လက္ဖက္သုပ္အတြက္ ေဂၚဖီ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႔ကို ပါးပါးလွီး၊ ပုဇြန္ေျခာက္ အနည္းငယ္၊ လက္ဖက္အသား၊ အေၾကာ္စုံ၊ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ငံျပာရည္သင့္႐ုံတို႔နဲ႔ သမေအာင္ ေရာနယ္ပါတယ္။
ေနာက္ အမယ္တစ္မ်ဳိးအျဖစ္ အိမ္မွာ ေရၾကီးမယ္ဆိုတုန္းက ဝယ္ေလွာင္ထားတဲ့ ေဆးဘဲဥကိုပဲ သုပ္လိုက္ပါတယ္။
ေဆးဘဲဥသုပ္အတြက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း ပါးပါးလွီး၊ ပုဇြန္ေျခာက္ အနည္းငယ္၊ ေဆးဘဲဥေတြကို ပါးပါးလွီး၊ သံပုရာရည္ အနည္းငယ္၊ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔၊ ငံျပာရည္သင့္႐ုံတို႔နဲ႔ သမေအာင္ ခပ္ဖြဖြေရာနယ္ပါတယ္။
အခ်ဳိပြဲအတြက္ ေစ်းကေန ကန္ဇြန္းဥေတြ ဝယ္လို႔ရလာတာနဲ႔ အသင့္ရွိေနတဲ့ သာကူေစ့နဲ႔ ေရာက်ိဳလိုက္ပါတယ္။
၁။ ပုံမွန္အားျဖင့္ သူမ်ားေတြ ဘယ္လိုက်ဳိၾကသလဲ မသိတာနဲ႔ ကိုယ့္ဖာသာကိုယ္ စိတ္မွန္းနဲ႔ပဲ က်ိဳၾကည့္လိုက္မယ္ဆုိျပီး အရင္ဆုံး အိုးထဲကို ေရလိုခ်င္သေလာက္ထည့္၊ သၾကားနဲ႔ ဆား သင့္႐ုံမွန္းထည့္ျပီး ပြက္ေအာင္က်ိဳပါတယ္။
၂။ ကန္ဇြန္းဥေတြကို အခြံသင္ျပီး အတုံးေသးေလးေတြ တုံးထားပါတယ္။
၃။ သာကူေစ့ေတြကို ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ႏူးေအာင္ စိမ္ထားပါတယ္။
၄။ သၾကားရည္ ရျပီဆိုရင္ ကန္ဇြန္းဥအတုံးေလးေတြထည့္ျပီး နည္းနည္းက်က္ေအာင္ ျပဳတ္ပါတယ္။
၅။ ကန္ဇြန္းဥေလးေတြ က်က္ခါနီးရင္ သာကူေစ့ေတြကို စိမ္ထားတဲ့ ေရပါထည့္ျပီး က်ဳိပါတယ္။
သာကူေစ့ အျဖဴေရာင္ေလးေတြ ေပ်ာက္လို႔ ၾကည္သြားရင္ မီးပိတ္လိုက္လို႔ရပါျပီ။
စားခါနီးမွ အုန္းႏို႔ဗူး အသင့္ရွိေနတာနဲ႔ အုန္းႏို႔နည္းနည္းထည့္စားပါတယ္။ မထည့္ဘဲ ဒီအတိုင္းစားလည္း စားေကာင္းပါတယ္။
ဒီေန ့ကန္စြမ္းဥျပဳတ္သက္သက္ဘဲစားတယ္။
ReplyDeleteေနာက္ေန ့က်မွဒီလိုေလးလုပ္စားၾကည့္မယ္။
ဟင္းခ်က္နည္းေလးေတါအၿမဲလာဖတ္တယ္ေနာ္။
Snow ေရ။ ၿမိန္ရာဟင္းေကာင္းဆုိသလို ေဆးဘဲဥသုပ္ လဘက္သုပ္ေတြနဲ႔ ထမင္းစားရတာ တီတင့္လည္းႏွစ္သက္တယ္။ အခ်ိဳပြဲ သာကူ ကဇြန္းဥေလး အားေပးသြားတယ္ေနာ္။
ReplyDeleteစိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
အခုလို လာအားေပးတဲ့ မမီးငယ္နဲ႔ တီတင့္ကို ေက်းဇူးပါရွင္..။ =)
ReplyDelete