Tuesday, June 14, 2011
ပဲသီး၊ ဝက္သားေၾကာ္
ဒီဟင္းကေတာ့ က်မကိုယ္တိုင္ေၾကာ္တာ မဟုတ္ပါဘူး။ ဟင္းခ်က္ဝါသနာအိုး သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ ေၾကာ္ေပးတာပါ။ သူခ်က္တဲ့နည္းေတြက က်မခ်က္ေနက်ပုံစံမဟုတ္ေတာ့ က်မအတြက္ နည္းသစ္ေတြရပါတယ္။ က်မက ဒီဟင္းခ်က္ဖို႔ ပဲသီးေတြကို ႏွစ္ပိုင္းျဖတ္ေပးျပီး ေၾကာ္ျပီးသားဟင္းကို ဓါတ္ပုံရိုက္ရင္း ေဘးကေန ဆားခ်က္လိုက္ပါတယ္။ :)
၁။ ပဲသီးေတြကို ေဘးအမွ်င္သင္ျပီး ႏွစ္ပိုင္းျဖတ္ထားပါတယ္။
၂။ ၾကက္သြန္နီ တစ္ဥကို ရွစ္ပိုင္း ပိုင္းထားပါတယ္။
၃။ ဝက္သားပါးပါးလွီးထားတာကို ဂ်င္းအရည္၊ ခရုဆီ၊ ဆား သင့္ရုံနဲ႔ နယ္ျပီး ခဏႏွပ္ထားပါတယ္။ အဲ့လို ႏွပ္ထားေတာ့ ဝက္သားက ပိုႏူးညံ့သြားသလိုပဲ။ ပိုစားေကာင္းပါတယ္။
၄။ အိုးထဲကို ဆီသင့္ရုံထည့္ျပီး ဆီပူလာရင္ ၾကက္သြန္နီထည့္ေမႊ၊ ခဏၾကာရင္ ဝက္သားထည့္ ေၾကာ္၊ ဝက္သား က်က္ရင္ ပဲသီးထည့္၊ ပဲငံျပာရည္နဲ႔ ဆား သင့္ရုံထည့္ျပီး ေရာေမႊပါတယ္။ နည္းနည္းၾကာလို႔ ပဲသီးေတြအကုန္ အေရာင္ေျပာင္းသြားျပီဆုိရင္ ဟင္းက်က္ပါျပီ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
ေကာင္းတယ္ ေနာက္တစ္ခါ ၈်င္းအရည္ပုလင္းနဲ႕ ခရုဆီပုလင္းနဲ႕ကုိပ ါဒါတ္ပံုရ်ိုက္ၿပပါ.
ReplyDeleteမဝယ္တတ္လုိ႕ ၊
@Ma Khin Oo May: ဂ်င္းရည္ကို ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ ေထာင္းျပီး အရည္ညွစ္သုံးပါတယ္။ ခရုဆီပုလင္းကိုေတာ့ ေနာင္ ခရုဆီထည့္ျပီး ခ်က္တဲ့ဟင္းက်ရင္ ဒါ့ပုံနဲ႔တကြ တင္ေပးပါမယ္။
ReplyDelete