မုန္႔ဟင္းရည္ပြက္ေတာ့ ဆန္ေလွာ္မႈန္႔ေတြကို ေရေဖ်ာ္ျပီး ထည့္လိုက္တယ္။

၃။ ပဲသီး ၅ေတာင့္ကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။

၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၆ေတာင့္ကို ညက္ေအာင္ေထာင္းျပီး ဆႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္နဲ႔ ဆီခ်က္ ခ်က္ထားပါတယ္။

၅။ ၾကက္သြန္နီ ၃ဥကို အခြံသင္၊ ပါးပါးလွီးထားျပီး မုန္႔တီထဲ ထည့္စားမေလာက္ကို ေရေအးစိမ္ထားပါတယ္။
၆။ က်န္ၾကက္သြန္နီေတြထဲကို ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေၾကာ္ဖို႔ အေၾကာ္မႈန္႔ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၄ဇြန္းထဲ့ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ေရ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ျပီး ဆီခပ္မ်ားမ်ားထည့္ထားတဲ႔ ဆီအိုးပူပူထဲကို နယ္ထားတဲ့ ၾကက္သြန္နီေတြ ျဖန္႔ထည့္ျပီး တစ္ခုစီ ေၾကာ္ပါတယ္။
၇။ ပန္းကန္ထဲကို မုန္႔ဖတ္ထည့္၊ ၾကက္သြန္ေၾကာ္ ညွပ္ထည့္၊ ပဲသီး၊ ၾကက္သြန္စိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္နဲ႔ ငရုတ္သီးအေလွာ္မႈန္႔ထည့္၊ မုန္႔တီဟင္းရည္ထည့္ျပီး သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)May 28, 2011 at 3:25 AM

    စားခ်င္လိုက္တာ
    မုန္႕တီကို ဘယ္လိုျဖစ္ျဖစ္ၾကိဳက္တယ္

    ReplyDelete
  2. ရခို္င္မုန္႔တီ မွာအဓိကပါ၀င္တဲ့ အရာမ်ားက ေတာ့ ငါး နဲ႔ ပဒဲေဂါ တို႕ျဖစ္ပါတယ္။

    ReplyDelete