Sunday, May 8, 2011

ၾကက္သား ေခါက္ဆြဲျပဳတ္


ျပီးခဲ့တဲ့ အပါတ္က ရန္ကုန္က ေရႊေညာင္ပင္ ၾကက္သားသုပ္မ်ဳိး စားခ်င္စိတ္ေပါက္ေနလို႔ အိမ္က အစ္မကို ကာဘိုင္ဆင္ ၾကက္သားသုပ္လုပ္ေကၽြးမယ္ဆိုျပီး (တကယ္ေတာ့ ကာဘိုင္ဆင္ဆိုတာ ဘာမွန္းမသိပါဘူး။ ၾကားဖူးနားဝနဲ႔ ေလွ်ာက္ေျပာတာ။) ၾကက္အရိုး၊ အသားတြဲလွ်က္ေတြ ဝယ္လာခဲ့တယ္။ ထင္ရာျမင္ရာေတြ ေလွ်ာက္လုပ္မယ္ေပါ့ဆုိျပီး...

၁။ အရင္ဆုံး ၾကက္အရိုး၊ အသားေတြကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ဒါးျပားရိုက္၊ ဂ်င္းအျပားလိုက္လွီးထည့္ျပီး ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ခေနာ အခ်ဳိခဲထည့္ျပီး ျပဳတ္လိုက္တယ္။

၂။ ၾကက္ဥလည္း ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ထည့္ျပဳတ္လိုက္တယ္။

၃။ ဘဲေသြးလည္းေတြ႕လို႔ ဒီမွာတစ္ခါမွ စမ္းမခ်က္စားဖူးတာေၾကာင့္ ဘဲေသြးေလးေတြ ေရေဆးျပီး လိုခ်င္သေလာက္အရြယ္ တုံးထားလိုက္တယ္။

၄။ ၾကက္သားေတြ က်က္ေလာက္ျပီဆိုေတာ့ ဆယ္ျပီး အသားႏႊင္၊ အရိုးကို ခဏ ျပန္ထည့္ျပဳတ္ထားလိုက္တယ္။

၅။ ၾကက္ဥကိုလည္း အခြံႏႊာျပီး ျပန္ထည့္ျပဳတ္ထားတယ္။ အရသာမ်ား ဝင္မလားလို႔။ ဝက္သား ဒုတ္ထုိးအိုးထဲက ဘဲဥလိုမ်ဳိးေလ။

စိတ္ကူးတာကေတာ့ ေနာက္ေန႔မွ ကုလားစာၾကိဳက္တတ္တဲ့သူေတြကို ဘယ္လိုလုပ္ရလဲ ဘာညာေမး၊ သူမ်ား ဘေလာ့ဂ္ေတြမွာ ေလွ်ာက္ရွာျပီး လုပ္မယ္။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္ထဲကို ကုလားပဲမႈန္႔ နည္းနည္းထည့္က်ိဳလိုက္ရင္ ပဲရည္က်ဲက်ဲရမယ္.. ၾကက္သားကို ေဂၚဖီတို႔ ဘာတို႔နဲ႔ တူေအာင္ ေလွ်ာက္လုပ္မယ္လို႔ စဥ္းစားထားခဲ့တာ..။ ၾကက္ျပဳတ္ရည္က သိပ္ေမႊးေနေတာ့ အစ္မကလည္း ျမည္းခ်င္.. ကိုယ္ကလည္း ျမည္းခ်င္တာနဲ႔..။

၆။ ၾကက္ရိုးေတြကို ဖယ္ပစ္လိုက္ျပီး ၾကက္သား ဟင္းခ်က္ဇြန္းနဲ႔ တစ္ဇြန္းထည့္၊ ဘဲေသြးတုံးေတြထည့္ျပီး ၾကက္ျပဳတ္ရည္အျဖစ္ ေသာက္ၾကည့္ေတာ့ ေတာ္ေတာ္ေသာက္ေကာင္းတယ္။ (အိမ္မွာက ျမည္းရင္ ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္လုံးေလးနဲ႔ ႏွစ္လုံးေလာက္ ေသာက္တာကို ေျပာတာ။ :D)

