Tuesday, December 20, 2011

ဝက္သားခ်ဥ္သုပ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ႏွင့္ ငါးရံ႕ေျခာက္ဖုတ္္

ခုရက္ပိုင္း ခ်က္ခ်င္ျပဳတ္ခ်င္စိတ္က သိပ္မရွိတာေၾကာင့္ ဟင္းေသခ်ာမခ်က္ျဖစ္ဘဲ အလြယ္ေလးေတြပဲ လုပ္စားျဖစ္ေနတာ။ ဒီေန႔ေတာ့ လြယ္လည္းလြယ္၊ ခံတြင္းလည္း ျမိန္ေစမယ့္ အသုပ္ေလးေတြျဖစ္တဲ့ ဝက္သားခ်ဥ္သုပ္နဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။

ဝက္သားခ်ဥ္သုပ္


၁။ ဝက္သားခ်ဥ္ကို အရြယ္ေတာ္ အတုံးေလးေတြ လွီးထားပါတယ္။

၂။ ၾကက္သြန္နီ ၃ဥကို ပါးပါးလွီးျပီး အခိုး႐ိုက္ သက္သာေအာင္ ေရစိမ္ထားျပီး ေရျပန္စစ္ထားပါတယ္။

၃။ င႐ုတ္သီး ၄ေတာင့္ကို ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး ႏွစ္ပိုင္းပိုင္းထားပါတယ္။

၄။ အထက္ပါ အဆာေတြအားလုံးကို နယ္မယ့္ပန္းကန္ထဲထည့္၊ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ျပီးတဲ့အခါမွာေတာ့ အရသာရွိတဲ့ ဝက္သားခ်ဥ္သုပ္တစ္ပြဲ ရပါျပီ။

အိမ္မွာ နံနံပင္မရွိလို႔ နံနံပင္ မထည့္ျဖစ္လိုက္ပါဘူး။ ထည့္ရင္ေတာ့ ပိုေကာင္းမွာ။

ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္


၁။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခပ္စိမ္းစိမ္း၂လုံးနဲ႔ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၂ေတာင့္ကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။

၂။ လက္ဖက္နဲ႔ စားတဲ့ အေၾကာ္စုံ စားခ်င္သေလာက္ကို ပါးပါးလွီးထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ င႐ုတ္သီး ပန္းကန္ထဲထည့္၊ ပုဇြန္ေျခာက္ နည္္းနည္းထည့္၊ ပဲမႈန္႔၊ ဆီ၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္လိုက္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးသုပ္တစ္ပြဲ ရပါျပီ။

ငါးရံ႕ေျခာက္ဖုတ္ ဆီဆမ္း


အသင့္ရွိေနတဲ့ ပင္ပ်ဳိရြက္ႏုက ငါးရံ႕ေျခာက္ဖုတ္ေလးကို ေျခြျပီး ဆီဆမ္းလိုက္ေတာ့ ေနာက္ ဟင္းတစ္ခြက္ ထပ္ျဖစ္သြားပါတယ္။


အခ်ဳိပြဲအျဖစ္ သလဲသီးေလးလည္း သုံးေဆာင္သြားပါရွင္။ =)

6 comments:

  1. သလဲသီးကုိေတာ႔အ၀တီးခဲ႔ပါတယ္

    ReplyDelete
  2. ဆာေနတာနဲ႔အေတာ္ပါပဲ
    ေက်းဇူးပါခင္ဗ်ာ
    Merry Christmas & Happy New Year
    ပါဗ်ာ

    ReplyDelete
  3. ထမင္းေတာင္ဆာလာျပီ။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  4. ဝက္သားခ်ဥ္သုတ္စားခ်င္လိုက္တာနံမယ္ဘဲၾကားဘူးတယ္တခါမွမစားဖူးဘူး

    ReplyDelete
  5. အမ ဝက္သားခ်ဥ္ကိုုဘယ္လိုုေမးျပီး
    ဝယ္ရမွာလဲဟင္။

    ReplyDelete