အသားေတြပဲစားရတာ ျငီးေငြ႕လာတဲ့အခါမ်ဳိးမွာ အေျပာင္းအလဲအျဖစ္ ၾကက္ဥဟင္း ခ်က္စားရတာ တစ္မ်ဳိးစားေကာင္းပါတယ္။
ၾကက္ဥကို ၾကက္ဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းလို မန္က်ည္းမွည့္ထည့္ခ်က္တာကို သိပ္မၾကိဳက္လို႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နဲ႔ ပုံမွန္ အသားဟင္းေတြ ခ်က္တဲ့ ပုံစံနဲ႔ပဲ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။
၁။ ၾကက္ဥေတြကို က်က္ေအာင္ျပဳတ္ျပီး အခြံခြာ၊ ဆီပူထဲမွာ အျပင္အကာၾကြပ္ေအာင္ အရင္ေၾကာ္ထားပါတယ္။
၂။ ျမန္မာဟင္းေတြ ခ်က္မယ္ဆိုရင္ မခ်က္ခင္ အျမဲ အသင့္ျပင္ထားရတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီတို႔ကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။
၃။ င႐ုတ္သီးစိမ္းေလးကေတာ့ စားခ်င္ရင္ စားလို႔ရေအာင္ နည္းနည္းထည့္ဖို႔ အညွာေျခြထားပါတယ္။
၄။ ၾကက္သြန္ေတြကို ဆီသတ္ျပီး က်က္ရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို လိတ္တဲ့အထိ ဆီထည့္သတ္ပါတယ္။
၅။ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔၊ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔ သင့္႐ုံထည့္ပါတယ္။ (အေရာင္တင္မႈန္႔ကို ၾကက္သြန္ဆီသတ္တုန္းထည့္ရင္ မႊန္တတ္လို႔ ေနာက္မွပဲ ထည့္လုိက္ပါတယ္။)
၆။ အႏွစ္ေတြ ရျပီဆိုရင္ ၾကက္ဥ ျပဳတ္ ေၾကာ္ေတြကို ဓါးနဲ႔မႊမ္းျပီး ထည့္၊ ေရနည္းနည္း ျမဳပ္ေအာင္ထည့္၊ အိုးမကပ္ေအာင္ မၾကာ၊ မၾကာေမႊေပးျပီး ေရခန္း၊ ဆီျပန္တဲ့အထိ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။
မုန္ညွင္းျဖဴဟင္းခ်ဳိကေတာ့ အရမ္းကို လြယ္ျပီး ျမန္ပါတယ္။
၁။ မုန္ညွင္းျဖဴေတြကို ေရစင္ေအာင္ေဆး၊ အရြယ္ေတာ္အေနျဖတ္ထားပါတယ္။
၂။ ေရလုိသေလာက္ ထည့္ထားတဲ့အိုးထဲကို ခေနာ မႈိဟင္းရည္အခဲတစ္ခဲထည့္ျပီး ဟင္းရည္ပြက္ေအာင္ တည္ပါတယ္။
၃။ ဟင္းရည္ပြက္ရင္ မုန္ညွင္းေတြထည့္ျပီး အဖုံးပိတ္ထားပါတယ္။ ခဏၾကာရင္ မုန္ညွင္းေတြလည္း က်က္ျပီမို႔ မီးပိတ္ျပီး ပန္းကန္ထဲထည့္ သုံးေဆာင္ႏိုင္ပါျပီ။
nice.
ReplyDeleteၾကက္ဥဟင္းေလးက စားခ်င္စရာ.. :)
ReplyDeleteအေရာင္ေလးက လွေတာ႕ ပို ဆြဲေဆာင္အား ေကာင္းေနျပန္တယ္
ReplyDeleteစားခ်င္းတယ္
အရမ္းေကာင္းပါတယ္..
ReplyDeleteသူငယ္ခ်င္းေတြကုိလည္း ေျပာျပဖုိ့ ကူသြားပါတယ္ေနာ္
ခ်က္စားလုိက္တယ္ ဟင္းရည္. နဲနဲ နီးစပ္ေအာင္လုပ္ၿပီး။
ReplyDeleteSnow ေရ တီတင့္ခရီးထြက္ေနလို႔ အခုမွ လာအားေပးသြားတယ္ေနာ္ း)
ReplyDeleteမနက္ျဖန္အတြက္ ဟင္းတစ္ခြက္ရၿပီမို႔ ေက်းဇူးပါ။ စားခ်င္စဖြယ္ၾကက္ဥဟင္းနဲ႔ မုန္ညွင္းျဖဴဟင္းခ်ိဳပါလား။
စိတ္ဓာတ္အစဥ္ၾကည္လင္ေအးျမပါေစကြယ္။
ေမတၱာျဖင့္
အန္တီတင့္
အစ္မ ခဥမ၊ ျမဴးျမဴး၊ မေခ်ာ၊ အေနာနီးမတ္စ္နဲ႔ တီတင့္..
ReplyDeleteေက်းဇူးပါရွင္.. =)
ခ်က္တတ္ရင္ေကာင္းတယ္ ခ်က္နည္းအသစ္ pluss ေပါ့
ReplyDelete