ဒီလိုနဲ႔ပဲ စားေကာင္းမေကာင္း မေသခ်ာ မေရရာတဲ့ ကာဘုိင္ဆင္ၾကက္သားသုပ္ လုပ္မယ့္အစား စားေကာင္းမွာ ေသခ်ာတဲ့ ၾကက္သား ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ပဲ လုပ္စားလိုက္ေတာ့မယ္ဆိုျပီး..

၇။ ၾကက္သားျပဳတ္ရည္ကို ေရနည္းနည္းထပ္ထည့္ (ညက ျမည္းတာ မ်ားသြားလို႔)၊ ပြက္ရင္ ေခါက္ဆြဲထည့္ျပဳတ္၊ ေခါက္ဆြဲက်က္ေတာ့ ညကႏႊင္ထားတဲ့ ၾကက္သား စားခ်င္သေလာက္ထည့္၊ ဘဲေသြးေလးေတြထည့္၊ ၾကက္ဥျပဳတ္ကို ေလးစိတ္စိတ္ျပီးထည့္၊ တစ္ခါဆူေအာင္ ထားလိုက္ပါတယ္။

ျပီးရင္ေတာ့ ပန္းကန္ထဲကို စားခ်င္သေလာက္ထည့္ျပီး အားရပါးရ သုံးေဆာင္လို႔ရပါျပီ။

(ၾကက္သား ေခါက္ဆြဲျပဳတ္က အီလို႔ နည္းနည္းခ်င္း ထည့္စားတာ ပိုအဆင္ေျပပါလိမ့္မယ္။ က်မတို႔ကေတာ့ စားလို႔ ကုန္မယ္ထင္ျပီး ထည့္လိုက္တာ တစ္ဝက္ေတာင္ အႏိုင္ႏိုင္ ကုန္ေအာင္ စားရတယ္။)

5 comments:

  1. ေသခ်ာတာလုပ္စားလိုက္ေတာ႔အေကာင္းဆံုးေပါ႔ေနာ္
    အားေပးသြားပါတယ္

    စူးႏြယ္ေလး

    ReplyDelete
  2. ကာဆင္ဘိုုင္ ဆိုုတာ ကုုလားႀကီး နာမည္ပါ တီကေတာ့ေသခ်ာကိုုသိတယ္

    အဲ့ဒီ ေရႊေညာင္ပင္ လိုုမ်ိဳး ၾကက္သားသုုပ္ တီတိုု႔ကေတာ့ ရန္ကင္းမွာ ပဲ စားခဲ့ရတာ ငယ္ငယ္ကတည္းက

    လုုပ္နည္း ကိုုအန္ဒီျမင့္ ဆီမွာ ထင္တယ္ ညက ေတြ႔တယ္ ရွာေတြ႔ရင္ လင္ခ့္လာေပးမယ္

    ReplyDelete
  3. @စူးႏြယ္ေလး - :). Thank you!

    @Addy Chen - ကာဆင္ဘိုင္ဆိုတဲ့လူၾကီးနဲ႔ လြတ္ေတာ့ လြတ္္ပါတယ္ေနာ္..။ :D ။ နည္းေလးမ်ားေတြ႕ခဲ့ရင္ သနားပါရွင္။ ေနာက္တစ္ခါ လုပ္စားခ်င္လို႔။

    ReplyDelete
  4. ေတာ္ျပီေအ့ ညည္း က ငါ့ကိုု ဒီလုုိေျပာတယ္ မေပးသနားေတာ့ဘူး ကာဆင္ဘိုုင္ ကိုပဲ လြမ္းေနေပေတာ့

    ReplyDelete
  5. http://wesheme.blogspot.com/2007/05/chicken-salad.html

    ReplyDelete