Thursday, March 17, 2011

ပုစြန္ေၾကာ္ခ်က္


ဟိုတစ္ေန႔က ခ်က္တဲ့ ၾကက္ဥတို႔ဟူး၊ ပုဇြန္ဟင္းထဲက ပုဇြန္ေတြကို အိမ္က သခင္မေလးက ညီွလို႔ဆိုျပီး မစားပါဘူး။ ဒါေပမယ့္ ပုဇြန္အစိမ္းေတြကလည္း က်န္ေနေသးေတာ့ မညီွေအာင္ ၾကက္သြန္ျဖဴႏိုင္ခ်င္းနဲ႔ အနံေပ်ာက္ အေျခာက္ခ်က္လိုက္ပါတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ တူးမွာစိုးလို႔ ဆီပိုထည့္လိုက္တာ ဆီေတာ့ နည္းနည္းမ်ားသြားတယ္။

၁။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၈ေျမွာင့္ကို ေထာင္းထားပါတယ္။

၂။ ပုဇြန္ေတြကို အခြံခြာထားပါတယ္။

၃။ ဆီအိုးတည္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴေတြကို ေရႊဝါေရာင္ျဖစ္ေအာင္ ေၾကာ္ပါတယ္။

၄။ ၾကက္သြန္ျဖဴရရင္ ငရုတ္သီး အေရာင္တင္မႈန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္းနဲ႔ ၁ဇြန္းေလာက္ထည့္၊ ငံျပာရည္ ဟင္းခ်က္ဇြန္းနဲ႔ ၁ဇြန္းထည့္ျပီး တစ္ခ်က္ေမႊ၊ ျပီးရင္ ပုဇြန္ထည့္ျပီး ေျခာက္သြားတဲ့အထိ ေၾကာ္ပါတယ္။ ပုဇြန္ေလး တင္းတင္းရင္းရင္း ျဖစ္သြားျပီဆိုရင္ ဟင္းက်က္ပါျပီ။

ထမင္းပူပူေလးနဲ႔ နယ္ျပီးစားရင္ အရမ္းကို စားေကာင္းပါတယ္။

7 comments:

  1. tonight i will cook like that.ths

    ReplyDelete
  2. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)March 18, 2011 at 12:48 PM

    ပုဇြန္ကို ဘယ္လိုျဖစ္ျဖစ္ ၾကိဳက္တယ္
    ညသန္းေကာင္လာတာ ဗိုက္ဆာလိုက္တာ
    ဘာစားရမလဲမသိ ..
    ဒီက ပုဇြန္ဘဲႏိႈက္စားသြားမယ္ေနာ္

    ReplyDelete
  3. ေငြစႏၵာMarch 19, 2011 at 3:59 PM

    ပုဇြန္ဟင္းေလးကစားခ်င္စရာေလး။

    ReplyDelete
  4. အသားေတြထဲမွာ ပုဇြန္ကုိ အႀကိဳက္ဆံုးပဲ...။

    ပုဇြန္ဟင္း ခ်က္ရင္ လက္တို႕လိုက္ေနာ္...အေရာက္လာခဲ႔မယ္..

    ReplyDelete
  5. ကြ်န္ေတာ္လည္းပုဇြန္ဆိုသိပ္ၾကိဳက္..ဒါေပမယ့္ခ်က္တက္ေသးဘူးဗ်..:P
    မနက္ျဖန္ၾကရင္ေတာ့စမ္းခ်က္ၾကည့္အံုးမယ္ ဟီဟိ..:D

    ReplyDelete