Thursday, June 23, 2011

ၾကက္သား ဆြမ္းခ်က္ႏွင့္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္

အျဖဴေရာင္ နတ္သမီးရဲ႕ ဘေလာ့ဂ္က နည္းကို ယူျပီး အခန္းေဖာ္ အစ္မက ျပီးခဲ့တဲ့ရက္က ဝက္သားဆြမ္းခ်က္ ခ်က္ေကၽြးတာ အရမ္းကို စားေကာင္းပါတယ္။ ဟင္းအန႔ံေလးက ေမႊးျပီး အရသာက ဆိုင္ခ်က္နဲ႔ဆင္ပါတယ္။ ဝက္သားနဲ႔ ခ်က္တုန္းက ဓါတ္ပုံမရိုက္လိုက္မိလို႔ အခု ၾကက္သားနဲ႔ ခ်က္တာကိုပဲ တင္လိုက္ပါတယ္။ နည္းကေတာ့ အတူတူပါပဲ။

၁။ ၾကက္သားေတြကို အရြယ္ေတာ္ တုံး၊ ငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔၊ ဆႏြင္းမႈန္႔တို႔နဲ႔ နယ္ျပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။

၂။ ၾကက္သြန္နီ ၃ဥကို စကာစိပ္စိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ေျမွာင့္ ပါးပါးလွီး၊ ဂ်င္း လက္တစ္ဆစ္ကို အေခ်ာင္းေလးေတြ လွီးထားပါတယ္။

၃။ ဆီအိုးထဲ ဆီ ဟင္းခ်က္ဇြန္း တစ္ဇြန္းစာထည့္တည္၊ ဆီက်က္ရင္ ၾကက္သားထည့္၊ ၾကက္သားကို ေရျမဳပ္လုနီးပါးထည္ျ့ပီး တည္ပါတယ္။

၄။ ေရ တစ္ဝက္ေလာက္ ခန္းသြားရင္ သရက္သီးသနပ္ သုံးဖတ္ေလာက္ထည့္၊ ေမႊျပီး အုပ္ထားပါတယ္။

၅။ ခဏေလာက္ၾကာရင္ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္၊ ေမႊျပီး အုပ္ထားပါတယ္။ (နတ္သမီးရဲ႕ နည္းက ဂ်င္းကို အရင္ထည့္၊ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ျပီးမွ ၾကက္သြန္နီ မာရာက ေပ်ာ့ရာ အဆင့္ဆင့္ ထည့္ပါတယ္။ အိမ္ကလူေတြက အားလုံးကို ႏူးေနတာမ်ဳိးကို ၾကိဳက္လို႔ အကုန္ တူတူထည့္လိုက္ပါတယ္။)

၆။ ဟင္းအိုးကို မၾကာမၾကာေမႊေပးျပီး ဆီက်န္ေရက်န္အေနမွာ မီးပိတ္လို႔ ရပါျပီ။ မဆလာၾကိဳက္တတ္ရင္ မဆလာထည့္ေမႊျပီးမွ မီးပိတ္ပါ။

အရမ္း အရမ္းကို စားေကာင္းတဲ့ ၾကက္သားဆြမ္းခ်က္ဟင္း တစ္ခြက္ ရပါျပီ။

ဒီဟင္းကို ခ်က္စားျဖစ္တိုင္း နတ္သမီးကို အရမ္းေက်းဇူးတင္မိပါတယ္။ : )

ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္
တစ္ေန႔က ေစ်းသြားရင္းနဲ႔ ခရမ္းဂၽြတ္သီးေတြ ေတြ႕လို႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ငပိခ်က္နဲ႔ စားရရင္ ေကာင္းမယ္ဆိုျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ခရမ္းဂၽြတ္္သီးေတြ ဝယ္လာခဲ့ပါတယ္။ ငရုတ္သီးစိမ္းကို အိမ္မွာ ရွိေသးတယ္ထင္ျပီး မဝယ္ခဲ့မိလို႔ အဂၤါမစုံသလိုေတာ့ ျဖစ္သြားတယ္။ အဲ့ဒါနဲ႔ စပ္ေအာင္ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔နည္းနည္းပိုထည့္လိုက္တယ္။ :D

၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၄လုံးကို ေလးစိတ္စိပ္၊ အေစ့ဖယ္ျပီး ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။

၂။ ၾကက္သြန္နီ ၄ဥ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၄ေျမွာင့္ကို ပါးပါး ေသးေသးလွီးထားပါတယ္။

၃။ အိမ္မွာ အရင္ရက္ေတြတုန္းက က်န္ေနတဲ့ နံနံပင္ကို အရြက္ေတြဖယ္ျပီး (ႏြမ္းေနလို႔) အရိုးေတြကို ညက္ေအာင္ ေထာင္းထားပါတယ္။ (လက္က်န္ရွင္းဖို႔။)

၄။ အိုးထဲကို ဆီ ဟင္းခ်က္ဇြန္း ၃ဇြန္းစာေလာက္ ထည့္တည္၊ ဆီက်က္ရင္ ဆႏြင္းမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ဇြန္းဝက္ထည့္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီထည့္ျပီး ေျခာက္တဲ့အထိ ေၾကာ္ပါတယ္။

၅။ ၾကက္သြန္ေတြ က်က္ျပီဆိုရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးထည့္၊ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ထည့္ျပီး ေမႊပါတယ္။ (မႊန္မွာစိုးလို႔ ဆႏြင္းနဲ႔ အတူ မထည့္ဘဲ ေနာက္မွ ထည့္ပါတယ္။)

၆။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိပ္ျပီဆိုရင္ ပုဇြန္ေျခာက္ ဟင္းခတ္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲေလာက္ထည့္၊ ငံျပာရည္ထည့္၊ ငပိ ဟင္းခတ္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္ေလာက္ထည့္၊ နံနံရိုးေထာင္းထားတာထည့္ ေရ ဖန္ခြက္ တစ္ဝက္ေလာက္ထည့္၊ ေမႊျပီး ခဏ အုပ္ထားပါတယ္။

ဟင္းအိုးကို မၾကာမၾကာေမႊေပးျပီး ငပိေတြလည္း ေပ်ာ္၊ ေရလည္း ခန္းလုနီးပါးျဖစ္လာျပီး ဆီျပန္လာျပီဆိုရင္ မီးပိတ္လို႔ ရပါျပီ။

ခရမ္းဂၽြတ္သီး၊ သခြားသီး စတာေတြနဲ႔ တြဲဖက္စားသုံးႏိုင္တဲ့ ထမင္းျမိန္ေစမယ့္ ဟင္းရံတစ္ခြက္ ရပါျပီ။

2 comments:

  1. ၾကက္သားဆြမ္းခ်က္ေရာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငပိခ်က္ေရာ တကယ္ၾကိဳက္တယ္ ဗိုက္ဆာေနခ်ိန္ဆို ၃ပန္းကန္ေတာ႔ အသာေလးဘဲထင္ရဲ႕ ျမင္ယံုနဲ႔ စားခ်င္စိတ္ေပါက္ေစတယ္

    ReplyDelete
  2. ၾကက္သားဆြမ္းခ်က္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးငါးပိခ်က္နည္းေလးေတြ ဖတ္သြားပါတယ္ကြယ္။

    ေမတၱာျဖင့္
    အန္တီတင့္

    ReplyDelete