တစ္ေန႔၊ တစ္ေန႔ ဘာဟင္းခ်က္ရမလဲပဲ စဥ္းစားေနရလို႔ အေျပာင္းအလဲျဖစ္ေအာင္ ထမင္း၊ ဟင္း မခ်က္ဘဲ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ပဲ ေၾကာ္စားလိုက္ပါတယ္။
၁။ စပါကတီေခါက္ဆြဲကို ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဝက္၊ ဆီ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း ထည့္ထားတဲ့ေရထဲထည့္ျပီး အထုပ္မွာ ျပထားတဲ့ မိနစ္အတိုင္း က်က္ေအာင္ ျပဳတ္၊ က်က္ရင္ ဆယ္ျပီး ေရေအးနဲ႔ ေဆး၊ ေရစစ္ထားပါတယ္။
၂။ ပဲသီးေတြကို ေဘးအမွ်င္သင္ျပီး ေစာင္းေစာင္းေလး ထက္ဝက္ပိုင္းထားပါတယ္။
၃။ ၾကက္ဥတစ္လုံးကို ဆားနည္းနည္းထည့္ျပီး ေသခ်ာေခါက္ထားပါတယ္။
၄။ ဝက္သားထည့္ေၾကာ္ခ်င္သေလာက္ကို ေတာက္ေတာက္စင္းထားပါတယ္။
၅။ ဆီအိုးတည္ျပီး ဆီပူလာရင္ ဝက္သားေတာက္ေတာက္စင္းထားတာကို ေျခာက္တဲ့အထိ ေၾကာ္ပါတယ္။
၆။ ဝက္သားေၾကာ္ ရျပီဆိုရင္ ၾကက္ဥထည့္ျပီး ေမႊေၾကာ္ပါတယ္။
၇။ ၾကက္ဥေၾကာ္ရျပီဆုိရင္ ပဲသီးထည့္၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဝက္ထည့္ ေၾကာ္ပါတယ္။
၈။ ပဲသီးေတြ အေရာင္ေျပာင္းျပီဆိုရင္ ေခါက္ဆြဲထည့္၊ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း၊ အခ်ဳိမႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပုံတစ္ပုံေလာက္ထည့္၊ ေရလိုရင္ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီးေမႊ၊ အရသာဝင္ေအာင္ ခဏထားျပီး အိုးအဖုံးပိတ္ထားပါတယ္။
ခဏၾကာရင္ လြယ္လြယ္ကူကူနဲ႔ အရသာရွိတဲ့ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
ေခါက္ဆြဲေၾကာ္ခ်စ္စရာေလး း)
ReplyDelete