Tuesday, June 21, 2011

မယ္ဇလီဖူးသုပ္

မယ္ဇလီဖူးသုပ္ မစားရတာ ဘယ္ႏွစ္ႏွစ္ရွိျပီလဲေတာင္ မမွတ္မိေလာက္ေအာင္ ၾကာေနပါျပီ။ မမိုးေကာင္းသူဘေလာ့ဂ္မွာ ျပန္ေတြ႕ကတည္းက အရမ္းျပန္စားခ်င္ေနတာ ကံေကာင္းခ်င္ေတာ့ ျပီးခဲ့တဲ့အပါတ္က ေစ်းမွာေတြ႕လို႔ မယ္ဇလီဖူးကို ဝယ္လာခဲ့ပါတယ္။

မယ္ဇလီဖူးသုပ္ကို သုပ္ျပီးသားပဲ အျမဲစားဖူးတာဆိုေတာ့ ကိုယ္တိုင္လုပ္ေတာ့မွ ဘယ္ေလာက္ အလုပ္ရႈပ္သလဲဆိုတာ သိေတာ့တယ္။ ဒါေပမယ့္ စားလို႔ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းလို႔ အလုပ္ရႈပ္ရက်ဳိးနပ္တယ္လို႔ ထင္ပါတယ္။

မယ္ဇလီဖူးေတြက အမ်ားၾကီးမို႔ အခါခါ ခြဲျပီး သုပ္စားေနလို႔ သုပ္ျဖစ္သမွ်နည္းေတြကို ေပါင္းတင္လိုက္ပါတယ္။

ပထမနည္းက..
၁။ ဒီမွာ မယ္ဇလီဖူးေတြကို မယ္ဇလီရြက္ေတြနဲ႔ပါ ေရာေရာင္းတာဆိုေတာ့ အဖူးေရာ၊ အရြက္ပါ ေရာျပီး သုံးလိုက္ပါတယ္။ အရင္ဆုံး အရြက္အရင့္၊ အရိုးအရင့္ေတြကို ဖယ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးပါတယ္။ ျပီးရင္ မယ္ဇလီဖူးေတြကို ၃ခါ ျပဳတ္လိုက္၊ ေရလဲျပီး ထပ္ျပဳတ္လိုက္လုပ္ပါတယ္။

၂။ ျပဳတ္ထားတဲ့ မယ္ဇလီဖူးေတြကုိ ညက္လုနီးပါးျဖစ္ေအာင္ ေထာင္းပါတယ္။
၃။ ၾကက္သြန္နီ ၄ဥကို ပါးပါးလွီးျပီး ဆီအိုးထဲမွာ ဆီခပ္မ်ားမ်ားထည့္၊ ဆႏြင္းမႈန္႔ အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ၾကြတ္ေအာင္ ေၾကာ္ပါတယ္။

၄။ ေျမပဲ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၃ဇြန္း၊ ပုဇြန္ေျခာက္ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၂ဇြန္းကို ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါတယ္။

၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးတစ္လုံးကို အေစ့ဖယ္ျပီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
၆။ ေထာင္းထားတဲ့ မယ္ဇလီဖူးထဲကို ေျမပဲေထာင္း၊ ပုဇြန္ေျခာက္ေထာင္း၊ ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၊ ငံျပာရည္ ဟင္းခတ္ဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ဇြန္းဝက္ထည့္ျပီး ႏွံ႔ေအာင္နယ္ျပီးရင္ အင္မတန္စားေကာင္းတဲ့ မယ္ဇလီဖူးသုပ္တစ္ပြဲကို သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။

ဒုတိယနည္းကေတာ့ မယ္ဇလီဖူး ျပဳတ္ ေထာင္းကို ၾကက္သြန္နီေၾကာ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ေျမွာင့္ကို ပါးပါးလွီး၊ ပုဇြန္ေျခာက္မႈန္႔၊ ပဲမႈန္႔၊ ႏွမ္းေထာင္း၊ ငံျပာရည္၊ ဆား သင့္ရုံတို႔နဲ႔ ေရာသုပ္ပါတယ္။
ဒုတိယနည္းထက္ ပထမနည္းက ပိုစားေကာင္းပါတယ္။


2 comments:

  1. မယ္ဇလီဖူးသုပ္နည္း ႏွစ္မ်ိဳးစလံုး မွတ္သားသြားပါတယ္ကြယ္။ အန္တီေတာ့ တစ္ႏွစ္ကို တန္ေဆာင္မုန္းလျပည့္ေန႔တိုင္း တစ္ႀကိမ္ေတာ့ မွန္မွန္စားတယ္။ စားခ်င္စဖြယ္ျမင္ကြင္းေလးေတြ ၾကည့္သြားတယ္ေနာ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete
  2. သိပ္ၾကိဳက္ပါတယ္။ သုုပ္ထားတာႏွစ္မ်ုဳိးလံုုးစားခ်င္စဖြယ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete