Saturday, June 4, 2011

ပုန္းရည္ၾကီး ဝက္သားဟင္း


အိမ္မွာ သူငယ္ခ်င္းေတြ ယူလာေပးတဲ့ ပုန္းရည္ၾကီး ႏွစ္ထုပ္ရွိေနလို႔ ဝက္သားဝယ္ျပီး ပုန္းရည္ၾကီးနဲ႔ ဝက္သားဟင္း ခ်က္ပါတယ္။

၁။ အရင္ဆုံး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၅ေျမွာင့္၊ ၾကက္သြန္နီ ၃ဥ၊ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ေလာက္ကို ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ ဟင္းခတ္ဇြန္း တစ္ဇြန္းထည့္ျပီး ညက္ေအာင္ ေထာင္းပါတယ္။

၂။ ဝက္သား သုံးထပ္သားကို အေနေတာ္အရြယ္ တုံးျပီး ပဲငံျပာရည္ အေနာက္ ဟင္းခတ္ဇြန္း ဇြန္းတစ္ဝက္ေလာက္ထည့္၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ သုံးပုံ တစ္ပုံေလာက္ထည့္ျပီး နယ္ထားပါတယ္။

၃။ ပုန္းရည္ၾကီးႏွစ္ထုပ္ကို ေဖာက္ျပီး ဟင္းခ်က္ရင္ထည့္ဖို႔ ျပင္ထားပါတယ္။
၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီ၊ ဂ်င္းေတြကုိ ဆီသတ္ျပီး ဝက္သားထည့္လုံး၊ ျပီး ေရထည့္ျပီး ဝက္သားႏူးေအာင္ တည္ပါတယ္။

၅။ ဝက္သား ႏူးသေလာက္ရွိရင္ ပုန္းရည္ၾကီးထည့္၊ ေရလိုသေလာက္ ထပ္ျဖည့္ထည့္ျပီး တည္ပါတယ္။ ပြက္ရင္ ပုန္းရည္ၾကီး ဝက္သားဟင္း ရပါျပီ။

1 comment:

  1. အရမ္းစားေကာင္းမဲ.ပံုဘဲ ေနာ္

    ReplyDelete