Saturday, May 7, 2011
တို႔ဟူးသုပ္
ျပီးခဲ့တဲ့အပါတ္က အိမ္မွာ ရန္ကုန္က စိန္ျဖဳိးတံဆိပ္ တိုဟူးမႈန္႔ကို က်ဳိျပီး သုပ္စားျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။ သူမ်ားေတြက စိန္ျဖိဳးတံဆိပ္ တိုဟူးမႈန္႔က ေကာင္းတယ္ ေျပာၾကလို႔ ဝယ္ျပီး က်ဳိၾကည့္တာ ေတာ္ေတာ္ေလး အဆင္ေျပပါတယ္။ ေမႊးထက္ ပိုေကာင္းတယ္လို႔ေတာင္ ထင္မိတယ္။ တို႔ဟူးကို အညႊန္းအတိုင္း က်ဳိ၊ ခဲ ထားျပီး သုပ္စား၊ ေၾကာ္စားႏိုင္ပါတယ္။
ဒီရက္ပိုင္း အလုပ္ေတြရႈပ္ေနတာနဲ႔ ပို႔စ္အသစ္ေတြ မေရးျဖစ္တာေတာင္ ေတာ္ေတာ္ၾကာျပီ။ ဒါေပမယ့္ လုပ္စားျဖစ္သမွ်ကိုေတာ့ အကုန္နီးပါး ဓါတ္ပုံရုိက္ထားျပီး ျဖည္းျဖည္းခ်င္း ပို႔စ္တင္မယ္လို႔ ရည္ရြယ္ထားပါတယ္။
တိုဟူးသုပ္လုပ္တာက အရမ္းလြယ္ပါတယ္။
၁။ က်ိဳထားတဲ့ တိုဟူး၊ ေဂၚဖီ၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္းတို႔ကို ပါးပါးလွီး ထားပါ။
၂။ ပါးပါးလွီးထားတဲ့ အဆာပလာေတြကို နယ္မယ့္ဇလုံထဲထည့္ျပီး ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ ၾကက္သြန္ျဖဴေၾကာ္ သင့္ရုုံထည့္၊ သံပုရာရည္ သင့္ရုံညွစ္ျပီး သမေအာင္နယ္ျပီးရင္ ခံတြင္းျမိန္မယ့္ ဟင္းတစ္ခြက္ရပါျပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
တုိ႔ဖူးသုပ္ေလး လာစားတယ္ မစႏိုး။ ေရွာက္ရြက္ေလး ထည္႔သုပ္လည္း ေကာင္းတယ္ေနာ္။ တို႔ဖူး သုပ္ရတာ လြယ္ေပမယ့္ တို႔ဖူး ျဖစ္ေအာင္ က်ိဳရတာ ရို႕စ္ အတြက္ ခက္ေနတယ္။ စမ္းလုပ္ႀကည္႔တာ တို႔ဖူးက မခဲဘူး။ အ့ဲဒါ မစႏိုး အခ်ိန္ေလး ရွိရင္ အတိုင္းအတာ အတိအက်ေလးနဲ႔ ဘယ္လို ခဲရလဲ ေရးေပးေနာ္။ ေက်းဇူး။
ReplyDeleteတိုု႔ဖူးမႈန္႔ ရယ္လိုု႔ေတာ့တခါမွ အၾကားဘူးဘူး တီကေတာ့ ေမႊးပဲမႈန္႔ နဲ႔ပဲ ၾကိဳတာ သုုပ္တာပဲမႈန္႔မထည့္ဘူးလား
ReplyDeleteမန္က်ည္းေရ ေလးနဲ႔ေလ စိတ္တိုုင္းက် လိုု ေပါ့ ဟိ
@Rose: ဟုတ္ အစ္မ။ ေနာက္တစ္ခါက်ိဳရင္ ေသခ်ာဓါတ္ပုံရိုက္ထားျပီး ဘယ္လိုက်ဳိရလဲဆိုတာကို တင္ေပးပါမယ္ အစ္မ။
ReplyDelete@Addy Chen: က်ဲက်ဲပဲ သုပ္ခ်င္လို႔ ပဲမႈန္႔ မထည့္ေတာ့တာ။ တစ္ခါတေလ ထည့္တယ္။ တစ္ခါတေလ မထည့္ဘူး။ ပုံမွန္ ဒီနည္းနဲ႔ပဲ အျမဲသုပ္တယ္ဆိုတာ မရွိဘူးရယ္။ မန္က်ည္းရည္ေတာ့ မရွိလို႔ မထည့္ဘဲ သံပုရာရည္ပဲ ထည့္လိုက္တာ.. သံပုရာရည္နဲ႔လည္း စားေကာင္းတာပဲ။