ဒီေန႔ ထိုင္းဘုရင္ၾကီး ေမြးေနမို႔ ႔႐ုံးပိတ္တာနဲ႔ အိမ္မွာ ေအးေအးေဆးေဆး အခ်ိန္ယူျပီး ဟင္းခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။
မေန႔ကပဲ အသိ ညီမေလးတစ္ေယာက္က မရမ္းျပား ငပိေထာင္းလုပ္နည္း ေျပာျပတာေၾကာင့္ အိမ္မွာရွိေနျပီး ေတာ္ေတာ္နဲ႔မကုန္ႏိုင္တဲ့ မရမ္းျပားေတြကို ငပိေထာင္း ေထာင္းျဖစ္သြားတယ္။ ေနာက္ အရြက္တစ္ခ်ဳိ႕ကို တို႔စရာအျဖစ္ စီစဥ္ျပီး ၾကက္ကလီစာေတြကို ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ကပ္ျပီး ဂ်င္းေခ်ာင္းေလးေတြနဲ႔ အၾကြပ္ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။
ၾကက္ကလီစာေၾကာ္
၁။ ၾကက္အသဲ၊ အျမစ္နဲ႕ ႏွလုံးေတြကို အေနေတာ္ အရြယ္အစားေလးေတြ ျဖတ္ျပီး၊ ဆား၊ ဆႏြင္း၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္ရုံနယ္ျပီး ခဏႏွပ္ထားပါတယ္။
၂။ ဂ်င္းလက္တစ္ဆစ္ေလာက္ကို အေခ်ာင္းေလးေတြျဖစ္ေအာင္ လွီးထားပါတယ္။
၃။ ေၾကာ္ခါနီးေတာ့မွ ကလီစာေတြကို ေကာက္ညွင္းမႈန္႔ေတြနဲ႔ ကပ္ထားပါတယ္။
၄။ ဆီပူအိုးထဲမွာ ဂ်င္းေတြကို အရင္ ၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါတယ္။
၅။ ျပီးရင္ ၾကက္ကလီစာေတြကို ၾကြပ္ေအာင္ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။
၆။ ၾကက္ကလီစာေၾကာ္ေတြကို တစ္သ်ဴးခံထားတဲ့ ပန္းကန္ထဲ ဆယ္ထည့္ထားျပီး ဆီေတြ စုပ္သြားျပီဆိုရင္ ဟင္းပန္းကန္ထဲေျပာင္းထည့္၊ အေပၚက ဂ်င္းေၾကာ္ေလးျဖဴးျပီး သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
မရမ္းျပား ငပိေထာင္း
မရမ္းျပား ငပိေထာင္းအတြက္ လိုအပ္တဲ့ အစာပလာေတြက င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ မရမ္းျပား၊ ငပိနဲ႔ ပုဇြန္ေျခာက္ အနည္းငယ္တို႔ ျဖစ္ပါတယ္။
၁။ နည္းေပးတဲ့ ညီမေလးက င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို အစိမ္းအတိုင္းထည့္ဖုိ႔ေျပာေပမယ့္ ဗိုက္နာမွာစိုးတာနဲ႔ အရင္ ေလွာ္လိုက္ပါတယ္။
၂။ ေလွာ္ထားတဲ့ င႐ုတ္သီးစိမ္းနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ညက္ေအာင္ေထာင္းပါတယ္။
၃။ ျပီးရင္ ပုဇြန္ေျခာက္၊ ငပိနဲ႔ မရမ္းျပားထည့္ေထာင္းပါတယ္။
အားလုံး သမေအာင္ ေထာင္းျပီးရင္ အရသာျမည္းျပီး အဆင္ေျပရင္ ပန္းကန္ထဲထည့္၊ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။ ဂိတ္ဆုံး ခ်ဥ္၊ ငံ၊ စပ္ မရမ္းျပား ငပိေထာင္းပါ။
အမေလးးး ငပိေထာင္းၾကည့္ပီး သေရယုိသြားတယ္ .. :D
ReplyDeleteဟုတ္တယ္ ဖတ္ေနရင္း တံေတြးေတာင္ ျမိဳခ်လိုက္မိတယ္
ReplyDeleteမရမ္းျပားငပိေထာင္းေလးက ဆြဲေဆာင္ေနလိုက္တာ
ဟုတ္တယ္ Snow ေရ ေခ်ာေျပာသလိုပဲ မရမ္းျပားငါးပိေထာင္းကို ဖတ္ေတာ့ သားရည္က်ခ်င္လာတယ္ ထမင္းနဲ႔နယ္ၿပီး တို႔စရာ ပူစီနံ နံနံပင္နဲ႔ စားလိုက္ခ်င္တယ္ း)
ReplyDeleteစိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
ဂလု
ReplyDeleteမရမ္းၿပားငပိေထာင္းကိုၾကည္႔ၿပီး သြားရည္ေတာင္ယိုလာၿပီ.. ဂယ္ပဲ..
ReplyDeleteမရမ္းျပားငပိေထာင္းစားခ်င္တယ္.. း)
ReplyDelete