Tuesday, March 15, 2011

ပဲျပားဟင္း


မေန႔က ေႏြးေနျခည္ရဲ႕ ေဖ့စ္ဘြတ္ခ္က ပုံေတြထဲက ပဲျပားဟင္းပုံကို ေတြ႔တာနဲ႔ ပဲျပားဟင္းစားခ်င္စိတ္ေပါက္လာလို႔ အိမ္မွာလည္း ခရမ္းခ်ဥ္သီးနဲ႔ ပဲျပား အဆင္သင့္ရွိတာနဲ႔ ခ်က္လိုက္ပါတယ္။

၁။ ပဲျပားကို ခပ္ပါးပါးတုံးျပီး ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႔နယ္ထားပါတယ္။

၂။ ၾကက္သြန္နီ ၁ဥ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၃လုံးကို ပါးပါးလွီးထားပါတယ္။

၃။ အိုးထဲကို ပဲျပားေၾကာ္ဖို႔ ဆီသင့္ရုံထည့္၊ ဆီက်က္ရင္ ဆႏြင္းမႈန္႔ထည့္၊ ပဲျပားထည့္ျပီး အေပၚယံတင္းေအာင္ ေၾကာ္ပါတယ္။ ရျပီဆုိရင္ ပဲျပားေၾကာ္ကို ဆယ္ျပီး ပန္းကန္တစ္လုံးထဲမွာ သတ္သတ္ဖယ္ထားပါတယ္။

၄။ က်န္ေနတဲ့ဆီေတြ သိပ္မမ်ားဘူးဆိုရင္ ၾကက္သြန္နီကို ဆီအရင္သတ္ျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို လိတ္ေနေအာင္ ဆီသတ္ပါတယ္။ (ဆီမ်ားရင္ေတာ့ ခပ္ျပီး ဖယ္ထားပါ။ ေနာက္တစ္ခါ ဟင္းခ်က္လို႔ ထည့္သုံးခ်င္ရင္ သုံးလို႔ ရေအာင္လို႔ပါ။)

၅။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး လိတ္ျပီဆိုရင္ ပဲငံျပာရည္ သင့္ရုံထည့္၊ ဆားနည္းနည္းထည့္ျပီး ငရုတ္သီးစိမ္း ၅ေတာင့္ေလာက္ထည့္ ေမႊပါတယ္။

၆။ ခဏေနရင္ ပဲျပားေၾကာ္ေတြထည့္၊ ေရနည္းနည္းထည့္ျပီး ေရခန္းေအာင္ ခ်က္ပါတယ္။ ေရခန္းလို႔ ဆီျပန္ျပီဆိုရင္ ပဲျပားဟင္း ရပါျပီ။

5 comments:

  1. ပဲျပားဟင္းေလးစာေကာင္းမဲ႔ပံုပဲ၊သတ္သတ္လြတ္စားရင္
    ခ်က္စားရမယ္။

    ReplyDelete
  2. ပဲျပား ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးနဲ႔ဆိုေတာ့ စားေကာင္းမယ့္ပံုေလးပါ.. ပဲျပားသိပ္မစားျဖစ္ဘူး.. ေက်းဇူးေနာ္..

    ReplyDelete
  3. ပဲျပားပာင္းေလး လာစားပါတယ္ မစႏိုးေရ... ရန္ကုန္မွာ ေနစဥ္ကေတာ့ ပဲျပားဆို သိပ္ မႀကိဳက္ေပမယ့္ ဒီဘက္ ေရာက္ေတာ့ အာရွဆိုင္ေတြမွာ ၀ယ္လို႕ ရေတာ့ ရွားလို႕ သိပ္ ႀကိဳက္ ေနေရာ။

    ReplyDelete
  4. ေခ်ာ(အစိမ္းေရာင္လြင္ျပင္)March 15, 2011 at 9:29 PM

    ပဲျပားၾကိဳက္တယ္..
    အိမ္မွာ ပဲျပားဟင္းမ်ိဳးစံုခ်က္တဲ႕စာအုပ္ေလး တစ္အုပ္ လက္ေဆာင္ရထားတယ္
    ဒါေပမဲ႔ ခက္တာက တရုတ္လိုေရးထားလို႔ တစ္လံုးမွ မဖတ္တတ္ဘူး
    ဒီထဲက နည္းေလးေတြက ပံုေတြျပထားတာ စားခ်င္စရာရယ္
    ေနာက္ေတာ႕မွ သူမ်ားကိုေမးျပီး ခ်က္ပါဦးမယ္.. း)
    ခုေတာ႕ ဒီမွာဘဲ စားသြားေတာ႔မယ္ေနာ္

    ReplyDelete
  5. မေငြစႏၵာ၊ မဆန္နီ၊ မရို႕စ္နဲ႔ မေခ်ာ - ေက်းဇူးပါ။ ခုလို လာျပီး ကြန္မန္႔ေပးမယ့္သူေတြရွိတာ ေရးရတာ တကယ္အားရွိေစပါတယ္။ အစ္မတို႔လို ဟင္းခ်က္ေကာင္း၊ စာေရးေကာင္းသူေတြက အားေပးေတာ့ ပိုေပ်ာ္ရပါတယ္ရွင္။ :)

    ReplyDelete