Tuesday, June 7, 2011

ဆူကီ

အိမ္မွာ ဂတ္စ္မီးဖိုေလးနဲ႔ အိုးေလးေတြ စဝယ္တဲ့ေန႔တုန္းက ဖြင့္ပြဲလုပ္ၾကမယ္ဆိုျပီး ဆူကီလုပ္စားျဖစ္ၾကတယ္။ အိမ္မွာ ဆူကီေလးလုပ္စားျပီး ေသာက္ခ်င္တဲ့ အေအးေသာက္၊ စားခ်င္တဲ့ အခ်ဳိပြဲစားနဲ႔ ဆိုင္မွာစားတာထက္ ပိုလည္း ဇိမ္က်၊ ေစ်းလည္း ပိုသက္သာျပီး၊ သက္ေတာင့္သက္သာ ရုပ္ရွင္ေလးၾကည့္ျပီး စားလို႔ရလို႔ ေနာက္ေနာင္လည္း အခုလိုလုပ္စားဦးမယ္လို႔ စိတ္ကူးမိတယ္။

၁။ ဆူကီအတြက္ အမဲသားလုံး၊ ပဲျပားလုံးေၾကာ္၊ မုန္ညင္းစိမ္း၊ မုန္ညင္းျဖဴ၊ ကန္ဇြန္းရြက္၊ မႈိျဖဴ၊ မႈိညိဳ၊ ၾကာစြယ္၊ ေျပာင္းဖူး၊ ပဲၾကာဆံ၊ ၾကက္ဥ စတဲ့ ကိုယ္ထည့္ခ်င္တဲ့ အဆာပလာေတြကို အသင့္ျပင္ထားပါတယ္။
၂။ အိုးထဲကို လိုခ်င္သေလာက္ ဟင္းရည္အတြက္ ေရသင့္သေလာက္ထည့္တည္၊ ခေနာအသားမႈန္႔ (သို႔) အခဲ သင့္ရုံထည့္ျပီး ပြက္ေအာင္ တည္ပါတယ္။

၃။ ဟင္းရည္ပြက္ရင္ အက်က္ေႏွးတဲ့ အသားလုံး၊ ၾကာစြယ္နဲ႔ ေျပာင္းဖူးထည့္၊ ျပီးရင္ မႈိညိဳထည့္၊ အားလုံးက်က္ျပီဆိုရင္ က်န္တာေတြထည့္ျပီး ခဏၾကာရင္ မီးပိတ္ထားလို႔ရပါျပီ။
၄။ ဆူကီအတြက္ အခ်ဥ္ကိုေတာ့ Heinze ငရုတ္ဆီထဲကို ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးရိတ္ရိတ္လွီးထဲ၊ ငံျပာရည္နည္းနည္းထည့္ျပီး သုံးလိုက္ပါတယ္။

ဆူကီစားျပီး ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ အေအးေသာက္ဖို႔ (မ်က္စိနဲ႔) အေအးဗူးေတြကိုပါ တင္ေပးထားပါတယ္။ အေအးဗူးေတြက ေစ်းေလွ်ာ့ေနလို႔ ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေသာက္ဖို႔ တစ္ခါတည္း မ်ားမ်ားဝယ္ထားလိုက္တာ။ အေအးေသာက္ျပီး နာနတ္သီးနဲ႔ စေတာ္ဘယ္ရီသီးေတြလည္း အခ်ဳိတည္းသြားႏိုင္ပါတယ္ရွင္။




3 comments:

  1. ဆူကီ ၾကိဳက္တယ္
    စေတာ္ဘယ္ရီေလးေတြက ခ်စ္စရာရယ္
    မစားရက္ဘူး း)

    ReplyDelete
  2. တစ္ပ္ကိုု ေတြ ဘယ္မွာ ခ်ေနလိုု႔လဲ ေျပာပါအံုုး

    ReplyDelete
  3. @တီခ်မ္း - Big C တို႔ Carrefour တို႔မွာေတာ့ ေစ်းခ်ေနတယ္။ က်န္တဲ့ေနရာေတြေတာ့ မသိ။ ဒါေတြက တစ္ဗူးကို ၅၃ဘတ္ပဲ ေပးရတယ္။ တန္တယ္ေနာ္။

    ReplyDelete